Easy rider 165 Napisano Octobar 9, 2018 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rijeka Hrvatska Motocikl: Gold Wing 1800 Prijavi odgovor kao problematičan Thx.....a eto i nove stranice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Easy rider je napisao: Thx.....a eto i nove stranice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Dan 5 Predhodni dan je , bar po kilometrazi bio kratak , ali nam se oduzio , ovaj sam znao da je malo duzi , a ispao je bas predugacak .. … ali trpimo sve sa osmehom na licu ... Kao i predhodnog dana , Jausiers se nalazi na samom podnozju naseg sledeceg uspona , a posto je selo dosta malo , nema mozda smestaja za 50 tak ljudi , kad smo krenuli nismo bili bas prvi , ali skoro pa tako , opet smo na pocetku pretekli nekoliko biciklista i to je bilo to … cisto uzivanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan ...u lepom vremenu i odsustvu saobracaja uzivali su i mrmoti ( mislim da se tako zovu ) , ali smo jim , nazalost , zasmetali u dorucku … videli smo jih bar dvadesetak , neke smo cak uspeli uslikati … a ovaj mrmot – ludak je cak pretrcavao put … 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan a mi smo nastavili sa usponom …. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan a uspon bas traje , izgleda da je polazna tacka , Jausiers bas nisko … ali ne smeta nam , priroda je prelepa , put odlican , saobracaja tako reci nema , uzivamo … Interesantno je da sa obe strane ovog prelaza postoje neke stare kasarne , bar lice na kasarne , jedne su nesto malo sredene , a druge obnavljaju , valjda je tu nekad bila granica … a pod samim vrhom ima starih napustenih bunkera i topovskih gnezda .. ludaci … Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan … tu negde smo prvi put ugledali i taj vrh oko koga je kao omca pravljen put Cime de la Bonette , izgleda kao gomila uglja kod neke termoelektrane … … sa putem sprovedenim okolo … ...nastaljamo … sreli smo i prvi motor tog dana , na pogresnoj strani puta … mozda je bio englez spust sa druge strane , oko cuke … tu je u sustini nekad bio prelaz , ali se neko odlucio da treba malo to da ispravi ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Danasnji prelaz je Coll de la Bonette , visina 2715 metara sa Cime de la Bonette , visina 2802 metara Ovde je potrebno objasnjenje … U sustini najvislji prelaz u Alpima i samim tim u citavoj Evropi , bar to vredi za ASFALTIRANE prelaze je Col d`Iseran 2770 metara , drugi je poznati Passo Stelvio sa 2757 metara i tako dalje … E sad , citajuci ovaj putopis reci cete da smo vec bili na najvisem prelazu , cemu sad gnjavaza .. Sam prelaz Col de la Bonette – Restefond ima visinu 2715 metara , ali se nekad ( neznam tacno kad ) nasao neki pametnjakovic , na vrh samog prelaza napravio nesto sto bi moglo da se najbolje nazove panoramska petlja oko samog vrha Cime de la Bonette i tako dosao do visine 2802 metra i zeznuo sve … u sustini moze da se obide krug bez da se vracate na isto parce puta , pa nije jednosmeran , ali ipak nije ni pravi prelaz … Postoji u Spaniji asfaltirani put do 3392 metara , ali je u jednom pravcu i odavno je zatvoren za saobracaj Mi se nismo mnogo obazirali na detalje i overili smo i ovaj prelaz …. Inace na samom prelazu itekako deluje svih tih 2802 metra , pustos , nigde nicega , jos smo mi poranili i bili na prelazu potpuno sami , pomalo zastrasujuce , trazi postovanje od putnika … na samom vrhu sem ove stene sa izgraviranom plocom nema ABSOLUTNO NICEGA , a pogled ubija … ni kafane , ni znaka , ni guzve … prava stvar , za mene … uzivanje … 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan nastavak uskoro , bio je to dug dan ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Easy rider 165 Napisano Octobar 9, 2018 U prolazu, 62 postova Lokacija: Rijeka Hrvatska Motocikl: Gold Wing 1800 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je sa benzinskim stanicama po putu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Easy rider je napisao: Kako je sa benzinskim stanicama po putu ? iskreno da ti kazem , ja kad sam finalizirao turu pogledao sam na Google Maps gde su pumpe i cak sam napravio oznake gde su u nazovi vodicu odnosno instrukcijama koje sebi odstampam pre svakog puta ali uopste nije bio neki problem ... tebi je na GW poprilicna autonomija , predpostavljam ... nema problema mada , i ti kad do kraja preciziras put nebi bilo na odmet da pogledas gde su ti pumpe ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1785 Napisano Octobar 9, 2018 abc, 895 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kada ti bude zgodno napiši nešto o cijenama smještaja i koliko ste unaprijed rezervirali i preko koga (booking ili nesto drugo)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, e-mayl je napisao: Kada ti bude zgodno napiši nešto o cijenama smještaja i koliko ste unaprijed rezervirali i preko koga (booking ili nesto drugo)? sve unapred , nedelju dana pre polaska , tako vise volimo ... booking sve ... cene ? pominjao sam na pocetku , posto sam zeleo garazu na svakom , malo skuplje , verovatno 80-90 eura prosek mada je Etap u Gapu 59 E sa garazom ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom silaska , pojavio se vec neki motor , tu i tamo … Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan realno , slike mogu samo delimicno da prikazu sve , u zivo je mnogo lepse … mislim da smo ostali sto bi se reklo sirom otvorenih usta , pa jos vetar na motoru , nije ni cudo da smo ozedneli ... ... tako da smo se obradovali kad smo videli mali zaseok sa kafanicom , rekli ajde da odmorimo . Prijatna planinska atmosfera , okolinu cuva gazdaricin pas , sok i kafa … kafa onako , ali nemam primedbi , nije kafic u Milanu , i ne ocekujes vise .. rekoh da platim , kaze gospoda 3 eura , dam joj 4 i kazem joj da je OK i krenem prema motoru , ona se zahvali ude u zgradu i izlazi par sekundi kasnije , nosi mi nalepnicu prelaza sa kojeg smo upravo dosli … Meni se i ne svida nesto da kupujem kojekakve nalepnice i lepim na kovcege , sta ja znam , bude nekad kod nekoga to lepo , ali nije to za moj motor … Ali ova je nasla pocasno mesto !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Odatle , kako smo se spustali u dolinu , bilo je sve vise i vise motora , vikend , idu lokalci na prelaz koji je ostao iza nas … lagano smo sreli preko 200 – 300 motora u sledecih 20-30 km … samo zuji , pomisljao sam da necim poduprem levu ruku u poziciju za pozdrav …. Nisam mogao da vidim registarske tablice svih tih motora , ali mi je bilo interesantno da za razliku od Svajcarske , gde sigurno vise od pola motora koje sretnete budu razni BMW-ji , najvise GS , u Francuskoj nije tako , jos uvek jih ima puno , kao jednog modela verovatno najvise , ali ne toliko , mozda 20 – 30 posto … ili je bio takav dan , tesko reci … ...bio je vikend , pa se razmer onih ko mi koji putuju iz daleka , i onih koji su vise manje lokalci uveliko pomerio u korist ovih drugih , vidite i sami , redko ko ima torbe ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan vidi se i na ovoj fotografiji , do Nice 95 km , izasli ovi sa mora u planine , da se razhlade … U nekom selu uz put su imali biciklisticku trku , pa su ovaj kuca i njegov vlasnik usmeravali saobracaj … a posle motorista naisli smo i na ove … sa slicnim planovima... jedino sto oni imaju krov , a kasnije tog dana ustrebat ce ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Posle toga je doslo malo iznenadenje … rekoh , izplanirao sam put maksimalno , moja bolja polovina ne voli iznenadenja , nekad mi se cini da ocekuje da znam broj seprentina … to donekle treba i razumeti , u sustini se plasi motora , ali za moju srecu trpi … vec samo skretanje sa glavnog puta kod sela Saint Savueur sur Tinne nije bilo obecavajuce … skretanje desno pod tolikim uglom da sam morao da se okrecem na glavnom putu i vratim sa donje strane , inace malo teze do nemoguce … onako pola znaka beskonacnosti , da sad ne crtam … Tu je poceo uspon na Col de la Couillole , 1678 metara … … znam , rekao sam da i ne pominjemo nista ispod 2000 metara , ali ovaj je nesto sasvim drugo …. put sirine auta plus mozda 50-75 cm , metar tu i tamo , uspon onako mozda ne najgori ikad , ali posten , serpentine slozene jedna na drugu , pita me zena sa zadnjeg sedista Jel ovo jednosmeran put ? Rekoh , koliko znam nije … Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Pricam vam to i iz razloga planiranja , nikad neznate 100 posto sta ocekivati , a ova deonica je isla bas sporo …. Na vrhu tog najjaceg uspona postoji malo selo , navodno iz srednjeg veka , izgleda jako simpaticno , to je Roubion . Pravo da vam kazem , nisam ni znao , a vremena za obilazak nismo imali … Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan posle toga , put se malo ispravio , sto se uspona tice , malcice se i prosirio i tako smo nastavili prema selu Beuil Pitate se sta li sam uopste isplanirao put preko takve nedodije ? Iza sela Beuil pocinje kanjon reke Cians , Gorge du Cians prelep put , pokrajina nestvarna , vrlo malo saobracaja , cisto uzivanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan … karakteristika ovog kanjona je boja zidova , videt cete na ovim slikama , a interesantano je da postoji i stari put , uz reku usecen u zidove kanjona , pre no sto su probili sve tunele , za one najhrabrije , peske bi verovatno moglo i sad , motorom nisam bas siguran dali je prolazno … Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan negde na polovini kanjona , crvena boja stena postepeno skoro nestane , ali put je jos uvek odlican …. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan nastavili smo put , prosli kroz neki kanjon cije ime neznam , mada sam siguran da su ga Francuzi imenovali , to nikako , nema sanse da propuste … Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Nakon izlaska iz kanjona skrenuli smo magistralnim putem prema nasoj sledecoj destinaciji gradic Entrevaux 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Octobar 9, 2018 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan vrlo simpatican gradic , magnet za fotoaparat , izgraden na maloj litici iznad reke cuvajuci tako prolaz kroz brda iza njega I njegove fortifikacije je prepravljao i dopunjavao onaj od ranije pomenuti Vouban , ali se ne smatra kao njegovo utvrdenje , tu je od ranije ... U gradic se ulazi preko pesackog mosta i citavo selo je bez vozila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...