Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Zainteresovan, 511 postova
  • Motocikl: ZZR 1400
Pre 1 sat, jasminko VIR je napisao:

To se obično dešava kad je vraćana kilometraža.

Ne mora da znači ali...Jebiga....

Kad vec nema saveta da se pomogne, sto da se coveku ne odmogne

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 2 minuta, Nightrider Z je napisao:

Čovek govori činjenice. Imala sam isti problem sa bivšim motorom, još jedna stavka koju sam proverila kad sam gledala sadašnju Yamahu.

Ako ne biva što ti je Neša predložio, probaj i da otkačiš aku na 10-15min, ja sam sve probala, ali se ispostavilo da je čačkana km, tu nema pomoći, sem da se stavi druga tabla.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: zx9r "97

Auto je iz svice uvezen ko zna sta su radili...ima 28k na satu...sve je ok sa motorom sat radi samo kad idem recimo 100km/h pise potrosnja 25-26l kad ga potegnem na 150km/h spusta se na 10-11l...i svaki put kad ga ugasim trip se ponisti...N.F.S dobre klemne gledao sam to sve....aku mozda zeza ne znam...stavio sam ga na punjac napunio isto pokazuje...

• Drug član, 940 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Jesi siguran da ti ovde ne prikazuje na nacin kako italijani racunaju potrosnju? Oni prikazuju koliko kilometara mozes da predjes sa jednom litrom goriva, a ako je tako onda tvoji satovi prikazuju tacno. Pri 100km/h ti pokazuje 25 sto dodje oko 4l na 100km predjenih. Na 150 je ta vrednost manja jer je i manje predjenih kilometara sa jednom litrom pri visoj brzini.

Ne znam da li u satovima ima baterija kao sto je ima na maticnoj ploci u kompjuteru ili je to reseno preko neke memorije? Tj, moje pitanje je sta "drzi" te podatke o ukupnoj kilometrazi kada se isprazni aku, npr?

• Podržavam 1

pre 19 minuta, bikerboyz4 je napisao:

Auto je iz svice uvezen ko zna sta su radili...ima 28k na satu...sve je ok sa motorom sat radi samo kad idem recimo 100km/h pise potrosnja 25-26l kad ga potegnem na 150km/h spusta se na 10-11l...i svaki put kad ga ugasim trip se ponisti...N.F.S dobre klemne gledao sam to sve....aku mozda zeza ne znam...stavio sam ga na punjac napunio isto pokazuje...

A kakvo je punjenje?

• Podržavam 1

• U prolazu, 8 postova

Pa ok je punjenje,bar mislim nemam unimer moram uzeti od druga pa da premerim...ugradio sam mu punjac sa merenjem punjenja a temu-a i pokazuje u zeleno kad se vozi...stavio sam mu smart punjac,a njega mozes samo da stavis da ocita voltazu i kad sam upalio motor tako na punjacu povecavala se voltaza...znaci da puni

• Drug član, 2122 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Tabla verovatno ima jedan stalni plus, a drugi posle kontakta, Aj probacu da nađem, pa ti javljam sta da proveris.

A ovo za potrošnju je gotovo sigurno ovo što Grafigo reče.. Ali ne bi smeli da ti se resetuje trip 1 i 2...

• Sviđa mi se 1

I kod CBR i sad FZ trip radi, a pričaše mi ovde strašne priče o nekim EEPROM čipovima, da prvo što sam uradila kad sam sela na FZ, prelistala sam trip A i B... :D

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

U eepromu je zapis kilometraže između ostalog, kad se skida, taj zapis se menja, verovatno da ima veze negde, ali ne bi prepadao čoveka, kad može da bude da je riknuo neki osigurač 😂

• Haha 1
  • Podržavam 2

• I N S T R U K T O R, 1244 postova
  • Motocikl: CBF 600N, penzionerski
pre 51 minuta, Nightrider Z je napisao:

Žao mi je što mu kvarim merak ali iskustvo kaže da je 95% tako kako napisah.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 195 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Kao sto @grafigo rece za italijane ja potvrdjujem i za dance🇩🇰, tu zivim pa znam. Ovde se takodje meri potrosnja na nacin koliko mozes preci sa 1 litrom... Ali iz svega procitanog slazdm se i sa @jasminko VIR... 

• Sviđa mi se 1

Evo service manual za 2015+..

Izvrti dole do sekcije 16, ima shema za tablu. Napaja se sa osigurača No2 iz fusebox-a, pa kreni od njega, da li imaju oksidacije. Koliko sam video on treba da ima +BAT što znači da bi trebalo da je stalno pod napajanjem , ukoliko nije, problem verovatno leži tu..

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1686 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Upravo menjam sijalice na mom versys-u prve generacije. Ubacio sam LED sa ventilatorom i obe ubodne pozicije i prezadovoljan sam kako osvetljava i izgleda. 

E sad... Ne mogu da vratim fabricku gumu sa unutrasnje strane jer LED sijalica viri malo. Ne zelim da secem fabricku gumu-zaptivac, krivo mi, cekam da me prodje i da sve vratim fabricki 🙄

20250916-204213.jpg

Da ne ostavljam ovako? Ucice necistoca u far???

• BJB Maxi scooter club, 1699 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Nikako bez gumene zastite pa i po cenu da vratis stare sijalice. Vremenom ce uci sitna prasina i posle nema 'popravke..' 

pre 7 minuta, Motorcyclist je napisao:

Zar nikako ne bi postojala neka opcija da se izduva kompresorom i sl? Uvek sam se to pitao.

Nije problem prisustvo prašine, koliko to što će pesak i prašina da "ispoliraju" ogledalo unutra...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1367 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

@MaxiS ako baš hoćeš da ostaviš led, onda moraš da nadjes sijalicu bez tog ventilator pozadi i dimenzija je kao i obična H7.

Ja sam te vozio na kolima, ne sećam se tačno koja je firma, na Aliju kupio. Uopšte nisam bio zadovoljan, nisu sastavile ne po dva meseca i crkavale su malo po malo, samo gubile na snazi i na kraju tinjale. Vratio na kraju sve na fabriku i nema brige.

Inače jako lepo sijalice dok su nove

• Podržavam 1

• Drug član, 1367 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Upravo na njih sam i mislio, vozio i običnu verziju, i jaču sa ventilatorom(istih dimenzija kao klasična H7). Obe su mi crkavale na po par meseci (mesec-dva)

Auxito😬.

Vidim da ima Ostam led  za 6500din par. Dosta para ali bi to trebalo da je dobar kvalitet

https://www.kupujemprodajem.com/auto-oprema/sijalice-led-diode-i-trake/led-h7-original-1-1-auxito/oglas/148967254?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas

• Drug član, 1686 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Odustao sam. Vratio na fabricko.

Kupicu druge womax kao sto sam slikao na drugoj temi.

Meni su ove na škodi trajale 3 godine i prodadoh škodu...

• U prolazu, 8 postova

Ja sam stavio na moj h7 sa unutrasnjim ventilatorima i lepo se vrati guma sve ok, sijaju kao nenormalne, a cena je 3500din smesna...sinoc vozio prvi put i prejako sijaju...dan prave

https://www.kupujemprodajem.com/auto-oprema/sijalice-led-diode-i-trake/led-h7-1-1-canbus-99-sa-ventilatorom-u-sebi/oglas/179255565?filterId=6345467716

Promenio član bikerboyz4

• U prolazu, 8 postova
On 9/15/2025 at 3:15 PM, grafigo said:

Jesi siguran da ti ovde ne prikazuje na nacin kako italijani racunaju potrosnju? Oni prikazuju koliko kilometara mozes da predjes sa jednom litrom goriva, a ako je tako onda tvoji satovi prikazuju tacno. Pri 100km/h ti pokazuje 25 sto dodje oko 4l na 100km predjenih. Na 150 je ta vrednost manja jer je i manje predjenih kilometara sa jednom litrom pri visoj brzini.

Ne znam da li u satovima ima baterija kao sto je ima na maticnoj ploci u kompjuteru ili je to reseno preko neke memorije? Tj, moje pitanje je sta "drzi" te podatke o ukupnoj kilometrazi kada se isprazni aku, npr?

Mozda si u pravu drug,juce pogledam bolje i pise mi 25Km/l jel to moguce...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja