JankelA 812 Napisano Februar 14, 2019 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ne postoji tema (ili bar ja ne mogu da nadjem) pa reko da otvorim novu, i odmah da postavim pitanje Citao sam malo o dimenzijama guma za RSV1000 Mille, po stranim forumima kazu da je bolje da se stavi 120/70 i 180/55, a drugi preporucuju 190/50 i 190/55, kakva su vasa iskustva i sta preporucujete, posto bih trebao da zamenim u skorije vreme? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Februar 14, 2019 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da ces kao i vecina nas 90% vremena provesti na putevima a ne na stazi, kontam da je svejedno, osim u slucaju da planiras cesto ici na stazu onda to mozda i ima nekog znacaja, mada ja bi se drzao fabrickih dimenzija, s tim ne mozes pogresiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Februar 14, 2019 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Na felni imaš oznaku dimenzije iste, za koju je napravljena. Ne stavljaj veću gumu od te dimenzije jer ćeš dobiti sasvim suprotan efekat, pogotovu za prednji točak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Februar 14, 2019 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gledaj fabricki je 120/70 napred (standard koji niko ne menja) i pozadi 180/55. Kao sto rece biker boy, ako ne ides na stazu nema potrebe da stavljas druge dimenzije jer ti ne treba (mada mozes i sa 180 na stazu), a pre svega zbog cene po gumi. Sto se tice samih profila, evo grafickog prikaza sva tri, i kao sto se vidi sa 190/50 najvise menjas geometriju motora i shodno tome bi trebalo da podesis ogibljenje, ako hoces da ides na tu dimenziju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Februar 15, 2019 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima Na motoru mi je 120/60 napred, a pozadi 190/55 cini mi se, planiram napred 120/70 svakako jer sam video po specifikaciji da je ta napred, ali za zadnju pise da je 190/50 sirina, ja planiram da stavim 180, nece da mu smeta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Februar 15, 2019 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem da ce nesto narocito da promeni vozne karakteristike, mala je razlika izmedju te dve gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Februar 16, 2019 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Pogresio sam ipak, pozadi mi je sad 190/50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Februar 21, 2019 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Koje gume izabrati od ponudjenih: Prielli Diablo Rosso II Pirelli Diablo Rossi III Pirelli Diablo Rosso Corsa Pirelli Angel ST Pirelli Angel GT Dunlop Sportmax Qualifier Bridgestone Battlax BT016 PRO Metzeler Roadtec 01 Michelin Pilot Power 2CT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Februar 21, 2019 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nešto što je dobro drugima, ne znači da će biti dobro i tebi. Ja recimo poslednje tri ne bih ni uzeo u razmatranje...pa ni Pirelli Angel. Meni se svidja kako "radi" Dunlop, drugi pa misle da bez Pirellija nema gume....vratiti se na početak teksta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Februar 21, 2019 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se i svestan sam toga, ali nemam predstavu za sta da se odlucim pa reko mozda mi neko pomogne, u principu mi je svejedno jer nisam neki vozac da mi marka/model igra neku ulogu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Februar 21, 2019 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kupi one koje nadješ najpovoljnije, sve gume koje si naveo gore su dobre gume i nećeš pogrešiti. Ja bi sebi uzeo definitivno neki sport-touring model, duže traju a imaju odlične performanse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Februar 23, 2019 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u tome sto sam sve navedene modele nasao povoljno pa ne znam za koji da se odlucim. Od Angel ST (najjeftinije) do Diablo Rosso III (najskuplje) razlika je 60e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5957 Napisano Februar 23, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako mene pitas, Dunlop obidji u sirokom luku. Guma je dobra prvu sezonu. Po idealnim uslovima i ako je ne progrejes. Po mokrom je ogavna. A druge sezone je losa i po suvom. Trece sezone koliko god da je malo presla, nije ni za Q. Ja sam nov set vozio na SVu. Jedina "prednost" je sto je meni najavljivala prednja pre pustanja. Ali je rano i najvljivala i pustala vec posle 5-6000 km i jedne sezone voznje. Ali opet, misljenja su razlicita... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zer0 89 Napisano Februar 23, 2019 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zaklopača Motocikl: Aprilia RSV 1000 SP ´01 Prijavi odgovor kao problematičan Nove ... 3000-5000 km je vek trajanja, koju god da uzmeš... naravno, gledaj novije modele. Sve tehnologije napreduju, pa tako i ova grana. Dunlop mislim da je izbacio čak Qualifier 3 edit: osim ako hoćeš na stazu, onda ne traju toliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Februar 24, 2019 (promenjeno) Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan trenutno su kod nas a i u SLO najtraženije Mitas sport+. sa njima dobivaš najviše za uložene novce ali i ne samo to jer gume su se pokazale odlicnim i kod žešcih vozaca sportske vožnje. u režimu sportske vožnje van grada izdrže 5 - 6 000 km, naravno mogu i više u lakšem režimu voznje ( turizam, touring ) KupiGume.hr - Prodaja guma - Auto gume - Moto gume - Felge WWW.KUPIGUME.HR ja osobno preferiram Bridgestone i one su za 3 - 5 000km u mom stilu vožnje. kupujem model BT Battlax 016 pro Hipersport. to je stariji model a opet nema neke velike razlike od BT Battlax S 21 osim u vremenu zagrijavanja i mekoce smjese što ja osobno kompenziram sa 50 km vožnje više radi zagrijavanja pa tek onda vožnja. KupiGume.hr - Prodaja guma - Auto gume - Moto gume - Felge WWW.KUPIGUME.HR za onu nedoumicu prije, dali 180 ili 190, dali / 50 ili kroz 55. na svoju felgu možeš staviti i 180 /55 bez obzira na tvornickih 190/50 ali onda ti je motor spremniji za agresivniju sportsku vožnju. brže ga se ruši, brže prebacuje na drugu stranu. ta dimenzija voli kratke i oštre krivine pa ako to voliš onda ti ih preporucujem a ako si klasika onda tvornicke dimenzije. uglavnom svaka felga lakše trpi broj manje nego broj više, i naravno broj manje manje šteti ciklistici tj ne šteti uopce vec može poboljšati dok broj veci šteti ciklistici ali i doprinosi nebitno povecanoj potrošnji goriva a i tih istih guma zbog povecane površine naljeganja na podlogu. idealno bi ti bilo da tvornickih 190/50 zamjeniš za 190/55. i to Mitas sport - touring koja ove godine izlazi na tržište. cini mi se da je Mitas od Dunlopa pa je i samim time provjerene kvaliteta, komparirati cu to sa Škoda i Volxvagen. uživaj. Promenio Februar 24, 2019 član mile fazer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5957 Napisano Februar 24, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Eno Michelin koji ne preferiram i posle 3 sezone i preko 10.000 km drzi normalno. Ja sam pisao za Qualifier prve generacije. Pneumatik napred je izgledao kao nov, a stvrdnuo se kao kamen. I dobio one sitne pukotine izmedju sara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zer0 89 Napisano Februar 24, 2019 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zaklopača Motocikl: Aprilia RSV 1000 SP ´01 Prijavi odgovor kao problematičan Da, što se tiče dimenzije, kao što Mile reče, sa 190 "sporije"ide u nagib, ali je u istom veća gazna površina... A da, i Continental ima sporturing varijantu, zove se sport attack 1,2,3.. ja sam vozio 2 i zadovoljan sam https://www.youtube.com/watch?v=xNxRoJ2uWy8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen990 163 Napisano Februar 24, 2019 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih zaobisao Dunlop, na Hondi imam Sportmax Qualifier dot 16 i guma mi nikakav odziv ne daje, imam osecaj kao da sam na ledu sve vreme. Probacu Rosso 3 ove sezone ili 2CT ako nemam pare za Rosso 3 pa cu javiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13550 Napisano Februar 25, 2019 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 23.2.2019. at 21:14, Zer0 je napisao: Nove ... 3000-5000 km je vek trajanja, koju god da uzmeš... naravno, gledaj novije modele. Sve tehnologije napreduju, pa tako i ova grana. Dunlop mislim da je izbacio čak Qualifier 3 edit: osim ako hoćeš na stazu, onda ne traju toliko a koliko traju ako ides na stazu Koliko je siroka zadnja felna 5,5"? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Februar 25, 2019 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan On 23.2.2019. at 21:14, Zer0 je napisao: Nove ... 3000-5000 km je vek trajanja, koju god da uzmeš... naravno, gledaj novije modele. Sve tehnologije napreduju, pa tako i ova grana. Dunlop mislim da je izbacio čak Qualifier 3 edit: osim ako hoćeš na stazu, onda ne traju toliko ako govoriš o gumama za sportsku - cestovnu vožnju onda skoro i da si u pravu, ovisi kako si vozio tih 3 -5 000 km u nekom sport režimu skroz. ako govoriš o touring - sport gumama onda je 5 000 km realnost a možda i 1 - 2000 km više a ako govoriš o cistoj touring gumi onda i 10 000 nije problem ako izbjegavaš autoput i nisi sklon max. odvrtanju gasa kod preticanja ili ubrzavanja. znam pojedince kojima touring gume traju i preko 15 000 km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zer0 89 Napisano Februar 25, 2019 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zaklopača Motocikl: Aprilia RSV 1000 SP ´01 Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, dvlns je napisao: a koliko traju ako ides na stazu Koliko je siroka zadnja felna 5,5"? Ako si kao ja onda 1 dan ili ti 200+- km RSVMille 99-03 iz fabrike 6" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zer0 89 Napisano Februar 25, 2019 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zaklopača Motocikl: Aprilia RSV 1000 SP ´01 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, mile fazer je napisao: ako govoriš o gumama za sportsku - cestovnu vožnju onda skoro i da si u pravu, ovisi kako si vozio tih 3 -5 000 km u nekom sport režimu skroz. ako govoriš o touring - sport gumama onda je 5 000 km realnost a možda i 1 - 2000 km više a ako govoriš o cistoj touring gumi onda i 10 000 nije problem ako izbjegavaš autoput i nisi sklon max. odvrtanju gasa kod preticanja ili ubrzavanja. znam pojedince kojima touring gume traju i preko 15 000 km. da, da na to sam mislio, sport/sport turing ..mislim da na RSV-a ne bi stavljao samo turing.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13550 Napisano Februar 25, 2019 Ne silazi, 6023 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Zer0 je napisao: Ako si kao ja onda 1 dan ili ti 200+- km RSVMille 99-03 iz fabrike 6" Pa sta kukas tebi se to jednom desilo ja sam potrosio svaki set za 150 km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Februar 25, 2019 (promenjeno) Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan na Grobnickoj stazi, dok nisu stavili novu podlogu 1 sat max. naravno ja prvi nebi mogao izdržati duže od pola sata. Promenio Februar 25, 2019 član mile fazer 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zer0 89 Napisano Februar 25, 2019 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Zaklopača Motocikl: Aprilia RSV 1000 SP ´01 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, dvlns je napisao: Pa sta kukas tebi se to jednom desilo ja sam potrosio svaki set za 150 km ma ne kukam što trošim, nego što ne mogu da te stignem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...