Komsa 1831 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Намеће се логично питање,какве везе има гаража са путописом? Мало стрпљења и све ће убрзо бити разјашњено. Као што многи знају, моја гаража је било озбиљно место за окупљање моториста,слободно могу рећи интернационалног карактера. Као што бива, протоком времена долази до хабања како објекта и ентеријера, тако и догађаја и сећања. Једног тренутка је гаража попустила под теретом изненадне водене стихије, која је зачудо и на брду нашла начин да поткопа темеље. Ваљало је кренути у реконструкцију, па када се то веће ради онда се наметнула и потреба да се све крштено одради и створе услови за потпуну реконструкцију и отворе могућности јуниорској екипи да касније нешто догради. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan И тако крајем маја месеца започеше радови. Рушење, копање темеља, и ... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan ... није лако почети текст за вожњу која следи, најпре зато што их има прегршт, онда треба сабрати све утиске и пренети лични доживљај који је увек врло субјективан, и на крају одабрати слике којих је увек превише, па све то преточити у лаган и занимљив текст а да се опет разликује од претходних. У уторак 28.05. наши пријатељи Мира и Брка дођоше да виде учинак,а ми тада нисмо ни слутили "заверу". "Еј матори, докле сте стигли, како напредују радови?", било је прво питање још на уласку у двориште. Уз кафицу и пивце лагано смо сумирали достигнути ниво и планове за наредне седмице. "Ма знамо све то, него да ли сте спаковали све ствари?" "Какве ствари, па уплатили смо материјал и договорили мајсторе, ево само што су статичар и архитекта завршили и одоше!" "Ма добро то, ви још не знате али прекосутра идете са нама у Италију на Мото ГП у Муђело, без вас није исто тако да немате избора"... ...је'о те, шта сад ... Подоста је прошло времена од када смо задњи пут гледали неку ГП трку уживо! Уз то, можда Валентино последњи пут вози у родном месту-историја! Изазов!!! Отежавајућа околност за нас је била напред поменута чињеница да смо започели реконструкцију гараже,кренули са рушењем старе и ископима за нове темеље. Дакле, недостатак времена и укнапљени трошкови су мало компликовали одлуку. Искрено нисмо ово путовање имали ни у најлуђим сновима за ову годину. Требало нам је тачно да довршимо започето пиво и дамо пристанак, још једно и термин поласка је већ био утврђен,уз употребу квиска : #30.05.2019. БГ Змајева пумпа 05:00h → Загреб→Љубљана→Трст→Венеција→Фиренца Принципијелно не волим да идем на пут а да нисам поставио макар оквирно трасу и издвојио места која бих желео да посетим. Нарочиту тежину је имало сазнање да идемо кроз један од најлепших предела Италије,тек тако, јер смо после трка у Италији остајали само са Бркићима. Помоћ сам у дану потражио на нашем форуму а Доктор КВ (ХВАЛА) ми је дао пар практичних савета који су се касније испоставили као значајни. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Odlično Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 498 Napisano Jul 5, 2019 Zainteresovan, 455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Odlično je počelo! Uvek se ispostave kao najlepše one ture koje nisi planirao uopšte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2844 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 2755 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Jul 5, 2019 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Preko “posrednika” sam pratio radove, i sam u istom poslu (kao što znate) samo sam mogao da žalim što ne mogu da pomognem. Sad mi je uteha i drago što ste uspeli da zbrišete na taj put. Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 6, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Бирамо слике... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Jul 6, 2019 Fat and furios, 597 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, kymco agility 200 Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan На полазну тачку смо стигли наравно први. Београдска екипа је искусно каснила али је вредело чекати, сви су били сјајни. Упознавање је трајало таман колико је требало и весело кренусмо ка западу. Аутопут је био једина опција за тај дан јер је требало прегазити целих 1.100 км. Да, добро сте прочитали, а ми смо се у тој ситуацији само прилагођавали вођи пута -Марко и Ана . 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Времнски услови за путовање су углавном били добри, мало нас је пратила кишица од границе до иза Загреба. Тус мо имали лагани гуми дефект на Марковој Хонди Голд Винг,пронашли нову гуму код познаника у Чатежу (Сло), растурили пола мотора због замене, појели пиле које смо спремили за пут и после 3-4 сата наставили даље. Хитајући ка Италији, на једном сужењу су Никола и Сања "мало продужили право" и имали сусрет са пластичним знаком, откинули платнене торбе са Х-Силвер Винг, нису пали, препаковали торбе и јурнули у Европу. Остатак пута је протекао у јурцању ка одредишту, плаћању скупог горива (испод Венеције ка Фиренци од 1,74 до 1,98€), паузама за кафу,плум бранду енд самтинг ин битвин. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Пошто смо били падобранци, ред је било да се тако и сналазимо за смештај. Моје лагано познавање језика допринело је да нам љубазни рецепционер пронађе собу за пристојних 5о€ на 7-8км. од осталих, а опет близу центра. Нама екстра. Топао туш,заштићени паркинг, колационе... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 8, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan ... ово је за сутра ... 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Jul 8, 2019 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan ... ово је за сутра ... E sad ne mogu da dočekam sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Jul 8, 2019 Fat and furios, 597 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, kymco agility 200 Prijavi odgovor kao problematičan jos sat ipo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikmir 149 Napisano Jul 9, 2019 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: chicago Motocikl: Honda st1300 bmw r1200 rt Prijavi odgovor kao problematičan prošlo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 9, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Komsa je napisao: ... ово је за сутра ... Tomorrow never dies. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Jul 9, 2019 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa danas je sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 9, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Јесте, али се не стиже...извињење 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Jul 9, 2019 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Јесте, али се не стиже...извињење Vratio se “majstor” sa odmora! Svaka čast momci! Veliki pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 10, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan ... петак је био дан за обилазак Фиренце, после кафице и доручка зборно место код хотела па јуриш у табанашење. Наравно, опет смо (су) "мало одоцнили"па је разгледање знаменитости кренуло по већ озбиљно повишеној температури. Не бих нешто да преписујем туристичке брошуре а доста тога је овде већ описано, па смо направили лагани избор слика да колико-толико обележимо присуство. Ваљда смо обишли све што је требало,натрљали нос вепру за богатство, ја сам се коначно срео са својим близанцем из Сенегала, појели смо чувене сендвиче за које се чека по пола сата, пробали локално пиво а шале и зезања се не могу препричати. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 10, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Пада киша, нема зидања данас па 'ајд да још допишемо... Уууууупс..........ово није за овде.............. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 10, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Следећи дан је предвиђен за Пизу и "Пет земаља". Чопор нас је чинио снажнијим и издржљивијим, Никола је одлично веслао свој скутер и све смо стигли. За разлику од осталих ми нисмо исправљали мртвом магарцу -----. Иначе сем торња и једне занимљиве уличице и нема много тога да се види. Из једне приче, незванично, сазнали смо да је у кривак прсте умешао један Србин??? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 10, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Остатак дана је протекао кроз лагану вожњу крајолицима и посету чувеним градићима на Лигурском мору. Чак сам и ту нашао давно изгубљеног брата, и да не беше капице коју смо као клинци носили не бих га препознао, ја моју нисам сачувао. Уморнии, нисмо стигли до свог хотела. Брка је искористио прилику да одхрче у тројку, ја сам се мучио на неком двоседу, а све је то требало да буде припрема за сутра.....ГП... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 10, 2019 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Дошао је и тај дан. Устали смо сви рано, попили кафу на време, доручковали и мало се појурили по друму. Стигли смо таман да избегнемо превелику гужву. Непосредно у близини стазе смо пронашли једно двориште у коме смо паркирали моторе, оставили опрему уз надокнаду од 10€ и упутили се ка стази. Мене је обузела лагана дрхтавица, неко то зове позитивна трема. Не бих у детаљан опис, али су ми дамаре затегле и... прођосмо капију (виртуозно). Подесило се да изаберемо ,мислим, најлепше место одакле се видео већи део стазе, било је дуго хлада а мене је усвојио Италијан који ту кампује од четвртка, и чији амико није могао да дигне главу из шатора цео дан, ваљда као последица синоћне бурне ноћи. Кажу да су журке уз стазу претходних дана јако динамичне и исцрпљујуће. У осталом, трагови су били видљиви. Трке су кренуле, атмосфера се подгрејавала, и експлозија... Дуго ништа нисмо могли да видимо од жуте димне завесе која зачудо није гушила, започе све заврши се све. Резултати трка су познати. Река од преко 100.000 људи је потекла, ми смо се вратили до "нашег" дворишта, окрепили се, испоздрављали са остатком екипе која је похитала назад на Балкан,утопили смо тугу у преосталом пиву остављени као сирочићи, и кренули да тражимо смештај за наредне дане. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...