Jump to content

Moto Zajednica

I OPET NS - MISELUK - PA OVO JE VISE KATASTROFA 27.5

Recommended Posts

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Decko pao sa V - Stroma. Velika Desna krivina prema petlji a dalje se ide prema vencu. Decko je usao sa vecom brzinom u punoj opremi i ispravio krivinu. Motor produzio i zaustavi se na jedno 20 m udario u neku parkiranu stariju hondu. Evo jos sam pod stresom, jer sam sve svojim ocima gledao. Momak je imao kacigu i opremu, ali je slomio nogu i to bas dobro. Ja nisam smeo da to gledam, jer se skupilo puno sveta. Prizor je bio strasan. Gledam motor kako klizi, varnici i zaustavlja se. Dosla Hitna posle desetak min i odvezla ga. Samo da sve bude dobro sa momkom. Iskreno, decko je celo vece zadnjacio, uletao u krivine i trkao se. To se sve desilo oko 23h. Znaci nemogu vise da verujem sta se desava.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma samo da decku bude dobro,,a vama novosadjanima savetujem da se manete vise tog vasek miseluka,,,mante se vise corava posla......

potamaniste se na toj stazi....

Decko je vristao od bolova. Ma strasno! Inace decko je ranije vozio R motore i dosta dobro ih je vozio, ali pre par meseci kupi ovo, stavi Akrape i onda je krenuo da divlja sa time. Zadnjacio, uletao u krivine. Jos ja pricao veceras sa njim u vezi njegove kacige. Ima HJC model, ali je sva od karbona kaze da je platio negde oko 500e. Inace momka zovu Bata - Crnogorac, mozda ga neko i zna.

• Zainteresovan, 845 postova

jebo mamu! ja ne mogu da verujem! opet je neko pao na miseluku, evo sad i kad god budem dolazio ima da odem na brdo, jer stvarno, ovo nije normalno. pa zasto svaki put padaju, i lome se, neverovatno, majke mi.

Jedino bih zamolio da se uzdrzite od rasprave, jer cu zakljucati temu. Teme postavljam iskljucivo radi edukovanja i informisanja svih clanova. Da se svi cuvaju, jer djavo ne spava. Prilikom sedanja na motor, oprema obavezno, otvoriti cetvoro ociju i OPREZNO!!! Predhodna tema sa Miselukom je otisla u debeli off i raspravu, pa je morala da se zakljuca. Nemojte da i ova tema propadne. Bolje da smisljamo kao da se zastitimo i da napravimo nasu voznju sto bezbednijom.

• Zainteresovan, 655 postova

Jedino bih zamolio da se uzdrzite od rasprave, jer cu zakljucati temu. Teme postavljam iskljucivo radi edukovanja i informisanja svih clanova. Da se svi cuvaju, jer djavo ne spava. Prilikom sedanja na motor, oprema obavezno, otvoriti cetvoro ociju i OPREZNO!!! Predhodna tema sa Miselukom je otisla u debeli off i raspravu, pa je morala da se zakljuca. Nemojte da i ova tema propadne. Bolje da smisljamo kao da se zastitimo i da napravimo nasu voznju sto bezbednijom.

Sta tu ima se smislja, vrlo je jednostavno.... trke, voznja na zadnjem, stunt i ostale zajebancije se izvode u kontrolisanim uslovima  ;)

• Drug član, 3153 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Profiler je potpuno u pravu. Koliko vidim, tu se stalno desavaju strasne stvari ne toliko krivicom drugih ucesnika u saobracaju, nego zbog toga sto se neko izivljava i onda mu je djavo kriv. Kad hoce da se kur.i  pa nagrabusi, skoro i da mi ga nije zao.

Preterana samouverenost, nadobudnost, zelja da se nesto kao dokaze prisutnima.... to je najpogubnije za motoriste, ne samo mamlazi koji ne gledaju gde voze i gaze nas kao muve.

Nadam se da ce da mu noga dobro i brzo zaraste.

Evo i nekako slikovitije da objasnim. Odmah da se izvinim na crtanju (nemojte odmah da me zezate, na brzinu sam to skicirao, a i nije tema za salu) tako da ko poznaje taj put, znace o cemu se radi. Inace gde je decko i taj pravac prema Fruskoj gori je sa strane oivicen sa metalnim bankinama, a on je prosao sa druge strane. Kako je to izveo, ja ne znam. Znam da je negde udario nogu i da mu se to desilo.

post-763-12878998395332_thumb.jpg

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Prva desna posle pravca je uzasno klizava, iako ne deluje tako... Bas mi zao coveka.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Napraviti realan biznis plan,i naci investitora kojeg ce privuci svojim profitom,i to je to.

Samo od clanarine ulog ce brzo da se vrati, a gde je prodavnica opreme i ostalih dzidza bidza, pice,  klopa, klub, nocna voznja, skupovi, koncerti, takmicenja, skola voznje, predavanja, prezentacije, iznajmljivanje ......................

Dobro uredjena staza moze da se koristi u N.S-u osam meseci godisnje, a prateci objekti cele godine.

Novi Sad pokriva vliku teritoriju potencionalnih posetilaca, a sa takvim mestom  bice  x 3.

Svima ce biti veliko olaksanje pocev od motorista, gradskih vlasti, policije, do samih gradjana.

Malo li je u N.S-u ljudi koji mogu da insfinansiraju ovako nesto!?

Ovaj momak sto je pao voli da vozi na granici, i ocigledno se sa opremom spremio za tako nesto, ali nema stazu!

Pitajte ga koliko bi godisnje platio clanarinu da svakodnevno vozi na stazi.

Zelim mu brz oporavak.

• Svrati ponekad, 142 postova

Covece, taj miseluk je postao mesto overavanje betona. Protiv takvih divljaka ( ne mogu naci neku bolju rec za tog sto je celo vece zadnjikao i trkao se na prometnom delu puta ) je najbolje oduzimanje vozacke a i samih vozila, pokupice ( pu pu ) jeos nekog i napraviti samo stetu.

Mislim da nije ni potrebno naci investitora za neke vazne prepravke, dovoljno je da naprave lezece policajce ( ne one blage gumene, vec one od betona ) na svakih 100m i kraj. Tu bi se prica zavrsila sa ludovanjem.

Pamet u glavu ljudi, cuvajte se !

Nisam mislio da se rade prepravke Miseluka, vec da se ogradi  2-3 hektara odgovarajuce povrsine na periferiji grada.

Rasterivanjem motorista sa Miseluka ne resava problem.Onda ce se preseliti na neki manje prometan bulevar, i sta posle ?

Za koju godinu ako vec i nema, tockiranje ce postati sportska disciplina.

To jesu malo cudni ljudi koji to rade na Miseluku, ali ako imaju svoj teren nista mi ne smetaju. Cak cu malo i da im se pridruzim.

U svakom slucaju osudjujem to divljanje na javnom mestu, ali mislim da se to ne resava tako.

Padobranstvo je legalan sport, ali nije kada se skace sa solitera zbog bezbednosti drugih ljudi.

• Drug član, 1372 postova

Nisam mislio da se ukljucujem ali ajde...Sve je tu ok dok nema saobracaja i dok ne ugrozavaju druge, bar ja tako mislim. A to sto covek hoce malo da potera masinu i uz to ako ne ugrozava nikog i sa punom opremom to je ok. Pa i ja sam padao sa skutera jer mi je dva puta isklizao zadnji u krivini i ne zalim se, hvala bogu nista se nije desilo. Ako hoces neku da kazem adrenalinsku voznju po krivinama (pa makar i na skuteru) moras biti svestan toga da lako moze da se desi da prokliza jer su to ipak dva tocka. Jebga mladost ludost, oslobodjen straha itd. Ali uvek bezbednost na prvom mestu, prvo ostalih pa onda sebe itd. Ja sam skuter vozio po stazi za trcanje koja je siroka oko 8m i kada nema nikog ni na stazi ni oko nje jer mi je ipak bilo i neprijatno da me neko gleda, pogotovu ako padnem. A valja na takvim mestima isprobavati naglo kocenje, idealnu putanju itd..

Doduse na ovoj slici sam imao samo kacigu i to ne vezanu, ali tako je tada bilo, neke stvari sam ukapirao sto se opreme tice... ;D

post-2044-12878998399411_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 142 postova

Slazem se, trebalo bi napraviti nekih 4-5 kilometara ravnog i sirokog puta van naseljenog mesta ( ili u njemu ali dobro ogradjenog i zasticenog za posmatrace i ucesnike ) pa da se trkaju, tockiraju ili sta vec rade, ali da to rade na svoj rizik a ne i na rizik drugih.

Naravno da teranje nema efekta, ali pokenad je to i neophodno ( mozda da bas u tom trenutku nisu dosli plavci, mozda bi jos neko poljubio asfalt...ali ovo je vec hipoteticki receno...premda u nekim slucajevima je moglo biti tako ).

Na zalost, verujem da ce biti onih koji ce i dalje dolaziti na Miseluk ( cak i kada se bude takav prostor napravio ) da tockiraju, cine ludosti i sl, jer  " ovde ima automobila pa me mogu gledati a i izgledam zaebanije " varijanta.

E onda ga cepi po dzepu, uzmi dozvolu i sta vec drugo.

Imas poligon za tockiranje, prema tome dovidjenja sa ulice (sto bi rekli  "LIVADA!")

• Drug član, 1392 postova

Mislim da nije ni potrebno naci investitora za neke vazne prepravke, dovoljno je da naprave lezece policajce ( ne one blage gumene, vec one od betona ) na svakih 100m i kraj. Tu bi se prica zavrsila sa ludovanjem.

eto hocemo u evropu a ti bi kockaste betonske lezece na pravcu sa 3 trake ccc

I kada se bude napravio taj poligon, ja verujem da ce opet biti skupljanja na Miseluku jer po nekima pravila ipak postoje da bi se krsila. Znajte da ce uvek biti takvih ljudi, to jednostavno ne moze da se iskoreni. Postoji jedna obilaznica oko Mladenovca i ima prevac od oko 400m koja je 400-500m vazdusnom linijom udaljena od moje kuce, svako vece pa nekad i do 2-3h ujutro ja cujem motore i to na punom gasu. Hvala bogu pa u to doba retko da neki auto prodje i do sada se na tom putu nista nije desilo, bar sto ja znam. Ali zato po gradu retko da ima divljanja, svi se isprazne tamo i onda po gradu polako...

Kad bi samo mogao da se pitam o izgledu i uredjenosti poligona, molili bi da udju!

A to da je Miseluk tradicija to stoji.Uvek ce biti  ljudi koji ce ga posecivati, ali im nece biti tako dobro za voznju kao na poligonu.

Kad bi samo mogao da se pitam o izgledu i uredjenosti poligona, molili bi da udju!

A to da je Miseluk tradicija to stoji.Uvek ce biti  ljudi koji ce ga posecivati, ali im nece biti tako dobro za voznju kao na poligonu.

Normalno da ce biti i bezbednije i bolje na poligonu, ali poligon ce se takodje i placati. Tako da ce uvek biti onoga ko ne bi hteo da plati, pogledaj samo koja je bila cena slobodnog treninga na Batajnickom aerodromu. Izdvojiti 50e svaki 3-4 dan nije lako, jer to nije jedini trosak, treba platiti gume i ostali potrosni materijal...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja