aleksandar k 47 Napisano Septembar 6, 2018 Manatwork, 86 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dragi svi, Video sam na youtube neku mini garazu koja mi odgovara da je stavim u dvoriste jer je veoma malo: https://youtu.be/-o3cdClkOXw ona je postavlja uza zid , uska je, a iz nje se izvlaci nesto kao fioka, na cega samo naidjes s motorom, stavis ga na nogaru i vratis fioku nazad u tu mini garažu..Tu je prednost sto ona bude onda samo visine motora jer nema potrebe da se ulazi u nju..Medjutim nije mi jasno kako ova fioka funkcionise po cemu se kreće, a jos manje kako onaj duzi deo jos na kraju i preklopi kao vrata.. Bilo kako bilo ja sam mislio da pojednostavim i napravim samo kao neku drvenu ploču na koju bi s donje strane stavio one industruisjke tockice (imaju nosivost i preko 1000 kg, barem tako pise na sajtovima firmi koji to prodaju). Ono sto ne znam je od kog drveta tu dasku, ili neki treći materijal da bude.. I gde nabaviti te šine po kojima bi se kretala ta daska. Eto, par pitanja, pa ako se neko malo razume vise da pomogne..mislim da je ideja jednostavna i da jeftino moze da se odradi ovo..eto vidim samo sina i onaj drzac prednjeg točka su 150 eur, pa jos i kućica. Pozdrav svima Aleksandar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Septembar 6, 2018 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Uzmeš točkove za kliznu kapiju i kutiju po kojoj će da klize , ili možeš i neki U profil . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar k 47 Napisano Septembar 6, 2018 Manatwork, 86 postova Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, *zeka* said: Uzmeš točkove za kliznu kapiju i kutiju po kojoj će da klize , ili možeš i neki U profil . da tako nesto, znaci ne šine sa strane pa da se tu uvuce daska vec tockovi odozo daske a uspod taj u profil..da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 6, 2018 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan mislim da mora šina u sredini da se nebi pod krivio pod tezinom motora.Ali nikako da skontam zašto ova visina ili način ubacivanja motora osim ako nema prostora levo i desno.Postoji u luisu a moze i da se napravi -komad fosne duzine 30-40 cm sa 4 točkića dole.Nabaciš gurtnama točak gurneš na mesto ,pa onda drugi točak i netreba ti fioka ni jak pod. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4316 Napisano Septembar 6, 2018 motoras, 2481 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovu kućicu možeš da napraviš od čega hoćeš. Platforma na koju se navozi motor može da se postavi na 6 točkića za kliznu kapiju fi 45 ( recimo 380 din/kom). Šine od vinkla 30 x30 ( 1012 din/6m). Dva para bravarskih sarki ( 80 din/kom). Koja cev 20x20 (750 din/6m) i 30x30 (1070 din/6m). Grifovana žica (500 din/ m2) ili malo lima (500-750 din/ m2. Koja rezna ploča 100 din/kom ,kg elektroda 300-400 din... Malo mašte i gotovo... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Целе 85 Napisano Septembar 9, 2018 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd,Terazije Motocikl: PX200e,Lambreta LD150,KLE Prijavi odgovor kao problematičan Прво направи ово ако имаш чврсту подлогу где ће бити гаража.Саму гаражу можеш да склепаш што се каже од шта се нашло.Можеш користити лимове -оплате од бојлера..... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1289 Napisano Septembar 10, 2018 Drug član, 1160 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan @Деда Целе ovu varijantu mozes i da kupis ,.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1289 Napisano Septembar 10, 2018 Drug član, 1160 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ja sam razmisljao o samogradnji i evo ti predloga: ako je takav prostor, materijal "U" profili, kod strugara "tockici", "L" profili za kretanje,.. o materijalima ne bi sada. Jednom recju da ne gusim evo ti 3D model da pogledas detalje: pregledac za *.dwfx moze da bude besplatan evo linka: Autodesk_Navisworks_Freedom_2019 https://www.autodesk.com/products/navisworks/3d-viewers srecno! MOTO_Parking_3D.dwfx 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar k 47 Napisano Septembar 25, 2018 Manatwork, 86 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poz svima, ja sam na kraju sklepao ovo kako sam znao i umeo, jer nema prostora nego osamdeset cm da se ovo cudo odvuce od zida do plavog stuba (slika 1), a potom nazad pa pored levo i onda je tek motor oslobodjen.. jedino sam se zeznuo to sto je gore plexiglass..a trebalo je nesto sto ne propusta uv..stavicu neku zavesu odozgo..a sa strane providno da mogu da ga gledam zimi:)) Eto to je to Pozz Aleksandar 10 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1289 Napisano Septembar 26, 2018 Drug član, 1160 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan neka je sa srecom, nadogradjivaces ti to dok ne postignes svoje savrsenstvo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar k 47 Napisano Septembar 26, 2018 Manatwork, 86 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala, nikad kraja ..pa da fale rucke, za izvlacenje jer je plexiglass tezak, a nemas de da uvatis....vazno da je zasad na suvom..uvek sam se pitao ako je tako napolje i prebacus mu platno ili ćebe, da na proleće ispod toga npr na sedistu ne nadjem leglo nekih buba i kojecega... Pozdrav Aleksandar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 517 Napisano Septembar 26, 2018 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast na ideji i radu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar k 47 Napisano Septembar 26, 2018 Manatwork, 86 postova Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, srbenda said: svaka cast na ideji i radu... ideja nije moja,slicno sam video ovde ali od cečicnog rama i cerade (gde se sve to zajedno navlaci na motor)..ovo je slicno samo sto se kod mene navlaci sa strane..i jos ponesto sa neta..tako da je to kombinacija svega vidjenog...I dalje je najjaca stvar ono s sinom i hvatacem prednjeg tocka, ali to samo mehanizam kosta 150 eur (ima ga jedan ovde na forumu u prodaji)..no sve je bolje nego da ljubimac kisne:) Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris19 112 Napisano Septembar 30, 2018 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: Yamaha 535 Prijavi odgovor kao problematičan Ja napravio sam hvatač prednjeg točka, za sitne pare, najskuplji bili točkići. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar k 47 Napisano Octobar 1, 2018 Manatwork, 86 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 9/30/2018 at 7:48 AM, boris19 said: Ja napravio sam hvatač prednjeg točka, za sitne pare, najskuplji bili točkići. pa to ko zna s metalom,s brusilicom i aparatom za varenje..ko ne zna onda mora ovako ko ja da se mlati s drvetom:)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobkon51 34 Napisano Novembar 8, 2018 U prolazu, 37 postova Lokacija: Kragujevac,Serbia Motocikl: Trenutno nemam,ali se nadam da će biti jednog dana. Prijavi odgovor kao problematičan On 9/25/2018 at 5:38 PM, aleksandar k said: Poz svima, ja sam na kraju sklepao ovo kako sam znao i umeo, jer nema prostora nego osamdeset cm da se ovo cudo odvuce od zida do plavog stuba (slika 1), a potom nazad pa pored levo i onda je tek motor oslobodjen.. jedino sam se zeznuo to sto je gore plexiglass..a trebalo je nesto sto ne propusta uv..stavicu neku zavesu odozgo..a sa strane providno da mogu da ga gledam zimi:)) Eto to je to Pozz Aleksandar Sa unutrašnje strane pleksija, pri vrhu, nalepi tamnu foliju za stakla za automobile. Bilo bi ti malo rogobatno da stavljaš neku zavesu. A možeš je za lepiti i sa strane. Pozdrav iz Kragujevca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar k 47 Napisano Octobar 24, 2020 Manatwork, 86 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na prodaju zbog selidbe u zgradu s garazom, 150 eur.. Više je bio samo materijal.. Pozz svima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1736 Napisano Octobar 27, 2020 Drug član, 891 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Rekao bih da vozis moj bivsi motor... Nije kod mene vise od deset godina, ali ga znam u sraf. Cena je smesna za garazu, videcu sa matorim da njemu ne treba slucajno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 27, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Na prodaju zbog selidbe u zgradu s garazom, 150 eur.. Više je bio samo materijal.. Pozz svimaKako funkcionise ova garaza? Taj pleksiglas je posebno od poda na kojem stoji motor i na tockicima je da može da se pomeri i istera motor?Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar k 47 Napisano Octobar 30, 2020 Manatwork, 86 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dole su točkići, motor se parkira uz zid, zakljuca i obezbedi, a potom se ova garaža samo privuče zidu i lancem veze 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 30, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno. Dosta prakticno resenjeVerzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar k 47 Napisano Decembar 21, 2020 Manatwork, 86 postova Prijavi odgovor kao problematičan posto niko nece da kupi, eto dacu je nekom od clanova, pa nek je nosi ..Beograd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Decembar 21, 2020 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor bas ovako stoji pored zida i gledao sam ovu tvoju garazu ali dzaba kada finansije nisu dizvoljavale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Suzana Milenkovic 0 Napisano Septembar 30, 2021 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aleksandre jesi prodao garazicu za motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...