Jump to content

Moto Zajednica

Brisanje vizira?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: zx6r

Imam schuberth R1 kacigu i zanima me sa cim bi bilo najbolje brisati vizir sa unutrasnje strane. Vec je umazan a bojim se da ne zajebem anti fog zastitu sa nekom hemikalijom?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Triumph Street Triple

Uhh,veruj mi da veoma lako mozes da je upropastis.Samo mlaka voda i blaga sapunica.Pokreti odozgo nadole(ili obrnuto),znaci ne levo-desno

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

MER, stavi ga u sprej mod, poprskaj, ostavi par minuta da nagrize i obriši mekanom krpom, najbolje mikrofiberom. Kakav specijalni sprej iz Louisa, imam i njega i nije ni prineti MER-u  ;D Kupuj domaće  ;D ;D ;D

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE
  Citiraj

Uhh,veruj mi da veoma lako mozes da je upropastis.Samo mlaka voda i blaga sapunica.Pokreti odozgo nadole(ili obrnuto),znaci ne levo-desno

Ovo je najsigurnije rjesenje za vizire sa prelijepljenom anti-fog folijom. Na pin-lock mozes sta hoces.

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Kupio sam nove vizire za moju nolan N84 kacigu, prilikom montaze antifog vizira sam ga veoma blago dotakao noktom ili necim drugim i ostala je poprecna ogrebotina koja mi smeta prilikom voznje. Pre neki dan sam ih skinuo oba da bi ih ocistio. Unutrasnji vizir tzv antifog je veoma osetljiv na grebanje dok ga brisanje mikrofiber krpom ne moze ostetiti. Postoji li neki nacin da uklonim te ogrebotine ili da opet menjam vizir? Koliko sam primetio vizir je premazan tecnim silikonom i blago brisanje krpom ne moze ukloniti te ogrebotine.

• Enduraš, 6416 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ja sam svoj atifog vizir posle montaze obrisao obicnom krpom i verovali ili ne, ostale su sitne ogrebotine koje se vide samo kad idem ka suncu ili uvece ka farovima drugih vozila. Sa antifog vizirom izuzetno pazljivo postupajte, vrlo je osetljiv na grebanje, cak preosetljiv, eto, moj je izgrebala obicna kuhinjska krpa :( Od tada ga nisam obrisao ni jednom, jer imam utisak da cu posle sledeceg brisanja moci da ga bacim... Jel ima neko iskustva cime se brise osetljivi antifog vizir, a da se ne osteti ?

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Koliko ti je stara kaciga?

Uglavnom, koliko god se trudio, antifog folija na viziru koji ide fabricki ce ti se PRE ili kasnije skinuti. To ti je slucaj sa Schubertom, znam trojcu ljudi koji imaju taj problem.

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Videces... posle jedno 1000km pocinje odlepljivanje antifog folije. Resenje ti je novi vizir (50e) ili jos bolje- novi vizir sa pinlock sistemom (80e)  ;D

• Zainteresovan, 953 postova
  Citiraj

Ja sam svoj atifog vizir posle montaze obrisao obicnom krpom i verovali ili ne, ostale su sitne ogrebotine koje se vide samo kad idem ka suncu ili uvece ka farovima drugih vozila. Sa antifog vizirom izuzetno pazljivo postupajte, vrlo je osetljiv na grebanje, cak preosetljiv, eto, moj je izgrebala obicna kuhinjska krpa :( Od tada ga nisam obrisao ni jednom, jer imam utisak da cu posle sledeceg brisanja moci da ga bacim... Jel ima neko iskustva cime se brise osetljivi antifog vizir, a da se ne osteti ?

Ministre sta se ti javljas tvoj vizir je sa pinlockom. Ovde se govori o antifog foliji ili emulziji koja se stavlja na jednoslojne viyire da nebi maglili. Mislim da HJC prednjaci po kvalitetu u tome.

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24
  Citiraj

Ministre sta se ti javljas tvoj vizir je sa pinlockom

Što ministar?  ;D Aj' reci nam da znamo i mi  ;D ;D ;D

@all

Uzgred, i moj dodatni antifog vizir je na pinlocku (Shoei), a ja sam sve to zajedno prao MER-om bez problema, tako da ne prezimam odgovornost za nešto drugo :D

• Zainteresovan, 953 postova

Za Acima:

Aca je ministar za projekte i razvoj u vladi Bliskog Istoka (u izgnanstvu i senci)  ;)

Zadovoljan?

P.S.

Nemoj da offujes, ovakva pitanja prebaci na PP.  8)

Citiraj

Maki: Kako bre da mi posle 1000km pocne odlepljivanje folije... ??? Pa nije to kaziga buvljakusa od hiljadu dinara...

Nije ali...http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14289.0

Citiraj

Još veću razliku ćeš osjetiti kada se budeš vozio, to je ujedno i najtiša kaciga na tržištu, odlićan izbor, odlićna cijena

P.S. Postoji serija koja ima problema sa vizirom odnosno antifog folijom, kod nas ti daju novu ako nema ogrebotina, jako brzo dospije zrak pod foliju i iskida se

Uglavnom, problem pravi taj usisnik vazduha na sredini ispod vizira. On je napravljen tako da UVEK propusta minimalnu kolicinu vazduha, koji ulazi pod takvim uglom da "razdvaja" foliju od vizira. Resenje ti je jedino nov vizir (jer neverujem da si sacuvao racun od kacige ;D), jos ako uzmes sa pinlock-om, onda stvarno nema zime (magle)!  ;)

Uglavnom, jos jedno od mogucih resenja (kojem sam ja pribeg'o) ti je ovo:

CC7W7_20014775pe9.jpg

I onda isto nisam imao problema sa magljenjem.

A kad se namontira, izgleda ovako:

OInxF_s1nordicdragonlargefi6dq6.th.jpg

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: zx6r

Ovo na slici je schuberth S1,a ja imam R1. Cini mi se da im ti usisnici za vazduh nisu isti (barem vizuelno). Mada,mogu ti reci da me je ovo bas zabrinulo. A sto se racuna tice-nema ga.

Znam, ali evo vidi:

5x475_r1mattblackxo7.jpg

S1i R1 imaju iste usisnike za vazduh ispod vizira koji se nemogu zatvoriti u potpunosti, i tu folija prvo strada.

A viziri su potpuno isti, kao i mnogu drugi dodaci

• Svrati ponekad, 343 postova

-- Moralni kodeks foruma --

3. Pravila lepog ponasanja se moraju postovati na svakom mestu pa tako i na forumu.

Nemojte koristiti neprikladne izraze, vulgarnosti itd., jer ce u tom slucaju moderatori biti prinudjeni da reaguju brisanjem takvih poruka. Takodje, ne pravite bilo kakve podele medju clanovima (npr. po umecu voznje, vrsti motora i slicno).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja