kgujas 1 Napisano Jun 5, 2008 U prolazu, 67 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam na net-u shemu za tranzistorsko paljenje, za koju autor na stranici kaze da je testirani i OK, nije komplikovano i relativno je jeftino. Pise tamo da ima i dosta prednosti, na pr. platine ne trpe veliku struju,bolja je varnica i sagorevanje goriva. Sta mislite o ovakvom paljenju? Dok se ne odlucim za tzv. Joskino paljenje.(dok ne skupim evrice). ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 85 Napisano Jun 5, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa u svakom slucaju platine ce se manje trositi tj kontakti...ali opet ostaje problem trosenja bakelita na platinama koji se vremenom izlize pa se smanji zazor,sa ovim paljenjem nemas ni regulaciju ugla pretpaljenja kao na joskinom,a uz to tamo ni nemas platine...u svakom slucaju ova sema je samo za rasterecenje platina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 6, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost u crtež se uopšte ne razumem ali ako su ostale platine onda to nije to, nema od babe devojka, platine treba izbaciti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kgujas 1 Napisano Jun 6, 2008 U prolazu, 67 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Platine ostaju. S ovim im se produzava vek platina posto velika stuja ne prolazi kroz njih. Mislio sam da napravim ovo dok ne sakupim za Joskino paljenje,posto nije skupo,nekih 400-500din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 85 Napisano Jun 6, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan u svakom slucaju ne moze da skodi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 6, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan jel moze da se nesto tako nabudzi za tomos, apn4? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 10, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantna shemica.Hm...testiracu izlazni stepen ovog resenja,i ako valja,onda ce u ponudi biti i TCI paljenje Jedino jos nisam proverio ima li u prodaji onaj tranzistor BU931.Ako ga nema,onda nista od svega. Proverio.Nema u ITC-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kgujas 1 Napisano Jun 10, 2008 U prolazu, 67 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice tranzistora ima u Radio Klub-u u BG. Inace na nekim sajtovima sam citao da moze da posluzi i bu806 ili bu808.ovaj bu931 je u BG oko 300din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 10, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan BU931 SI-N 500V 15A 175W TO-3 338,65 (1-9 kom) | 304,79 (10-99 kom) | 237,06 ( 100 kom) Ovo je cena u RK Nikola Tesla.Samo sto je to voznja od 200km BU806 ne moze umesto ovoga.To je izlazni tranzistor za horizontalni deo tv-a.A ovaj je specijalno za pobudu namotaja za paljenje(bobine). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kgujas 1 Napisano Jun 10, 2008 U prolazu, 67 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam gledao salju i pouzecem,jedino neznam koliko je to. Na ovom sajtuhttp://surf.to/eda/ ima i "novija verzija" sa BU941 imaju i to u RK Joska,sta mislis o ovom uredjaju,da li nesto vredi na motoru osim sto cuva platine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 10, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Jedino cuva kontakte platina.Ali zahebancija sa podesavanjem paljenja ostaje,i mehanicko habanje takodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kgujas 1 Napisano Jun 10, 2008 U prolazu, 67 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Joska. Inace ako nekog zanima na ovom sajtu ima slicno paljenje i ima objasnjenje na srpskom,pisu tu i nekim prednostima,ali koliko je od toga istina?! http://www.mikroe.com/sr/magazine/3broj/3broj12.htm http://www.mikroe.com/sr/magazine/4broj/4broj9.htm S tim da su za izlazni tranzistor koristili BU932,to sam nasao na domacem forumu Reno 4. http://forum.renault4serbia.com/index.php?topic=414.30 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 10, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi u obzir i IGBT.Skupi su,STmicroelectronics proizvodi veliki izbor tih elemenata specijalizovanih za TCI paljenja,ali kod nas "nikad culi" za te delove.Ali to je prava stvar,-IGBT.Izuzetno su brzi prekidaci veliki struja i napona,a umesto baze imaju gate,i prakticno se upravlja samo sa naponom.Imao sam prilike da isprobam BUP307,i BUP212.307 stvarno rastura.Iznenadio sam se duzinom varnice iz obicne bobine od auta.Preko 3cm! 212 malo zaostaje,ali je isto dobar.Cena 212 je oko 450din,pa je skupo za eksperimentisanje ;D 307 je jos skuplji,a jos ga i nema da se kupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kgujas 1 Napisano Jun 16, 2008 U prolazu, 67 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam u radioklub-u da imaju tranzistor TIP162, pa se pitam da li bi on adekvatno mogao da zameni bu931? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 16, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pa u radio klubu imaju i onaj BU931... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kgujas 1 Napisano Jun 17, 2008 U prolazu, 67 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan To mi je promaklo, idem ove nedelje za BG pa cu da kupim delove. Pa cu poceti sa sastavljanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...