Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na motoru,1cilindar,600cc mi se nekako odvila matica koja drži kontra teg i napravila ovo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako je blok motora iz dva dela i stoje horizontalno,ovo slikano je desna strana na kojoj je i broj motora. Majstor kod koga mi je motor mi je posavetovao da (gledajući kataloški broj) uzmem ceo blok od Yamahe XT 600 godišta koji je i moj motor. Nazovem Elvisa iz ZA (iako ne znam čoveka) i on me "obraduje" vešću da blok mog motora i blok XT-a nisu isti i da ne ni pokušavam nabavku jer jednostavno nisu isti. Pošto je blok od aluminijuma,odem u "Cubi NS" i pitam da li oni mogu da mi zavare blok.Njihov odgovor je potvrdan,ali da ću jako tešto naći nekog ko se bavi obradom metala i da će to uraditi "milimetarsaki" precizno. Posle nađem čoveka koji radi mašinsku obradu,ali mi čovek sa sigurnošću od 99% garantuje da u Srbiji jednostavno nema šanse da ću naći koće mi to obraditi kako treba. Ako neko zna kome da se obratim-i kako da rešim problem-bio bi mu zahvalan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Octobar 3, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupis blok sa saobracajnom i prebacis na svoj motor ili slikaj dio bloka gdje je broj za dalju informaciju. Edit: Jesi li pitao ovdje: Pro Var - Nova Pazova - Luka 063/332 881 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15581 Napisano Octobar 3, 2018 moto merkat °°, 4974 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako se budes upustao u promenu bloka sifra (prvi deo broja) mora biti ista, drugacije ga neces zavesti u saob. Legalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je Yamaha TT600R. Jednostavno nigde na oglasima i domaćim i stranim nisam našao da neko prodaje blok s paspirima ili jednostavno celu mašinu s papirima. Spreman sam o da počastim i da se odužim ljudski onom ko uspoe da nađe ono što tražim. "Cubi" u NS-u mi traži 150e da zavari blok,a neki "Babić" isto iz NS-a (koji me je ubedio da to nema šanse da se ljudski obradi) oko 350-400e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Octobar 3, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nazovi i pitaj za varenje u Pazovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10794 Napisano Octobar 3, 2018 Hronični Motociklopata, 7453 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Kako god da okrenes, ova popravka varenje i obrada, ce te skupo izaci, i posle i dalje to nece biti to, bolje za te pare da uzmes drugi agregat, i jos ce da ti ostane gomila rezernih delova, jedino sto onda moras opet na tehnicki i da pravis novu saobracajnu, ali od svega ovog to ti je najmanji problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6041 Napisano Octobar 3, 2018 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da od zavarivanja i obrade treba da odustanes, jer je jednostavno nemoguće da se uradi do kraja kako treba. I ako se nekako sklopi, neki problem ce se pojaviti. Ono sto mi pada na pamet je Ebay ako ima tamo cela masina, da neko kupi preko, da se donese ovde i ocarinis legalno masinu. Ako je to izvodljivo. Ja imam drugara u DE pa ako zatreba pomoc, javi. Srećno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Octobar 3, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 10. 2018. at 10:11, Mindžake Merava je napisao: U pitanju je Yamaha TT600R. Jednostavno nigde na oglasima i domaćim i stranim nisam našao da neko prodaje blok s paspirima ili jednostavno celu mašinu s papirima. Spreman sam o da počastim i da se odužim ljudski onom ko uspoe da nađe ono što tražim. "Cubi" u NS-u mi traži 150e da zavari blok,a neki "Babić" isto iz NS-a (koji me je ubedio da to nema šanse da se ljudski obradi) oko 350-400e. Raširi https://www.ebay.de/itm/Yamaha-TT-600-3AJ-3UY-Motorgehause-Motorblock/282937781037?hash=item41e067eb2d:g:2o8AAOSwx2Fa3u0y 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 10. 2018. at 11:22, Branko je napisao: https://www.ebay.de/itm/Yamaha-TT-600-3AJ-3UY-Motorgehause-Motorblock/282937781037?hash=item41e067eb2d:g:2o8AAOSwx2Fa3u0y Raširi Ovde je slovna greška.Umesto XT 3aj,oni su upisali TT. Ovo je blok motora što stoji na E-bay,a ovo je moj motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Octobar 3, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koje godiste je taj tvoj motor? Je`l stima ovaj? https://www.ebay.ca/itm/1985-Yamaha-TT600-Engine-Crankcase-Bottom-End-Transmission-Motor-D/273092371034?hash=item3f9592e25a:g:mPoAAOSweD9amaGS&vxp=mtr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2100 Napisano Octobar 3, 2018 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Bacices pare samo na varenje, na kakvom mestu je broj ukucan, ima li mogucnosti da se taj deo aluminijuma skine sa starog bloka i ugradi na novi. Ili da ides na ukucavanje, za 50e imas ljude koji ce da ga ukucaju kao fabrika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Octobar 3, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da bi se pokusalo variti mora sve biti napakovano i utegnto, ovako sama polovina bloka je tanka i sva bi se deformisala prilikom varenja usljed grijanja. Njabolja varijanta je drugi blok ili desna polovina bloka, a za boroj parola: Snadji se! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 10. 2018. at 11:51, Branko je napisao: Koje godiste je taj tvoj motor? Je`l stima ovaj? https://www.ebay.ca/itm/1985-Yamaha-TT600-Engine-Crankcase-Bottom-End-Transmission-Motor-D/273092371034?hash=item3f9592e25a:g:mPoAAOSweD9amaGS&vxp=mtr Raširi Moj motor je Yamaha TT600R,proizvođen od 1998-2002g. Koliko sam informisan,blok motora ne odgovara ni od Yamahe TT600S,ni TT600E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 10. 2018. at 12:03, brdy je napisao: Bacices pare samo na varenje, na kakvom mestu je broj ukucan, ima li mogucnosti da se taj deo aluminijuma skine sa starog bloka i ugradi na novi. Ili da ides na ukucavanje, za 50e imas ljude koji ce da ga ukucaju kao fabrika. Raširi A gde ja da nađem drugi blok motora,pa da posle razmišljam o brojevima i ostalom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 236 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 302 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Trazi ga preko granice,pa ga legalno uvezes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 10. 2018. at 13:08, triton je napisao: Trazi ga preko granice,pa ga legalno uvezes Raširi Googlao sam već par dana i tražio i po stranim oglasima i celu mašinu s papirima,a i samo blok motora. Pre 2 dana mi se nekako ugasio adBlock i tu su počeli raznoirazni oglasi da mi izlaze vezano za moj motor. Ako za mesec-dva ne uradim ništa po tom pitanju-uvešću ceo motor i ocariniti samo mašinu,a drugi motor ostaviti za delove. jbg,ovo je motor koji mi se ubedljivo najviše svideo i najbolje legao od svih drugih koji sam imao u zadnje vreme,tako da ne želim da se rastanem sa njim,pa i da moram još jedan da uvezem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 10. 2018. at 13:08, triton je napisao: Trazi ga preko granice,pa ga legalno uvezes Raširi Iskucao ceo esej,a ono mi forum sam izbrisao tekst. 90% da će tako i biti.Onda mogu da ocarinim samo mašinu,a ostatak drugog motora ostavim za delove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Octobar 3, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima na CMSNL, ali zara! https://www.cmsnl.com/yamaha-tt600e-1998-4lw4-europe-284gv-354e2_model39046/crankcase-assy_3ds1510000/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 10. 2018. at 15:00, Branko je napisao: Ima na CMSNL, ali zara! https://www.cmsnl.com/yamaha-tt600e-1998-4lw4-europe-284gv-354e2_model39046/crankcase-assy_3ds1510000/ Raširi Za te pare može da se nađe i kompletan motor.Svestan sam itekako da me ovo bez "rumene" neće izaći. p.s. nije valjda da nikom do sad nije pucao blok i nosio negde na varenja i obradu!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2100 Napisano Octobar 3, 2018 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Nadji ceo motor od xt i ubaci ostalo resi, sto si se uhvatio za isti kad ga je nemoguce naci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mindžake Merava 240 Napisano Octobar 3, 2018 Svrati ponekad, 259 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne paše od XT-a.To je i problem.Imaju isti kataloški broj,ali se ipak razlikuju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 3, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Meni je pucao blok, al na manjem motoru i na manje opterećenom mestu. Znam i ljude koji su kupili slupan motor, pa varili blokove na mestima gde se blok šrafi za ram. Problem kod tebe je što ti pukotina ide do ležaja radilice, a motor jak + jake vibracije ( zato i ima kontra teg ) . Varenje i nije veliki problem, ali pri varenju hoće materijal da povuče na neku stranu, pa ga treba obraditi " na meru " . Ako ode malo levo - desno - Brzo će se raspasti. Zato majstori i neće da obrađuju jer te mere ima samo fabrika, il da im doneseš drugi blok pa da prema njemu obrade i opet je znak pitanja dal će valjati . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 3, 2018 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sad,bolje pogledah, nije do ležaja radilice, al je do ležaja kontra tega ( koji je isto opterećen jer taj kontra teg služi da ublaži vibracije ) i do brezona koji drži cilindar . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Octobar 3, 2018 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Imaš velika naprsnuća skoro po celom obodu bloka. To neće dobro ispasti ako se vari. negde će da povuče a posle će biti još veća šteta. Broj motora mislim da možeš da ukucaš legalno svoj, raspitaj se u mup-u. Motor je rezervni deo. Traži po oglasima novi blok ili mašinu, to ti je i najbolje i najeftinije rešenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...