Jump to content

Moto Zajednica

Voznja.....trotorom i to jos preko mosta, biciklistickom....

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 142 postova

Secamo se guzvi na mostu Bratstva i jedinstva ( brankov ), nemali broj motora se provlaci izmedju automobila, kamiona, GSP-a, sunce upeklo prava muka. Drugi se popeli na trotoar za pesake i njim isli ( skuterice, a video sam i po koji enduro ).

Naime, danas vozim bajk prema gradu kada iza dvoje ljudi koji su se pomerili da prodjem umalo nisam poljubio skuter. Naravno usledilo je dizanje na prednji tocak da bih izbegao sudar.. Na motoru neki stariji covek, a saobracaj na mostu sasvim normalan ( inace isao sam ka gradu tortoarom, stranom koja je iz grada ka NBG, covek isao na NBG ). Mislim u momentu umalo nisam sisao i njega i motor bacio u Savu. Naravno sledio mu je komentar " Gde ces po kolovozu majstore ? " Cica iskulira i zapali dalje. Drzao me je bes jos malo pa sam iskulirao.

Sto je najgore ljudima koji su bili njemu ledjima okrenuti nije ni trubio, vec se " guzio " da se provuce u prolaz kroz koji sam trebao da ja prodjem.

Zatim malo voznje po gradu i sledeca stanica > Ada. Tamo ( cast izuzecima ) sam se ziv presekao kada je na oko pola metra od mene prosao veci skuter ( sigurno 125-250 cc ) poprilicno brzo i isekao me da bi izbegao drugog biciklistu. Uspeo sam da se izmaknem refleksno, mislim da bi me potkaco zadnjim delom, a moram priznati da sam se odsekao.

Verujem da ima jos ovakvih ( sad ce lepo vreme, suncano, toplo, sezona kupanja na Adi ce uskoro, a znate i samo da sve tamo vrvi od skutera i generalno motora na Adi ) motorista, al bre zar uopste nemaju mozga i savesti da ce tresnuti nekog pesaka, biciklistu ili nekog na rolerima ? Skidam kapu onima koji su svesni posledica, ali ponekad ispizdim kada vidim lika na biciklistickoj stazi ( Usce > hotel Jugoslavija ) i pegla ga po gasu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 79 postova

slazem se...uzas,posebno vikend na adi,svuda deca trčkaraju, a oni kao manijaci peglaju po ne samo bic.stazi vec i ovoj za pesake,nadam se da ce vrlo skoro ponovo plavci na skuterima da krenu u akciju kao prosle godine,mislim da je koliko toliko ta pojava bila  smanjena.

• Drug član, 1261 postova

Sećam se lepih vremena od pre petnaestak godina kada se ekipa skupljala sa motorima na adi u kaficu. U 1 po ponoći nema nikog živog, ti opleteš po makiškoj strani (tada je bila pusta bez ijednog kafića) popiješ piće, dva, tri,.....u pet kreneš kući. Nema rolera, nema pešaka. Sjebaše mi jezero do koske.

Sećam se lepih vremena od pre petnaestak godina kada se ekipa skupljala sa motorima na adi u kaficu. U 1 po ponoći nema nikog živog, ti opleteš po makiškoj strani (tada je bila pusta bez ijednog kafića) popiješ piće, dva, tri,.....u pet kreneš kući. Nema rolera, nema pešaka. Sjebaše mi jezero do koske.

Naravno prijatelju, tako rano skoro nikog da nema...al sad ce toplije vreme tako da ne iskljucujem varijantu da ce mnogi pesaci ici u te klubove ( pod uslovom da rade i preko noci ) i peske se vracati nazad, ali da, tako rano ne bi trebalo da bude nikog.

A sada....ko muve bez glave i jedni i drugi i treci ( pesaci, motoristi i oni u kolima ).

Jaoj koji kreten, trebao si da ga bacis u savu a motorom odes kuci

Ma nije mi bilo ni do motora, vozio one plastikanjere od 200-400 eura, vise mi je do sigurnosti.

Evo danas kod Super vera ( raskrsnica Buvljak-Vero, 23-24 blok ) stojim na semaforu i lik sa skuterom stane do mene ( na pesackom ostrvu ). U trenutku sam pomislio, " a, verovatno je sa parkinga pa treba da predje na odgovarajucu stranu puta " a ono malo sutra. Lik je ladno iz pravca 23-ceg presao na pesacko ostrvo, jer ga je uhvatilo crveno svetlo i produzio ( sa pesackog ostrva ) na put prema Expo centru.

Mislim strasno.

Srecom nema mnogo ljudi u to doba ( oko 5 sati ) tako da je bila guzva sigurno mu ovo ne bi palo na pamet.

• U prolazu, 90 postova

...ima mnogo iskompleksiranih likova na tim mikserima (cast izuzecima) koji se stalno nesto dokazuju, guraju bez potrebe, prze ta sranja sve kao slabi smo, al smo umesni. Samo se odjednom pojave kao padnu sa Marsa. A izazivaju i strasnu buku.

• Zainteresovan, 651 postova

Ja sam milion puta kad je bila guzva vozio trotoarom preko Brankvog mosta, ali samo u smeru od NBG ka gradu. Naravno vozim polako, kao bajs da vozim, a ako se nadje neki pesak ispred usporim i onda se on sam skloni kad me cuje iza, jer ne pada mi na pamet da sviram pesaku da se skloni da bi ja mogao da prodjem, jer je ipak to deo kolovoza namenjen za njih.

• Svrati ponekad, 385 postova

Bas sam juce bio na Adi,nije normalno koliko ima skutera i motora.Naravno uvek se nadje neko pametan

da vozi biciklistickom stazom.A da stvar bude jos ludja pocele su i ribice da se mangupiraju na kosilicama

bez kaciga.Slag na tortu,dvojca na R-ovima celavi "maco" tipovi pesackom stazom peglaju.Kad tu treba da je

cika policajac njega nema,a kad ne traba ima ih ko govana.Sve u svemu ludnica je pocela.Ako ne prodjes biciklistickom

ili pesackom stazom na makini sa kacigom na laktu nisi faca,"NISU TE DRUGI VIDELI".

• Svrati ponekad, 212 postova

Član 43.

Bicikl i bicikl sa motorom, kad se kreću po biciklističkoj stazi, ne smeju se kretati brzinom većom od 40 km na čas.

Član 97.

Vozač bicikla i vozač bicikla sa motorom dužni su da se kreću što bliže desnoj ivici kolovoza, a ako postoji biciklistička staza – po biciklističkoj stazi, odnosno traci.

Ako se dva ili više vozača bicikala ili bicikala sa motorom kreću u grupi, dužni su da se kreću jedan za drugim.

Ako na putu postoji posebno uređena biciklistička staza, vozač bicikla sa motorom i bicikla moraju se kretati desnom biciklističkom stazom u odnosu na smer kretanja saobraćaja.

Na biciklističkim stazama uređenim i obeleženim za saobraćaj bicikala i bicikala sa motorom u oba smera, vozila se moraju kretati desnom stranom u smeru kretanja vozila.

Vozač bicikla i vozač bicikla sa motorom mogu da se kreću samo po onim saobraćajnim površinama po kojim je kretanje takvim vozilima dozvoljeno.

Vozač bicikla sa motorom ne sme da se kreće biciklističkom stazom, odnosno trakom brzinom većom od 25 km na čas.

http://www.bicikl.info/active/sr-latin/home/main_menu/biciklizam/bezbednost/zobs.html

Član 43.

Bicikl i bicikl sa motorom, kad se kreću po biciklističkoj stazi, ne smeju se kretati brzinom većom od 40 km na čas.

Član 97.

Vozač bicikla i vozač bicikla sa motorom dužni su da se kreću što bliže desnoj ivici kolovoza, a ako postoji biciklistička staza – po biciklističkoj stazi, odnosno traci.

Ako se dva ili više vozača bicikala ili bicikala sa motorom kreću u grupi, dužni su da se kreću jedan za drugim.

Ako na putu postoji posebno uređena biciklistička staza, vozač bicikla sa motorom i bicikla moraju se kretati desnom biciklističkom stazom u odnosu na smer kretanja saobraćaja.

Na biciklističkim stazama uređenim i obeleženim za saobraćaj bicikala i bicikala sa motorom u oba smera, vozila se moraju kretati desnom stranom u smeru kretanja vozila.

Vozač bicikla i vozač bicikla sa motorom mogu da se kreću samo po onim saobraćajnim površinama po kojim je kretanje takvim vozilima dozvoljeno.

Vozač bicikla sa motorom ne sme da se kreće biciklističkom stazom, odnosno trakom brzinom većom od 25 km na čas.

http://www.bicikl.info/active/sr-latin/home/main_menu/biciklizam/bezbednost/zobs.html

Ebaga sad......pa ja biciklistickom idem od 30 pa navise ( dok me noge ne izdaju )....cime ce mi oni to meriti, radarom ? Cisto sumnjam, koliko ima brzinaca u gradu, ne verujem da su ih kupili da bi vozili 20 na sat. ( to je kao kada bi kupio R-a i vozio max 50 )

A za ostalo....sve to prijatelju ostaje na papiru ( kao i vezano za saobracaj i ponasanja u njemu ), cast onima sto postuju propise ( kao sto vidim, ja jesam ovde prekrsio par - voznja suprotna od smera kretanja vozila i prekoracenje brzine ( nemam brzinometar pa zaista ne merim, reper su mi druga vozila ).

Slazem se sa tobom da biciklistickom stazom se mogu kretati bicikli sa motorom ( da li bese njihov naziv mopedi ? ) ali ne i likovi koji prozuje, samo sto glavu ne otkinu.

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Honda VFR800F

Član 43.

Član 97.

I sad kojom brzinom treba da se krece?

Guest Cubric

Ja preferiram samo preticanje preko trotoara. ;D

Nego, stvarno mi idu na zivce takvi potezi, kad se setam savskim kejom cesto pored mene proleti po neki skuter, i to pun gas, obicno po dvojica na motoru. Onako izmedju pesaka slalom... >:(

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

E Ada je priča za sebe...Jer tamo nisi mogao  da šetaš ko čovek , a kamoli da pustiš dete da landara i trčkara. Sada je malo bolje jer su konacno napravili biciklisticku stazu i na makiskoj strani, ali do tada je bio pakao setati se. Do tada , mislim , dok se nije napravila staza za bajs, i ja sam vozio bajs po stazi za šetače, ali velikim slovima, NIKAD nisam sebi dao za pravo da zazvonim pešačima da se sklone zato što ja moram da jurcam biciklom.Veliki respekt imam prema odmoru , uživanju i opuštanju pored jezera i odmor ljudi i njihove dečice. Prošlo leto su dve ribe vozile (s maramama na grlavama) skuter po pesačkoj stazi kao sumanute , svirale , sklanjale ljude koji su prosto bežali u stranu , hvatajući grčevito decu za ruke. Ima dosta morona i na bajsevima koji voze kao sumanuti pored ljudi i onako necujni prolete pored nečijeg bubrega. Nemam reči za te nikogoviće. Jednostavno , moraš da se krećeš ko tramvaj da ne bi fasovo nečiji volan po slabinama. Ove milicije nema nigde, ali , kad odem lagano skuterom na basket, nadje se tu policajac da me drnda. Ali nije on kriv toliko. Krivi su oni koji kao mi voze bajseve i skutere na Adi, ali nemaju nikakvog obzira i onda , po automatizmu sve stavljaju u isti koš i eto problema , a ti voziš skuter 2 na sat samo da ne bi nekog uznemiravao i da bi se odvezao do omiljene plaže. Uh , vidi se da nemam posla...hehe...  Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja