dandy 1 Napisano Jun 19, 2008 U prolazu, 11 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan U zadnje vreme dosta citam komentare iz crne hronike pa mi iz toga dodje misao o ovakvom vidu informisnja ( edukacije ). Kao klinac ( cetvrti osnovne ) zarazio sam se tim vidom samostalnosti i slobode ( motori i uzivancija na njima ) i krenuo sam lagano u tu pricu. Tomos APN 6 , pa Tomos BT 50 pa zatim uzimao od drugova MZ 150 , 250 do svoje 16. -te god kada sam dobio svog prvog japanca. Suzuki TSCC 250 .Posle samo mesec dana uzivanja situacija : Izlazak iz duge leve krivine ispred mene drugar na novoj Hondi CBR 600 f i pred nama dugacak pravac ( oko 1,5 km) .Odvrcem gas i gledam situaciju ispred. Pred kraj pravca sa moje strane parkiran kamion sa prikolicom do pola desne trake (prekrsaj). Ispred mene na pola pravca crveni a za njim beli KEC( Zastava 101) . I ja razmisljam . Stizem ih taman kada obidju kamion i u "bajkerskom stilu" obilazim oba pre sledece krivine, pun gas. Obilazim drugara i nastavljam ubrzavanje . Medjutim prevideo sam jednu vrlo bitnu stvar.Ljudski faktor . Vozac crvenog "stojadina" iz nepoznatih razloga ( verovatno je hteo da pozdravi prijatelja u njivi pored puta ) staje bas naspram parkiranog kamiona . Belom KEC-u se podize zadnji kraj od naglog kocenja ( ne bukvalno ali shvatate sliku ) a ja (napaljeni klinac ) odjednom nemam kuda. Kocnica prednja i zadnja i levo , levo ( mozda i prodjem tuda nekuda ) i nema dalje. Pogodio sam u levo stop svetlo belog vozila (ni prednja , ni zadnja vrata nije mogao da otvori bez majstora) , a motor i ja smo leteli preko oba gore navedena. Motor , slomljena viljuska retrovizori i udubljenje na rezervoaru ( izmedju nogu ). Ja , 15 dana strogog mirovanja na ledjima sa rasirenim nogama uz molitve za nerodjenu decu. Prosao sam extra ( kad sada posle 18 godina mislim o tome),ali i dan danas kada sustizem vozilo ruka sama silazi sa gasa. I verujte mi 100 puta se nasmejem ispod kacige kada lik ispred mene , bez migavca skrene ulevo. Nadam se da ce o ovoj prici neko razmisliti , mozda nesto nauciti ili nadovezati neku svoju . Zivi bili i dugo jahali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Ti si naucio na tezi nacin, tj. na svojoj gresci. Ipak, srecom ziv si, pa i ovoj tvojoj prici nije mesto u crnoj hronici, iako te bas ona inspirisala. Ajmo u 'motoristi na drumu', pa da se raspisemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale.. NBG 0 Napisano Jun 19, 2008 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan super si ti prosao.. da je bio malo visi auto, ne znam da li bi ovo napisao.. poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Prosao sam extra ( kad sada posle 18 godina mislim o tome),ali i dan danas kada sustizem vozilo ruka sama silazi sa gasa. I verujte mi 100 puta se nasmejem ispod kacige kada lik ispred mene , bez migavca skrene ulevo. Drago mi je sto si uspesno preziveo katapultiranje, a ja bih se samo nadovezao na nedavanje zmigavaca od strane svih ucesnika....cesto vidjam motoriste koji daju zmigavac i nastavljaju tako dalje (po mogucstvu ih stignem i ukazem na gresku na sta se vecina zacudi tipa sta me to zabole aj ne smaraj,a isti ovi vozaci obicno ni kacigu ne nose) a jos je cesci slucaj mozda jer ih je vise da automobilisti iznenada menjaju pravac skretanja a o davanju zmigavca da i ne pricamo....zbog cega sam 2 put kolima sletao sa puta u livade na ibarskoj i novosadskom putu ??? Zato kad im se priblizavamo uvek treba da uzmemo i taj faktor iznenadjenja u obzir, da smanjimo brzinu i zaobilazimo ih u sirokom luku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidarskomlako 78 Napisano Jun 20, 2008 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: izmedju usiju Prijavi odgovor kao problematičan pisalo nekad u slovenackom auto magazinu NIKAD NE PRETICITE IZ ZALETA,NEKA VAM NE BUDE ZAO BRZINE a na motoru to dobija posebno na znacaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vukan 4 Napisano Jun 20, 2008 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Beograd, Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Cim vidim ispred sebe da se neko cudno ponasa u saobracaju odmah sam oprezan i usporim! Bilo da sam u kolima ili na motoru - tada jos veci oprez, po ulicama BGa retko preko 50km/h. Kad god mogu da zamislim da neko moze da izleti sa parkinga ili iz neke ulice ne preterujem preko brzine koja mi omogucuje da se zaustavim (bez padanja, naravno). Cak i kad vidim ispred mene nekog nabudzenog Keca, Juga i sl. mogu da pretpostavim da ga neka paljevina vozi i da ce da izvede neku nepredvidivu glupost. Jbg, mozda sam paranoican ili mnogo ke...m ali to je moja bezbedna voznja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GROS 0 Napisano Jun 20, 2008 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan snaga je nista bez kontrole slogan valjda za neku reklamu ali tako istinit i praktican Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Jun 21, 2008 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se nadovezem na ovu pricu nikada nemojte zaobilaziti sa desne strane, pogotovo ona kola koja idu jako sporo, iako su u pitanju lezeci policajci, jer se moze desiti kao meni da lik u kolima skrene desno bez migavca jer je kasno video slobodno parking mesto i tras u mene, sva sreca mala brzina i nisam pao, ni dan danas ne znam kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...