Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav bajkerima od bicikliste

Recommended Posts

• Drug član, 1826 postova

Zdravo svima. Zovem se Saša, imam 33 god, iz Beograda sam i još uvek nisam bajker što se vidi iz naslova :)

Već neko vreme se muvam unaokolo čitam šta ljudi misle i pokušavam da formiram što realniju sliku domaće ponude motora i da se nekako uklopim financijski. Postovao sam uglavnom na elite forumu, pa rekoh bolje da se prebacim na neki specijalizovaniji forum kao što je ovaj.

Bavim se dosta tehnikom ali su mi, na žalost, motori veoma nepoznati. Imam veliku želju da nekako nadoknadim tinejdžerske dane, kad sav normalan svet počinje da vozi motore i uči o mašinama rasklapajući svoje mopede. Nadam se da ću uskoro i sam moći da zamastim ruke i uradim oko mašine.

Prvo sam hteo neki skuter 50cc ali mi je lanca88 rekao da ne mogu da vozim i devojku sa B kategorijom sto mi je jedan od bitnih kriterijuma za izbor motora. Zbog toga sam se odlučio da polažem za A i kupim neki skuter od 125cc. U međuvremenu sam naleteo na neke Enduro modele o kojima sanjam od kako sam kao klinac divljao BMX-om po Dalmatinskim kamenjarima. Konačno sam mislio da sam se nasao na 200cc, ali na žalost svi distributeri kineskih enduro motora odjednom imaju samo ove od 50cc

Eto, to je moja kratka priča sa tužnim krajem bez početka. Bojim da ću morati da sačekam jesen da bih kupio  neki enduro 200cc što je malo kasno za motor jer sezona prođe...

Pozdrav svim bajkerima na forumu.  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Dobro ti nama došao. Do jeseni kad planiraš kupiti svoja dva točka ćeš sigurno imati ovdje šta da naučiš, a i koga da upoznaš. Samo polako. ;)

Hvala ljudi. Bolje vas nasao.

Brutus, slazem se sa tobom da su dva tocka, dva tocka. :)  Oduvek su me vise privlacili dvotockasi i nije mi lako da ljudima objasnim zasto bih radije potrosio na motor nego na kola, kad su kola potrebnija. :)

Kola su super stvar, I svaki covek treba da ih ima, ali je to vozilo koje ne pruza ni slican dozivljaj voznje kao sto to pruza motor. Cak je i skijanje blize osecaju voznje motora nego sto su to kola.

Jedan od mojih, racionalih, razloga za odabir motora naspram kola jeste, sto motor sluzi za prevoz jedne do dve osobe. U kolima koja su daleko veci potrosaci i zagadjivaci se najcesce vozi samo jedna osoba, iako su predvidjena za prevoz bar 4 osobe. Problem parkiranja, bar u Beogradu nije za nemariv. Guzvu da ne pominjem. Evo ja brze stignem peske do grada sa Novog Beograda (YUBC) nego autobus iz kog sam izasao. Kako sam po prirodi nestrpljiv covek, ne mogu ni da se zamislm da sedim u kolima ili u autobusu, pomerajuci se pola metra na minut. Bolje peske, a jos bolje motorom.

Jedan od takodje, meni bitnih razloga koji je direktno povezan sa mojim primanjima jeste taj sto motor ipak mogu da priustim da vozim. Mnogi ljudi danas imaju kola ali ih ne vozikaju bas tek tako. Motor manje kubikaze je ekonomicno prevozno sredstvo i kao stvoren za "zakasnele tinejdzere na budzetu". ;D  Jeste da bas ne moze da se vozi u svim vremenskim uslovima ali to verovatno vise zavisi od vozaca nego od motora. :)

Posto sam neiskusan znacilo bi mi da me uputite na neku web lokaciju gde bih mogao nesto da naucim o samim masinama. Ne znam bas odakle da pocnem. Imate li neki korisan link? Unapred hvala.

@yubilly

tesko da mogu da se ne nerviram, nisam ja vise klinac i previse sam cekao, a zivot je kratak.

Hvala Lalajko.

Nego, jedan lik sa drugog foruma rece da je mozda nestasica 200cc kineskih endura znaci da bi mogli uskoro da se pojave od 400cc. Nekako mi je to bas logicno zvuci pogotovo jer ovi od 200 masovno nestaju iz ponude, bar kod nas. Dali je neko upoznat sa kretanjima kineske moto ndustrije? Lanca88 mozda?  ;D

Takodje me zanima vase misljenje o 200cc enduro motorima? Koliko je do dovoljno, odnosno u kojim situacijama se vide nedostaci snage. Nemojte bas da idete u krajnosti i poredite sa nekim daleko ozbiljnijim i jacim motorima brandiranih proizvodjaca. Vise me zanima realna razlika 200:400cc.

Dali bi vredelo mozda ipak sacekati kineza od 400cc, iako tek treba da pazarim svoj prvi motor ili bi mi to bilo nepotrebno i  prevelik zalogaj s obzirom na moje neiskustvo?

Svako misljenje je dobrodoslo.

• Svrati ponekad, 212 postova

POZDRAV I DOBRODOSAO!Ja sam poceo da se zanimam za motore pre vise od godinu dana i poceo sam sa casoposisa.najpre dva tocka a zatim moto puls i moto magazin....

Hvala. Nego, reci mi, koji je tvoj razlog zasto jos nisi kupio nesto? Skupljas pare ili jos nisi nasao sta ti odgovara?

Ja sam vec sad dosta nacisto sta bih, ali izbor postaje jako uzak, do nepostojec. Vec sam smanjio kriterijum, ali mislim da ne treba vise da popustim i kupim neki enduro od 125cc samo zato sto me bas zasvrbelo a topli dani dolaze. Bice mi bas tesko ako budem morao da slusam godinu dana vas koji zujite i rokcete po gradu vasim masinama, dok se ja kuvam po autobusima. Vec sad sam postao opsednut pa zveram k`o neki klinac. Ranije sam mogao da iskuliram jer nije bilo ni neke najave za mogucnost kupovine. Sad zahvaljujoci stalnom poslu i ovim "veoma povoljnim"  >:( kreditima moze nesto da se uzme.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja