vexxx 0 Napisano Maj 27, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Veliko Gradište Prijavi odgovor kao problematičan Nešto mi se vrzma po glavi od onog trenutka kad sam bio u podforumu crna hronika. Mislim da bi trebalo da organizujem neki protest tipa blokade gazele na pola sata u svakom pravcu pa da TV to snimi i pokaže da nismo samo stoka za gaženje. Ok razumem ja da to nije baš u redu prema ljudima koji žure kući ili na posao ali kad mogu neki radnici kao traže zaostale plate, povišicu i neznam šta pa LJUDI ovde se traži pravo na ŽIVOT. Sledeće ajmo predstavnici udruženja organizujte se pa da se uradi neka brošura tipa fotke udesa, kratke peičice pa svi pritisak na državu da da pare da se to odštampa(150000-200000 kom) pa da svaki bajker dobije dvadesetak komada pa da delimo ljudima kad krenu da nas presreću(i seku ) na putevima, takođe i na skupovima jer mnogo ljudi koji nemaju bajk dolaze na skupove.Pa ljudi oni kintu daju za svakakve gluposti a ovde je doslovce pitanje života i smrti. Ili da podnesemo inicijativu da nas proglase ugroženom vrstom iu stave pod zaštitu kao beloglave supove(nisu panduri- oni su praznoglavi supovi ;D) ili tetrebe. Ovako dobiješ veću kaznu kad zgaziš jelena nego motoristu. I za kraj mislim da bi klubovi trebali oštrije da reaguju na svoje članove koji divljaju( ali baš). Ali vezano za blokadu mora da nas bude bar hiljadu da bi bio pravi efekat, doći ću PRVI: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano Maj 27, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se za akciju, ali da to ne bude nikakava blokada nicega. To bi imalo kontra efekat, ubedjen sam da bi i onaj ko dotle nije imao lose misljenje o motoristima promenio taj stav. Zamisli da blokiramo gazelu a sanitet koji prevozi ka urgentnom bas mozda povredjenog motoristu ne moze da prodje?? Cemu to?? BJB nikada nece podrzati nikakve "blokadne" akcije. Ako pratis forum procitaces da je dosta uradjeno, i da se dosta radi na temu edukacije i skretanja paznje na motoriste. I jos nesto. Kad kazes praznoglavi supovi, znaj da i ovde ima dosta policajaca bajkera i pomisli kako se oni osecaju zbog tvog pisanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexxx 0 Napisano Maj 27, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Veliko Gradište Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče supova izuzetaka uvek ima ali kad me vide bilo šta da vozim onda zna se REKET. Ajde da vidim ko će da kaže da to nije tačno, a tek kad sam kamionom živa jeza. Čoveče samo blokada donosi rezultate a gandijevski metodi su umrli. Šta bi se desilo Gandiju da sad demonstrira? Šta je urađeno zna se, čim se nešto desi kao motorista išao brzo tj. "nije prilagodio brzinu uslovima puta i saobraćaja" a kad me je tip zveknuo u gradu sa 120, pa još obilazio bus na punoj kaže sudija "znaš mogao je on da ide i 300 ti si se uključivao na put sa prvenstvom prolaza, nema veze što je bilo 10 nepravilno parkiranih auta ti si kriv". Čoveče ej bre nisam ga ni video. Zato mislim da samo batina pomaže ovih dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano Maj 27, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Za korupciju su potrebne dve strane! Ne moras da mu das NISTA! Pise ti prijavu i zdravo! Ako vec dajes lovu za mito, kriv si isto kao i onaj ko ga prima. Sto se ostalog tice, imas na forumu temu "Analiza crne hronike". Pregledaj koliko je uticala brzina, koliko ih je nosilo kacigu itd. Pogledaj udese od ove godine i videces da samo u jednom ili dva slucaja motorista nije isao prebrzo. Zasto se to stalno zaboravlja?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexxx 0 Napisano Maj 27, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Veliko Gradište Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je kraj mojih postova na ovu temu. Prvo imam mali milion kazni i prijava, od toga možda samo dve za brzu vožnju , ostalo za PP aparat, prljave tablice , nepotpun putni nalog, neispravno svetlo za poziciju( na vanrednom tehničkom ) i da ne nabrajam. Pare nikad ne dajem na ruke tako da taj komentar je suvišan. Naglašavam da se to dešava posle iscrpnih kontrola svega i svačega ( nemožđ ni da zamisliš koliko toga ima na kamionima) ili vanrednih tehničkih. Što se tiče brzine šta je to prebrzo- 60.70....150. Retko gledam kilometražu tako da vozim po osećaju, ali kad imaš udes u gradu sa kolim ana 60- 70 niko ne kaže ma vozio brzo, nego jebi ga izleteo i udario čoveka. Možda se deo udesa i ne bi desio da su se bajkeri držali ograničenja ali mnogi bi i na 50km/h, jasno sa manjim posledicama.Pa šta ja treba da radim sa kamionom " ja sam najjači bežte miševi." U tome je stvar. Ili kad me pandur kazni za upaljenu poziciju, a ja sa trudnom ženom, popi...m pa mu kažem mene si našao da dereš a lopovi, a on mrtav ladan šta misliš da sam lud da ih jurim za 300€ , meni lakše da je...m vas. A nosi telefon tada skuplji od moje krntije.Čast izuzecima ali moje iskustvo je takvo- nikakvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 27, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Akcija moze u svako doba , ali mislim nazalost da blokada gazele nece nista doneti . Razmisli taksisti blokiraju centar svi im sve po spisku poduzem. Mislim da bi organizovanje voznje recimo sud , policija, tv i radio stanice , imala vise efekta. Naravno svi u svijim mestima gde zive istog datuma na teritoriji cele srbije . Sto se tice stampanja letaka najboje bi bilo da letci postave na net kao oni na 13 89 pa da svako moze da ih skine i ostampa ( uz to bi bilo najbolje da su u crno beloj boji da bi mogli da se fotokopiraju a da boju ne raznazuje kisa , a i cena je za svakog 30-100 din). Svrha akcije i jeste da se pise o tome ne da se ljudi raspale pa da nam jos vise pominju sve po spisku. Ovakvu akciju treba organizovati uz to da se skrene i paznja i nasim kolegama da nose kacigu i ostalu opremu kad voze jer je i to deo krivice za sve ostalo. Uzmite za primer da je neki sofer kriv za sudar i vi hocete da se on osudi ili da vam plati ostetu , a niste imali kacigu i opremu za boznju motora. On jeste kriv za sudar , ali i vi nosite deo krivice zato sto ste seli za motor bez kacige . Ja sam imao cesanje sa kolima na novom bg i ja sam bio kriv. Na naplati stete sam saznao (imao sam kasko) da ce polovinu sume koju ja uzmem od mog osiguranja (kaska ) osiguranje naplatiti od njega , a i njeguva steta nemoze da se naplati cela vec samo pola iako sam ja kriv samo zato sto je imao alkohola u krvi malo preko granice. Kazna za mene je novcana bez oduzimanja dozvole ,a njegova i novcana i oduzimanje dozvole.saberite sami sta ima sve da prlati a nije kriv ja sam. Razmislite malo i tome ove godine je bilo nesreca koliko hocete .Dali ce sudija isto odmeriti kaznu nekom ko je udario motociklistu sa i bez opreme. Sigurno ne bolje ce proci onaj ko je udario motociklistu bez opreme , jer uvek ima ono da je imao opremu mozda posledice nebi bile tolike ,a i obavezan je da je nosi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
__BaDzeS__ 11 Napisano Maj 27, 2008 U prolazu, 58 postova Lokacija: sabac Motocikl: CB1000R i B-KING Prijavi odgovor kao problematičan danas je u sapcu bila ta akcija delili su letke sa slikama udesa i apelovali vozace automobila da pripaze malo vise na dvotockase,bila je grupa motora na centru i bio je defile kroz grad predvodjen policajcem na bmwu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Maj 28, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Za svaku sam akciju koja god doprinosi nasoj bezbednosti, bez obzira koja ga organizaciuja bude sprovodila ili koji ga klub bude organizovao,jel to je za nasu dobrobit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 4 Napisano Maj 28, 2008 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Takodje sam za akciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoSearching 1 Napisano Maj 28, 2008 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd - Grocka Prijavi odgovor kao problematičan LJudi,svako ima svoje iskustvo i razumem da je pola vas besno na cetvorotockase i one sa vise od cetiri tocka ali ima i nas i njih krivih,ja se slazem za jednu duzu voznju kroz Beograd pa i neku perifernu ulicu, ali protest nista stavarno nece doneti. U nasem sluceju nece mozda da mitinguju politicke stranke pa i nekako ali ko jos pada na mitinge. Mi znamo da smo kulturni i svesni ljudi onoga sto vozimo pa da im pokazemo to. A sto se tice Bude budizam i danas postoji a onoliko Rimsko carstvo propade. Vexxx razumem tvoju ljutnju ali razmisli malo, samo cesta obavestenja tipa letaka, koncerata, voznji vremenom ce stvoriti svest o nasem postojanju. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Maj 28, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan nevezano za razlog protesta, ja bih ljude koji blokiraju saobracaj bagerima uklanjao sa puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 28, 2008 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nevezano za razlog protesta, ja bih ljude koji blokiraju saobracaj bagerima uklanjao sa puta APSOLUTNO se slazem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Maj 28, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan apsu lutno se slazem da treba napravti nekakvu akciju o bezbednosti na putu i obracanju paznje na motocikliste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 28, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam napisao da bi skup voznje motorima po gradovima srbije imao efekat ,ne blokada ulica , vec jedna mirna voznja kroz grad da skrenemo paznju da i mi postojimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano Maj 28, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pa te voznje se redovno dogadjaju: Bozicna voznja, Uskrsnja voznja, defile povodom davanja krvi... sve to skrece paznju na motocikliste. Bar u Bgd toga ima dovoljno u poslednje vreme. Jos da se u manjim sredinama organizuju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...