fibra 345 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Kako cene goriva rastu i prirodni resursi se smanjuju ljudi se cesto odlucuju za konverziju svojih vozila na elektro pogon. Za krace relacije (kuca-posao) ovo je super resenje. Evo jedne, ne narocito Hi-Tec konverzije Kawasakija KZ440 iz 1981 godine. Vise detalja i slika na: http://web.mac.com/benhdvideoguy/cycle/Welcome.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 26, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan U bre... Širok je kao GS ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 26, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan hmmm,,,zanimljivo,,,veoma interesantno,,,, ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan hmmm,,,zanimljivo,,,veoma interesantno,,,, ;) Jel to naslucujemo "ko kaze da nemoze" drugi deo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 26, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan hmmm,,,zanimljivo,,,veoma interesantno,,,, ;) Jel to naslucujemo "ko kaze da nemoze" drugi deo? Meni to tako nekako zvuči ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 26, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan hmmm,,,zanimljivo,,,veoma interesantno,,,, ;) Jel to naslucujemo "ko kaze da nemoze" drugi deo? veoma interesantno.......mozda mozda ,,,videcemo.... za sad je plin u opticaju ali je i ovo jako dobra ideja.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 26, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A da napraviš hibrid - plin i struja... U bre, ima da te sponzoriše Green Peace ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 26, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan A da napraviš hibrid - plin i struja... U bre, ima da te sponzoriše Green Peace ;D ako daju kes na ruke moze ;D ;D ;D na ovu cenu benzina il da se vozis na plin il na struju,ja sam inace imao par elektro skuterica kineskih trotica,,nije nesto al za do prodavnice interesantno,,,mada bi ja ovo napravio u serbijan home varijanti,,,ima vec motorcikla na elektro pogon,koji idu kao nenormalni,nesto sam citao u moto casopisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Bokilic je nesto spominjao i vodonik al mudro cuti :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 26, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Bokilic je nesto spominjao i vodonik al mudro cuti :D ma necutim,,uredjaj radi,agregat radi,ali je to jos uveek siroko polje...agregat je proradio na vodonik...i radi jos uvek ;D ;D ;D ali kom god pomenes kaze eto pravi bombu...mada nije bas savrsen ,,nije usavrsen,,,,i tako.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 26, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A jel si probao da proizvodiš i vodonik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan jel na principu iz direktne proizvodnje u karburator, ili... imam i ja neke ideje slike,seme,video snimke nekih koji su to pravili itd neverovatno koliko sam za nekoliko dana naucio o ovome jesi video onaj snimak kad lik upali motor i crevom sipa vodu direktno u karb,i motor se ne gasi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 26, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan http://www.runyourcarwithwater.com/ http://www.water4gas.com/2books.htm http://smacksboosters.110mb.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 26, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan meni su te stvari interesantne........pogotovu kad treba malo muke ,,,malo nauke,,,,a i volim izazove...put u neizvesno....... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 26, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja se dobrovoljno javljam da pomognem koliko mogu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan A da napraviš hibrid - plin i struja... U bre, ima da te sponzoriše Green Peace ;D ako daju kes na ruke moze ;D ;D ;D na ovu cenu benzina il da se vozis na plin il na struju,ja sam inace imao par elektro skuterica kineskih trotica,,nije nesto al za do prodavnice interesantno,,,mada bi ja ovo napravio u serbijan home varijanti,,,ima vec motorcikla na elektro pogon,koji idu kao nenormalni,nesto sam citao u moto casopisu Nije nikakav problem napraviti elektricni motocikl. Danas je moguce kupiti veoma male motore neverovatne snage. Motor sa slike je 4000W !!! Najveci problem su akumulatori. Iako je lik sa pocetka threda koristio obicne kiselinske akumulatore to se ne koristi za ovakve stvari. Teski su, neprakticni, veliki i neefikasni. Litijum polimer akumulatori su neuporedivo bolji, laksi i efikasniji ali su i dalje dosta skupi. Ljudi su trosili i po 3000 dolara samo na njih. PWM kontroler je druga dosta skupa stavka ali to se moze napraviti za dosta manje para. Ako sam u toku, najbrze volilo na tockove se pokrece upravo na elektricni pogon a takve performanse nije moguce postici nijednim motorom na unutrasnje sagorevanje. I sam oduvek imam zelju da napravim elektricni bajk samo cene akumulatora nikako dovoljno da padnu a dok bih platio carinu i sve troskove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan moj prvi da kazem uredjaj ce valjda biti gotov do kraja sledece nedelje muce me jos katoda i anoda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 26, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Zovi da vidim, nemoj da si tako tajanstven Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan http://www.runyourcarwithwater.com/ http://www.water4gas.com/2books.htm http://smacksboosters.110mb.com/ ovaj treci link je odlican evo jos jedan zanimljiv projekat http://waterpoweredcar.com/archieblue.html na tom sajtu ima i raznih drugih,odatle mozete skinuti i video motora na ''vodu'' 40 mb Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Jun 30, 2008 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovezem na temu elektro motocikla. U Casopisu SAM, mislim da je 1984., izasao je clanak o nekom liku koji je prepravio "Tomos" T-14. Za pogon je koristio preradjeni anlaser od automobila, a za napajanje akumilator pd 135 Ah, smesten popreko u ram. A negde u to vreme u istom casopisu objavljen je clanak o "Fici" na elektro pogon. Zakljucak? Cim cene nafte pocnu da divljaju, tada kao i sada, ovakva resenja pocnu da dobijaju na aktuelnosti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...