Vozac 122 Napisano Octobar 31, 2019 Svrati ponekad, 185 postova Prijavi odgovor kao problematičan Treba da zamenim sferni ležaj na klackalici zadnje viljuške a ispostavilo se da je dimenzija neka specijalna i nema kod nas. Suzuki DR350. To je ležaj na spoju amortizera i klackalice. Original bi trebalo da može da se nađe u inostranstvu ali verovatno se dosta čeka i ono što sam video dosta i košta. Ima predloga da stavim igličasti ležaj ili čauru, ali ja bih rađe da ne menjam konstrukciju. Mogao bi da se ubaci sličan sferni ležaj drugačijih dimenzija, uz dodavanje čaure da bi se prilagodile mere. Ima neko predlog, iskustva... ? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2839 Napisano Octobar 31, 2019 Ne silazi, 4931 postova Prijavi odgovor kao problematičan Treba da zamenim sferni ležaj na klackalici zadnje viljuške a ispostavilo se da je dimenzija neka specijalna i nema kod nas. Suzuki DR350. To je ležaj na spoju amortizera i klackalice. Original bi trebalo da može da se nađe u inostranstvu ali verovatno se dosta čeka i ono što sam video dosta i košta. Ima predloga da stavim igličasti ležaj ili čauru, ali ja bih rađe da ne menjam konstrukciju. Mogao bi da se ubaci sličan sferni ležaj drugačijih dimenzija, uz dodavanje čaure da bi se prilagodile mere. Ima neko predlog, iskustva... ? HvalaГибајучи лежај, ја сам такве монтирао на радилици код Томосакија да елиминишу криво центрирану радилицу и било је успешно.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Octobar 31, 2019 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Kucaj u guglu zglobni lezaj, pa zovi pitaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vozac 122 Napisano Octobar 31, 2019 Svrati ponekad, 185 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kucao i zvao dvadesetak puta. Zato sam i napisao ono gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Octobar 31, 2019 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tu beZ problema ide igličasti ležaj. Ja sam svojevremeno menjao sve ležajeve na zadnjoj viljusci, amortizeru, dog bones I dimenzije su nestandardne, mora da se naručuje iz inostranstva i čeka, a cene otpadaju uši. Našao sam kod nas standardnu dimenziju, za 1 mm sira košuljica ležaja, a unutrašnji prečnik isti, pa sam viljušku nosio kod strugara da razbusi za taj 1 mm i ubacio te standardne ležajeve koji su bili 3x jeftiniji i dostupni u lokalnoj radnji. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Octobar 31, 2019 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Gledajući prvenstveno prvu fotografiju, deluje da je oštećen i prostor gde ulazi spoljna košuljica ležaja...i da uz luft u ležaju, mrda i ceo ležaj u sopstvenom ležištu. Nadam se da grešim... ..jer ako je tako, ti onda imaš mnogo ozbiljniji problem od nabavke novog ležaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dominator96 864 Napisano Octobar 31, 2019 Svrati ponekad, 475 postova Lokacija: Temerin-Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Stavi slobodni iglicasti , neces nikave razlike imati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vozac 122 Napisano Octobar 31, 2019 Svrati ponekad, 185 postova Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, pronto said: Gledajući prvenstveno prvu fotografiju, deluje da je oštećen i prostor gde ulazi spoljna košuljica ležaja...i da uz luft u ležaju, mrda i ceo ležaj u sopstvenom ležištu. Nadam se da grešim... ..jer ako je tako, ti onda imaš mnogo ozbiljniji problem od nabavke novog ležaja. Klackalica je u redu, tj čvrsto drži ležaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vozac 122 Napisano Octobar 31, 2019 Svrati ponekad, 185 postova Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, aca-pn said: Tu beZ problema ide igličasti ležaj. Ja sam svojevremeno menjao sve ležajeve na zadnjoj viljusci, amortizeru, dog bones I dimenzije su nestandardne, mora da se naručuje iz inostranstva i čeka, a cene otpadaju uši. Našao sam kod nas standardnu dimenziju, za 1 mm sira košuljica ležaja, a unutrašnji prečnik isti, pa sam viljušku nosio kod strugara da razbusi za taj 1 mm i ubacio te standardne ležajeve koji su bili 3x jeftiniji i dostupni u lokalnoj radnji. Nesto se bojim da sirim rupu, da ne oslabim klackalicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Octobar 31, 2019 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi kakav ležaj nadjes i koliko treba da se skine materijala. U mom slučaju skidanje 1mm na viljusci je zanemarljivo. A ako nadjes ležaj sa manjim spoljnim prečnikom možeš da napraviš biksnu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...