Bishke 263 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Vozim Yamahu DT 80,znaci motor ima 80 kubika,dva takta i Bing 20 karburator i po mom nekom merenju mnooogo trosi...Motor trosi oko 5 ili 6 litara na 100 km.Zna li neko neke savete kako da smanjim potrosnju ili je to neki problem motora?jer ipak je to motor koji ima 80 kuba i valjda bi potrosnja trebala da bude manja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Jun 25, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Nije to mnogo nego skup benzin ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan si mu stavljo kit ili filter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vele05 0 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam ja shvatio stavio si karburator od 20mm....onda nije ni cudo sto toliko trosi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brutus 4 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Stavi plin... Testirano by BJB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 25, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam ja shvatio stavio si karburator od 20mm....onda nije ni cudo sto toliko trosi... vlada je upravu! al bolje ti je kao sto burtus kaze meti plin Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 25, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno karburator! Povecana potrosnja moze da bude zbog lose pozicije igle nad glavnom diznom ili (cesce) mehanizma sauha koji ne zatvara do kraja. Karburatori su pomalo zaje.... stvarcice pa ako nisi siguran - moraces kod nekog dobrog majstora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Znaci karburator...Videcu da li nesto mogu da uradim po pitanju pozicije igle,cuo sam nesto da filter za vazduh moze da poveca potrosnju ali nisam siguran.Ovaj motor nije budzen,ima stardandnih 80 kubika i 10 konja samo je stavljen taj karburator.Da li mozda auspuh ima neke veze sa potrosnjom,posto je meni izlazna grana auspuha malo zardjala i predhodni vlasnik mi je rekao da bi trebalo da se promeni kako bi motor dobio vecu snagu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 25, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Znaci karburator...Videcu da li nesto mogu da uradim po pitanju pozicije igle,cuo sam nesto da filter za vazduh moze da poveca potrosnju ali nisam siguran.Ovaj motor nije budzen,ima stardandnih 80 kubika i 10 konja samo je stavljen taj karburator.Da li mozda auspuh ima neke veze sa potrosnjom,posto je meni izlazna grana auspuha malo zardjala i predhodni vlasnik mi je rekao da bi trebalo da se promeni kako bi motor dobio vecu snagu? samo ti vrati originalni karburator,,ja tu vise nista nebi diro,,,,a sto se auspluha tice,,,pusti ti predhodnog vlasnika i sta on kaze,,,,,, sam karburaciju sredi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 25, 2008 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Fora je sto ja nemam njegov karburator...videcu ako nesto mogu da uradim nego me interesuje ovaj auspuh,da li on ima neku ulogu u potrosnji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tzok 1 Napisano Jun 25, 2008 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan Znaci karburator...Videcu da li nesto mogu da uradim po pitanju pozicije igle,cuo sam nesto da filter za vazduh moze da poveca potrosnju ali nisam siguran.Ovaj motor nije budzen,ima stardandnih 80 kubika i 10 konja samo je stavljen taj karburator.Da li mozda auspuh ima neke veze sa potrosnjom,posto je meni izlazna grana auspuha malo zardjala i predhodni vlasnik mi je rekao da bi trebalo da se promeni kako bi motor dobio vecu snagu? samo ti vrati originalni karburator,,ja tu vise nista nebi diro,,,,a sto se auspluha tice,,,pusti ti predhodnog vlasnika i sta on kaze,,,,,, sam karburaciju sredi.... ja sam prethodni vlasnik motora, i stojim iza toga da cvaja mora da ima dobar izduv shto u ovom sluchaju nije, isto tako su meni majstori rekli da cvaja koja ima falsh vazduha u auspuh gubi na snazi i moze da povetja potrosnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 26, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Znaci karburator...Videcu da li nesto mogu da uradim po pitanju pozicije igle,cuo sam nesto da filter za vazduh moze da poveca potrosnju ali nisam siguran.Ovaj motor nije budzen,ima stardandnih 80 kubika i 10 konja samo je stavljen taj karburator.Da li mozda auspuh ima neke veze sa potrosnjom,posto je meni izlazna grana auspuha malo zardjala i predhodni vlasnik mi je rekao da bi trebalo da se promeni kako bi motor dobio vecu snagu? samo ti vrati originalni karburator,,ja tu vise nista nebi diro,,,,a sto se auspluha tice,,,pusti ti predhodnog vlasnika i sta on kaze,,,,,, sam karburaciju sredi.... ja sam prethodni vlasnik motora, i stojim iza toga da cvaja mora da ima dobar izduv shto u ovom sluchaju nije, isto tako su meni majstori rekli da cvaja koja ima falsh vazduha u auspuh gubi na snazi i moze da povetja potrosnju. sta bi ovo trebalo da znaci???? Bishke. ocisti auspuh, i ako treba stavi manji karb, ili ovaj tvoj nasteluj, drugo nema sta. a i 5,6 litara nije neka velika potrosnja. nije bas normalno, a nije ni nenormalno, razumes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tzok 1 Napisano Jun 26, 2008 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan Znaci karburator...Videcu da li nesto mogu da uradim po pitanju pozicije igle,cuo sam nesto da filter za vazduh moze da poveca potrosnju ali nisam siguran.Ovaj motor nije budzen,ima stardandnih 80 kubika i 10 konja samo je stavljen taj karburator.Da li mozda auspuh ima neke veze sa potrosnjom,posto je meni izlazna grana auspuha malo zardjala i predhodni vlasnik mi je rekao da bi trebalo da se promeni kako bi motor dobio vecu snagu? samo ti vrati originalni karburator,,ja tu vise nista nebi diro,,,,a sto se auspluha tice,,,pusti ti predhodnog vlasnika i sta on kaze,,,,,, sam karburaciju sredi.... ja sam prethodni vlasnik motora, i stojim iza toga da cvaja mora da ima dobar izduv shto u ovom sluchaju nije, isto tako su meni majstori rekli da cvaja koja ima falsh vazduha u auspuhu gubi na snazi i moze da povetja potrosnju. sta bi ovo trebalo da znaci???? Bishke. ocisti auspuh, i ako treba stavi manji karb, ili ovaj tvoj nasteluj, drugo nema sta. a i 5,6 litara nije neka velika potrosnja. nije bas normalno, a nije ni nenormalno, razumes. falsh vazduh sam ja svojevoljno nazvao efekat kad ti je bushna grana i nema pritisak vazduha koji pravi otpor do "balona" (prednjeg dela auspuha) koji je neophodan za dvotaktni motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 26, 2008 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Kao sho vam je Tzok rekao,auspuh mi vuce falsh vazduh...Videcu da nastelujem karb i da sredim auspuh.Jel ima neko mozda za DT 80 izduvnu granu iliti auspuh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...