Jump to content

Moto Zajednica

Crko mi START RELEJ na KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Vec sam mislio da mi je novi akumulator neispravan,kad sam ustanovio da mi je crko startni relej za anlaser.Ne mogu vise da ga upalim osim na gurku.Skinuo sam ga i isprobao direktno na struju ali ni da cvakne.Kada dobije pobudu sa start tastera on treba da odradi preko jednog kalema pomeranje kotve koja prespaja + kraj direktno na anlaser i tako zavergla.Cistio sam kotvicu,razmrdavao je ali nece da se mrdne.Malo mi cudno sto nece jer kalem nije crko,ali definitivno nece.Onda sam sve razvalio na sastavne delove jer je u principu jednostavan sistem (ja sam elektrotehnicar po struci).Sad i ako je moglo da se popravi - vise ne moze. TREBA MI NOVI !!!

VICITE GDE DA NABAVLJAM - NARUCUJEM .  IMA LI GA NEKO ?

znaci  START RELEJ  ili  SOLENOID  za KLE 500 (1996.god)

( paKLEni je prizvao djavole )

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ma uzecu original,samo mi reci bar neko od tih vise mesta jer bih narucio sto pre,idu lepi dani,znas kako je,a meni dok stigne...

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

kada sam trazio imao je italijan iz valjeva,ali nemam njegov broj vise,mislima da ima i na banovom brdu ali zaboravio sam kako se covek zove...bila je tema u servisima...mada manje vise koji god da nadjes radice ti bez problema

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: KLE 500

Srle kako ti se to desilo? Odjedamput ili postepeno? Mene isto nešto zeza, ponekad nece da zavergla, i posle par minuta hoce normalno? Plašim se da nije ista boljka!

• Svrati ponekad, 139 postova

I meni se to desilo na KLEu ,ali mrzelo me da cekam da mi stigne, sa druge strane, pa sam kod Sube na B Brdu kupio original relej i namontiro ga za dva minuta.

Srle kako ti se to desilo? Odjedamput ili postepeno? Mene isto nešto zeza, ponekad nece da zavergla, i posle par minuta hoce normalno? Plašim se da nije ista boljka!

Tako nekako,desavalo mi se da par puta nije hteo da zavergla,mada sam ustanovio da me kontakt brava zeza.Okrenes kljuc par puta i proradi.Juce sam nabavio relej i zamenio ga.Jest da nije original jer mu se ne slaze konektor,ali sam ga malo"zbudzio" i sad radi ko i pre,vergla i pali bez problema.A sto je crko nemam pojma,valjda mu tako doslo.

Hmm..slična stvar izgleda i kod mene..

Dobro je da si to sredio, pozdrav i lepo se vozaj!

Ocu,al kad nadjem regler,posto je i on usput crko (imas temu u "garazi")

Gde ga nadje i meni treba?Ima li jos?

Ma ima ovde kod mene,ja cu ovaj verovatno da vratim ako nadjem original jer mi ne pasuje.Ali baja od koga sam uzeo nije tu za vikend,ide na skup u Sabac,pa onda tek posle nedelje.Najbolje je doci licno ili mu se najaviti,cesto nije u servisu.Mislim da ne salje ni postom.

Ovde je malo vukojebina.

• Svrati ponekad, 316 postova
  • Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7

Pa burazeru mozemo li je i ti da se dogovorimo o svemu tome?Mislim oko nabavke i placanja,nije vazno i u ponedeljak samo da ga nadjem!Nasao sam jedan original ali ne radi pa sam resio da ga puknem i probam da sklopim mada unapred znam da je mrka kapa!!!Kako izkleda i koliko buksni ima?

Naravno i koliko dzengi?

Kako da ti kazem kako izgleda? Svi su oni slicni ali i razliciti.Ja ne mogu da ga uklopim kod mene.Rece mi covek da je za Kawasaki motore ali za koje ne znam,meni ne pase.Posto vidim da imas Hondu,pitanje je da li bi ti se uklopio bez budzenja zbog gabarita i konektora.Za cenu mi je rekao da ce da vidi u papirima i nije mi ga naplatio jer sam ga sreo kada je polazio na put pa je zurio.Samo mi ga je dao i rece mi da misli da je oko 120-130e,ali ne moze tacno da mi kaze dok ne pogleda.Ja sam ga ispitao za svaki slucaj i ispravan je 100% (nov je).Ima 6 zica i sve su u jednom konektoru koji je na kablu koji izlazi iz njega.Zaliven je potpuno pa nema otvaranja.Buksne na njemu su muske.

Ali najbolje mozes da vidis ako potrazis na netu,a ja sta mogu da ti pomognem je da ti dam tacnu oznaku pa potrazi.Ja sam ovaj moj crknuti naso negde,ima ih sa slikom.Ne bih ti preporucio da uzmes na nevidjeno jer moze da ti ne odgovara a nije ni jeftin.

Evo ti tacna oznaka tog novog sto se meni ne uklapa

SH 532-12

Srecno druze!

Ako ga nadjes i ustanovis da ti odgovara nije problem da se dogovorimo kako da ga uzmes.

Evo ti moj broj pa me zovi  064/428-9922

• Drug član, 1261 postova

Malo malo pa 69 na forumu kuka. Za regler ljudima preporučujem da uzmu polovnjak za oko 70 evra, pošto to čudo ili radi ili neradi, a i nov može da crkne sutra.

Malo malo pa 69 na forumu kuka. Za regler ljudima preporučujem da uzmu polovnjak za oko 70 evra, pošto to čudo ili radi ili neradi, a i nov može da crkne sutra.

Sta cu brate,vidis da me poteralo,prvo akumulator,pa relej pa regler...Mislim da je dosta,tu bih malo da stanem. Cirka oko 200 evrica,a najgore sto sedim kuci i samo gledam u ove zice,a lepo vreme,motori zuje okolo,ljudi se voze a ja...

Ocu ja i polovan ali neeeemaaaaaaaa niko, zato sam se i prosuo po forumu, bice ce se neko javi da mu dam pare za regler.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja