Jump to content

Moto Zajednica

Louis kišni kombinezon - veličine i iskustva

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: CB125 K3

Hoću da kupim Louisov jednodelni kišni kombinezon (onaj crvenio za 20 evra) za sebe i devojku ali ne znam koje bi nam veličine odgovarale.

Znam da kombinezon treba da je veći, da bi u njega mogli da uskočimo sa svom opremom.

Da li bi neko mogao da mi kaže koja od veličina (S, M, L, XL, XXL,XXXL...) bi nam bila odgovarajuća. Verujem da dosta nas ima Louisove kombinezone.

Ja sam visok 192cm i težak sam oko 75-80kg.

Olja je visoka 180cm i teška oko 55-60kg.

Takođe, zanima me da kakva su iskustva forumaša sa Louisovim crvenim kombinezonima od 20 evra? Znam da su oni od desetak evra jako loši, ali čini mi se da su ovi crveni mnogo bolji. Ne tražim neku fensijadu i lepotu, bitno je da radi pos'o i da ne zauzima puno mesta.

Postoje li moža bolje best buy varijante od ovoga?

Unapred hvala.

404.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Ja sam kupio prije 3 godine onaj jeftiniji, mislim da je bio oko 10ak eura. Dosta je loseg kvaliteta, osjetljiv na kidanje ali....vrsio je posao skoro 2 godine. Na kraju se isfronclao na nogavicama od vjetra. Za te pare odlicno. Taj koji hoces je i skuplji i djeluje kvalitetnije. Sad, to nije za paradiranje, sluzi samo da te zastiti od kise dok si na motoru. Dakle-slobodno uzmi veci nego sto mislis da ti treba. Duze ce trajati. Mislim da ti treba XXL a za djevojku XL jer je visoka.

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

ja sam kupio u polu 1998 kišni kombinezon koji se baš-baš koristio svih ovih godina i neki dan je počeo da pušta kod prepona..

Znači i ja sam u potrazi za dobrim kombinezonom  ;)

• drkadzija, 1227 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Ok odnos cena - kvalitet , služiće sigurno par godina, a što neko reče slobodno uzmi veći jer računaj da ga oblačiš preko sve gardarobe. ;)

• U prolazu, 60 postova

Iskustvo sa Louisevim kišnim isto- kao i sa ceradom >:( nažalost koliko para toliko muzike ::)

Da si bliže poslala bi ti jedno Dainese kišno, imam viška, za 30 eura ;)

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

mnogo je bolji onaj crno crveni i crno plavi, http://www.louis.de/_20b9ff72f43328d67eadfc90e3b3d34855/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=140&wgr=850&list_total=6&anzeige=0&artnr_gr=205173

malo je skupli ali je mnogo bolji  ima mrezicu skroz ,tako da se ne lepi i lakse se oblaci,u koferu u motoru mi je pa cu pogledati velicinu pa cu ti javiti

inace jako puno mojih drugara ga ima i niko se nije zalio da prokisiva.ja sam prezadovoljan

a imam i ovaj ali on nema skroz mrezicu,mada mislim da je bolja kupovina od ovog koji si ti predlozio a ovog meseca je na snizenju tako da mislim da je dosta bolji za iste pare

http://www.louis.de/_20b9ff72f43328d67eadfc90e3b3d34855/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=140&wgr=850&list_total=6&anzeige=0&artnr_gr=205205

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

http://www.louis.de/?topic=artnr_gr&artnr_gr=205042

Moj savet : kupi dvodelni. Zahvalices se kad budes trazio novcanik da platis recimo putarinu, ili jednostavan primer... WC...  ;D

Ja imam taj sa linka, nije propustao ni kap ni u najekstremnijim vremenskim uslovima.

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

ja sam ovaj  uzeo pre par meseci http://dzolaja.pictiger.com/images/15459178/

XXL  i veci mi je za jedan broj a dimenzije "mene ' su  ;D 187cm 90kg

a sam kvalitet kombinezona  je vrh

cena je bila oko 50e

nije kome je namenjeno nego kome je sudjeno.  :D posto gore citirani g-din ne upraznjava redovno BJB rostiljanje morao je da taj primerak ustupi meni uz obostrano prihvatljivu nadoknadu.

ja sam pre jucerasnjeg odlaska u Ljig (sve vreme tamo i nazad u gore prikazanom kombinezonu) merio takodje cca. 187 ali i 93-95kg. sad da li zbog tih kilo-dva ili opste gradje ali meni je taj XXL OK. cak je bilo dovoljno mesta i za obilnu porciju cevapa made in BJB. kilazu po povratku nisam proveravao, izbegavam stres kad god mogu :D

sala na stranu. ja sam zadovoljan kvalitetom posebno nakon sto sam ga isprobao u voznji. sta su mu mane (po meni):

postava (koja se inace ne skida) je malo deblja za letnje dane i sporu voznju.

zahteva veci prostor (takodje zbog pomenute postave) u prtljazniku.

jednodelni (mada za "kratak" odlazak u WC nije problem ako ga nosi male a takodje ima i dubok dzep u koji moze da stane kreditna kartica, nesto kesa, dokumenta itd)

ono sto bih svakako uzeo kao dodatak ovom a verujem i bilo kom drugom kisnom odelu jesu one cicak-trake. video sam ih u louis-u. ako se ne varam sluze da se dodatno sa spoljne strane utegnu rukavi, nogavice i drugi delovi gde zbog vetra dolazi do "naduvavanja" tokom voznje.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Moj savet : kupi dvodelni. Zahvalices se kad budes trazio novcanik da platis recimo putarinu, ili jednostavan primer... WC...  ;D

Ponekad su meni zatrebale samo hlače, nije bilo kiše, samo hladno u noge.

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

ja sam ovaj  uzeo pre par meseci http://dzolaja.pictiger.com/images/15459178/

XXL  i veci mi je za jedan broj a dimenzije "mene ' su  ;D 187cm 90kg

a sam kvalitet kombinezona  je vrh

cena je bila oko 50e

nije kome je namenjeno nego kome je sudjeno.  :D posto gore citirani g-din ne upraznjava redovno BJB rostiljanje morao je da taj primerak ustupi meni uz obostrano prihvatljivu nadoknadu.

ja sam pre jucerasnjeg odlaska u Ljig (sve vreme tamo i nazad u gore prikazanom kombinezonu) merio takodje cca. 187 ali i 93-95kg. sad da li zbog tih kilo-dva ili opste gradje ali meni je taj XXL OK. cak je bilo dovoljno mesta i za obilnu porciju cevapa made in BJB. kilazu po povratku nisam proveravao, izbegavam stres kad god mogu :D

sala na stranu. ja sam zadovoljan kvalitetom posebno nakon sto sam ga isprobao u voznji. sta su mu mane (po meni):

postava (koja se inace ne skida) je malo deblja za letnje dane i sporu voznju.

zahteva veci prostor (takodje zbog pomenute postave) u prtljazniku.

jednodelni (mada za "kratak" odlazak u WC nije problem ako ga nosi male a takodje ima i dubok dzep u koji moze da stane kreditna kartica, nesto kesa, dokumenta itd)

ono sto bih svakako uzeo kao dodatak ovom a verujem i bilo kom drugom kisnom odelu jesu one cicak-trake. video sam ih u louis-u. ako se ne varam sluze da se dodatno sa spoljne strane utegnu rukavi, nogavice i drugi delovi gde zbog vetra dolazi do "naduvavanja" tokom voznje.

Vidim da se kochaMatori snasao sa kombinezonom pa cak i za malu nuzdu  ;D ;D ;D

sory za off

ja cu uzeti isti ali plavi (da se slaze uz motor)  i XL velicinu

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

uzmi xxl ja am uzeo xl po velicinama i onim merama i odgovara mi kada sam u stojecem polozaju ali kada sedenem na motor nogavice su mi kratke samo zbog toga uzmi xxl ja sam iste visine kao i ti,neznam sta mi je kod mog konbinezona uzeo sam iz luisa onaj naj skuplji i uvek medju preponama budem mokar ,a i drug mi je pre mesec dana uzeo isti takav kao sto hoces ti i on je bio isto mokar izmedju prepona,nerazumem kako bude bas zapravo mokro kao da si se upisao :D :D

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: CB125 K3

E ovako, prema savetima koje sam dobio naručio sam iz Louisa dvodelne kišne kombinezone Proof. Jučer mi je stigao paket i kombinezoni su zaista prva liga što se kvaliteta izrade tiče. Ranije sam nosio jednodelni kobinezon, star 20 godina, koji sam nasledio od starijeg drugara i koji se napokon pocepao. Dvodelno rešenje je zaista praktičnije i savetujem svima.

Problem je veličina, tako da moram reći da saveti koje sam ovde dobio u vezi sa tim nisu tačni. Znam da je sve bilo u najboljoj nameri i hvala svima što su hteli da me posavetuju, ali evo kako stvari zaista stoje, sve u nadi da ću nekome uštedeti vreme i trud oko prodaje neodgovarajućih kombinezona, ponovno naručivanje novih i čekanje porudžbine. Često vidim u Oglasi forumaša da ljudi prodaju kišne kombinezone iz razloga što su im preveliki. Danas sam i ja dao svoj oglas...

Ja sam visok 192cm i težak sam oko 75-80kg i XXL veličina je bila preporuka, Olja je visoka 180cm i teška oko 55-60kg i za nju je preporuka bila XL.

Oba kombinezona su nam prevelika (naravno kada se obuku preko opreme, jakne i pantalona), s tim što je meni i manji kombinezon XL veći. XXL kombinezon je za čoveka od dva metra i preko 100 kila, a XL za čoveka od 190cm i oko 90 kila. Analogno ovome, verujem da su i druge, manje mere.

Poenta je, da ako nosiš jaknu veličine L, onda ti treba kombinezon veličine L pošto su prilikom projektovanja unapred uzeli u obzir da kombinezon treba da ide preko jakne tj. da bude veći.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja