SH@NE 3 Napisano Jun 27, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan Prva ozbiljnija nagađanja o pojavi austrijskog ATV-a bila su rezultat međusobne razmjene dionica KTM i Polarisa. Iako se u poslovnom smislu takvo udruživanje nije pokazalo pretjerano plodonosnim, ono je ubrzo rezultiralo ugradnjom KTMovog agregata u Polarisov model Outlaw. No, iako se za punokrvni KTMov quad trebalo još malo strpjeti, nakon što su objavljene prve fotografije modela 450 XC i 525 XC jasno je da se to čekanje isplatilo. Kako im i imena sugeriraju, austrijske ATV-ove pokreću dobro poznati jednocilindrični agregati koji se ugrađuju u hard-enduro modele EXC. Netom predstavljeni XC modeli se pritom razlikuju samo po zapremini agregata (448 ccm, odnosno 510 ccm), dok je ostatak vozila potpuno isti. Napajanje je tako povjereno istovjetnim Keihin rasplinjačima, dok je petbrzinski mjenjač opremljen i korisnim hodom unazad. Sve se to ugrađuje u čelični cjevasti okvir kojem je straga pridodan aluminijski podokvir, potpuno vidljiv tek kada se skinu maksimalno agresivno i u tipično KTM-ovom stilu izvedene oplate, kada još više dolaze do izražaja «zlatne» komponente ovjesa. Naime, široka dvostruka poprečna ramena, jednako kao i stražnja kruta osovina, imaju privilegiju da su upareni s Ohlinsovim potpuno podesivim amortizerima koji omogućuju slobodan hod od 257 mm sprijeda i 265 mm straga. Da se radi o vrhunski opremljenom četverociklu potvrđuje i briga o kočnicama. Tako se naprijed nalaze plivajući valoviti diskovi promjera 180 mm sa četiri klipića, dok se straga nalazi «običan» disk s jednim klipićem smještenim u plivajuća kliješta. Od ostalih poznatih podataka spomenimo da su dimenzije Maxxis Razor guma 21x7-10, odnosno 20x11-9, te da je deklariranom dužinom od 1.810 mm i širinom od 1.148 mrvicu kompaktniji od konkurencije. Zato im suvereno parira osovinskim razmakom od 1.280 mm, kao i spremnikom goriva od za tu klasu popriličnih 13,4 l. Svakako treba pohvaliti i suhu masu od svega 163 kg, koja je jamstvo da će provjereni četveroventilski agregati XC modelima pružiti performanse više nego dostojne KTM-ova slogana «Ready to race» http://www.youtube.com/watch?v=9vfQZRCSgzg sta reci? STa mislite o ovom umetnickom delu? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 27, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da si postao kao acim ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 27, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan Ne!acim pise o motorima koji uglavnom nisu u proizvodnji! ;D acima niko nemoze da prevazidje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 27, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan al je gadan i mali.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vele05 0 Napisano Jun 27, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan al je gadan i mali.... al bi ga ipak terao..a zeljko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale.. NBG 0 Napisano Jun 28, 2008 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan meni se ovo cudo mnooogo svidja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 28, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan meni je to najaci atv! voleo bi ga zasedlati ;D! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 28, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Totalno nice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Jun 29, 2008 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imaju oni odavno jedan ATV od 950 ccm...samo sto ne mogu da nadjem sliku...moooocna masina! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 29, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma ja sam procitao da im je ovo prvi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Jul 5, 2008 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije nedavno bilo na,valjda Foxu,neko testiranje KTM cetvrotockasa,vise se ne secam tacnog modela (ako stvarno postoji i taj od 950cc,ako ne onda je to sigurno bio ovaj),ali kad sam cuo cenu,posto sam video samo minut testa na nekoj prasnjavoj livadi,batalio sam da gledam ostalo,mislim da je cena bila nesto oko 13 000 eura ako se ne varam,nerealno!! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Jul 5, 2008 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije nedavno bilo na,valjda Foxu,neko testiranje KTM cetvrotockasa,vise se ne secam tacnog modela (ako stvarno postoji i taj od 950cc,ako ne onda je to sigurno bio ovaj),ali kad sam cuo cenu,posto sam video samo minut testa na nekoj prasnjavoj livadi,batalio sam da gledam ostalo,mislim da je cena bila nesto oko 13 000 eura ako se ne varam,nerealno!! Pozdrav TO je verovatno onaj od 950 ccm... onako agresivna prednja maska... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Jul 5, 2008 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Shone, vidim da si tekst prekopirao odnekud. Red i kultura nalazu da se navede izvor teksta, ako nije autorski... Hvala ti u svakom slucaju za trud da nam preneses tu zanimljivost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Jul 5, 2008 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti Scarface,mada stvarno ne mogu da tvrdim,ukljucio sam se upravo kad je neki tip orao po jednoj livadi-stazi,i ubrzo su preklopili sliku onim specifikacijama,i kad videh cenu pri dnu rekoh ne hvala,bolje da uzmem nekog Varadera za te pare,ili jedan solidan NOV auto a ne ovu"igracku",a zamisli samo koliko kineza moze da se uzme za te pare,pa njih 2-3 ce sahraniti ovoga a ostali mogu da posluze tvojoj deci i unucima! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...