Zeka75 105 Napisano Decembar 7, 2018 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: BMW R1200GS Rallye Prijavi odgovor kao problematičan Za sad moras da polazes i testove i voznju za svaku A kategoriju. Ja sam sa 14 polagao za tadasnji PSP samo testove, pa sa 16 A1 testovi i voznja, pa sa 18 A2 testovi i voznja, pa sa 21 A, 7 casova, testovi i voznja. Sto se tice voznje bez dozvole, skoro pa sve vreme nisam imao odgovarajucu. Sa PSP sam vozio DT50, sa A1 RS125, sa A2 sam vozio gsxr 600 k7 koji je debelo prevazilazio 35kw, Fazer 800 takodje, Yamahu XJ6n. Elem, policija me zaustavila samo jednom i to sa tom Apriliom. Nakon toga nijednom,a isao sam i van granica nase zemlje mnogo puta. Kaciga uvek, i po dvoristu, motor regularan, pamet u glavu i nema problema. Naravno da ne preporucujem voznju bez dozvole, samo pisem svoje iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackbeast 82 Napisano Decembar 8, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Republika Srpska Motocikl: Honda CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Cek malo ljudi, jel to sad ispade da skuter vise ne mozes voziti sa B kategorijom?! Ako postoji ova AM kategorija?!?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Decembar 8, 2018 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Да, ако полажеш за Б по новом. П. С. Надам се да под скутер сматраш оне до 50 кубика? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 8, 2018 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da sa B kategorijom po novom zakonu mozes da vozis samo biciklu (i auto, naravno ) Za sve ostalo mora da se polaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackbeast 82 Napisano Decembar 10, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Republika Srpska Motocikl: Honda CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan On 12/8/2018 at 8:54 PM, Zuba87 said: Да, ако полажеш за Б по новом. П. С. Надам се да под скутер сматраш оне до 50 кубика? Ma da, ja se i dalje drzim "definicije"skutera da je to motoric do 50 kubika. A oni koji su B polozili prije 20-30 godina, a nemaju A kategoriju, a vozili su skuter, kakav je sad njihov status?! Meni nije problem, imam i A i B, ali znam dosta njih koji nemaju A, a imaju B i voze skuter. Od 50 kubika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackbeast 82 Napisano Decembar 10, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Republika Srpska Motocikl: Honda CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan E, sad se sjetih... Prije 4-5 godina sam bio na moru u Grckoj i jedan dan htio da iznajmim skuter. Od 50 kubika, da naglasim. Iznenadio sam se sto mi je trazio A kategoriju. Doduse, onda smo iznajmili quad, jer je bila ista cijena, a ipak nas je bilo dvoje, pa je malo lakse na quadu, ali je i on jadan bio od 50 kubika, pa nije mogao uzvuci uz malo vece brdo nas dvoje... Uglavnom, bas sam se tada iznenadio, jer sam mislio da je kao i kod nas, ako imas B, mozes da vozis i skutere od 50 kubika. Medjutim, jok. Mora A. E sad, tad kod nas u RS/BIH nije bilo ovih novih podkategorija, tj, nije se polagalo odvojeno, nego odmah dobijes A, ali ne znam da li bi mi priznao da sam imao samo ovu novu AM, ili A1 i sl... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Decembar 10, 2018 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @blackbeast Kategorija za motor do 50ccm se zove AM. Ti koji su ranije polozili za B su automatski dobili dozvolu i za AM. Novi kanditati kad poloze,dobiju samo B kategoriju i ne mogu da voze dvotockase,osim bicikla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackbeast 82 Napisano Decembar 10, 2018 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Republika Srpska Motocikl: Honda CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, u prevodu, ko ti je kriv sto te tata i mama nisu ranije uplanirali... Sad ces skuplje da polazes za motor... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Decembar 10, 2018 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skuplje i 3x do puno "A" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Decembar 10, 2018 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da ce novim zakonom samo da odvoje nove vozace od ideje da voze motor. Mnogi stariji vozaci koji su automatski dobijali AM su, kupovali motore do 49ccm jer su imali kategoriju. Kasnije, kad uvide da im je to slabo, polagali su za jacu kategoriju. AM je bila okidac da pocnu da voze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urekure 3 Napisano Decembar 10, 2018 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu oni toliki brizedusnici, boli bilo koga dal cemo da vozimo ili ne,nego je u pitanju samo novac ko i za sve. 4 polaganja umesto 1, prosta matematika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...