Endurac 957 Napisano Maj 10, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Prvo mislim da nema potrebe da se pravi razlika izmedju 125 i 600 i da se drndas sa nekom medjukubikazzom. Ja sam sa 49 presao na 600, doduse ne rednih 4, na bandita seo kao da je moj 100 godina, vozio po USA 125ce po najgorim kaljugama, odlican drug sa 49 speedfight-a na Hondu 1000RR novu novcijatu iz Centra S, i brdo prijatelja u USA sliccno....opet desi mi se da mi se isti taj sa novom cbr-kom prikrade iz ledja, odvrne gascinu u leru sekundi na 10 000 obrtaja i da ja iskoccim iz sedista i da mi spadnu gacce Ne treba preterivati u sporoci, niti se ima toliko novca i vremena... Samo pamet u glavu, a po nacinu price i razmisljanja vidim da si vise nego zreo za normalnu vozznju. Uostalom poslussaj momke koji imaju visse iskustva od mene na Rovima. Ja kad sam kukumavcio na automoto forumu, Cale, u ciji sud da kazemo imam poprilicno poverenja mi je predlaozio zzr 6 ili jaccu za ono sto ja hocu (brza massina sa 4 redna cilindra za grad i put, ali udobna i ne previsse lagana (za budzet koji sam imao)). To je tema koja se vrti od kada postoje rubrike na sajtovima"za pocetnike" i niko me nije ubedio da je jedan ili drugi nacin bolji, upravo zato sto smo svi razliciti. Mislim da je svakako opravdano da se ide na gore postepeno, ali smatram (opet) da je 126ccm-600ccm sasvim korektan prelaz, uz oprez) ... Sto se izbora tice, izmedju kawe i Yame, odabrao bih Hondu....jbg :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Maj 10, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan prvo mislim da nema potrebe da se pravi razlika izmedju 125 i 600 i da se drndas sa nekom medjukubikazzom. Ja sam sa 49 presao na 600' date=' doduse ne rednih 4, vozio po USA 125ce po najgorim kaljugama, odlican drug sa 49 speedfight-a na Hondu 1000RR novu novcijatu iz Centra S, i brdo prijatelja u USA sliccno. Ne treba preterivati u sporoci, niti se ima toliko novca i vremena... Samo pamet uglavu, a po nacinu price i razmisljanja vidim da si vise nego zreo za normalnu vozznju. To je tema koja se vrti od kada postoje rubrike na sajtovima"za pocetnike" i niko me nije ubedio da je jedan ili drugi nacin bolji, upravo zato sto smo svi razliciti. Mislim da je svakako opravdano da se ide na gore postepeno, ali smatram (opet) da je 126ccm-600ccm sasvim korektan prelaz, uz oprez) ... Sto se izbora tice, izmedju kawe i Yame, odabrao bih Hondu....jbg :twisted:[/quote'] Ti covece pomesa babe i zabe. 125 ccm moze da ima oko 14 konja , a moze da ima i oko 30 i vise konja. 600 ccm moze da ima i oko 40 konja , a moze da ima i oko 130 konja. Ako je prelaz na Yamahu XT 600 onda je to ok , ali ako se radi o motorciklu koji ima preko 100 konja onda to nije ni blizu. I pusti te price pamet u glavu , juce sam se vratio sa jedne sahrane. Iskustvo u dupe , kilomtere pod dupe i pamet na glavu.To su preduslovi da se na motoru preko 100 konja umre prirodnom smrcu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Maj 10, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Aj sad ti meni uzmi pa objasni kakvi sve motori postoje i koliko imaju kubika.... Dakle tacno sam rekao sta sam mislio..decko na avataru ima sportski motor od 125ccm i hoce sportski motor od 600ccm...prema tome mislim da sam bio jasan i da nisam utripovao da sa honde crossa od 10 konja hoce da predje na Yamahu teneru 600ccm od 44 konjske snage i 180 kg. Ja upravo i navodim primer odlicnog druga koji je sa 49ccm presao na Hondu cbr RR1000 fireblade, i vozi se vec 2gu godinu bez problema. Cepao je 3 eg dana preko 250kmh... sta tu treba da se doda i gde su tu pomesane babe..zna se koliko konja ima skuter a koliko CBRka... Uostalom, mislim da je razumeo sta htedoh recci A to da treba voziti r massinu ko baba treba reci valentinu rossiju i ostalim momcima koji kidaju od 10te godine na 2 toccka .... gine se i na motoru i u kolima i na semaforu...kao sto rekoh, pamet u glavu:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Maj 10, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Aj sad ti meni uzmi pa objasni kakvi sve motori postoje i koliko imaju kubika.... Dakle tacno sam rekao sta sam mislio..decko na avataru ima sportski motor od 125ccm i hoce sportski motor od 600ccm...prema tome mislim da sam bio jasan i da nisam utripovao da sa honde crossa od 10 konja hoce da predje na Yamahu teneru 600ccm od 44 konjske snage i 180 kg. Ja upravo i navodim primer odlicnog druga koji je sa 49ccm presao na Hondu cbr RR1000 fireblade' date=' i vozi se vec 2gu godinu bez problema. Cepao je 3 eg dana preko 250kmh... sta tu treba da se doda i gde su tu pomesane babe..zna se koliko konja ima skuter a koliko CBRka... Uostalom, mislim da je razumeo sta htedoh recci A to da treba voziti r massinu ko baba treba reci valentinu rossiju i ostalim momcima koji kidaju od 10te godine na 2 toccka .... gine se i na motoru i u kolima i na semaforu...kao sto rekoh, pamet u glavu:)[/quote'] E moj brate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Maj 10, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan (dirty vidi ovako, ja decku dajem savet iz svog ugla a ti slobodno iz svog, nemoj samo da ti meni objasnjavas o motorima i da me ispravljash. Bez ljutnje naravno, imas ovde klinaca koji jos nisu seli na motor pa ce im zatrebati saveti ) Evo ti najbolji savet...zemi porsche: Sredoveèni èoveèuljak kupio novog Poršea, pa izaðe na autoput i stisne do 160 km/sat, oseæajuæi kako mu vetar mrsi proreðenu kosu. "Ovo je super!", pomisli dodajuæi još veæi gas. Ali, kad je pogledao u retrovizor, ugleda iza sebe policijski auto s upaljenom rotacijom. "Ma, mogu mu pobeæi", pomisli i stisne do nekih 210 km/sat. Tada pomisli: "Pa, šta ja to radim, ja sam premator za ove gluposti" i zaustavi se pored puta, èekajuæi da stigne policijski auto. Policajac se zaustavi iza Poršea i doðe do njega: "Gospodine, smena mi završava za pet minuta i rado æu vas pustiti ako mi date dobar razlog zašto ste bežali... ali samo neki razlog koji još nikada nisam èuo!" Èovek odgovori: "Prošle nedelje žena mi je pobegla s policajcem, pa sam mislio da je vraæate". Policajac ga pogleda i reèe: "Hvala, i do viðenja". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengur 0 Napisano Maj 10, 2006 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: beograd/SRBIJA Prijavi odgovor kao problematičan ok nemoj bre da se svadjate sve opusteno.... Na motoru nema nikad nekakvih pravila!!!Ljudi ginu i sa bicikle,ako su bolidi!!!Naravno desava se svasta,ali cist primer su momci koji su stajali na stanici kod mene i naletela budala sa oko 170kmh i usmrtila svu trojcu!!!!!Mozda ste gledali na tv,udes kod avale skoro......Licno sam poznava momka koji je vozio.....Tako da u ovoj zemlji vozi svako ko hoce sa malo boljom vezom!!! A sto se tice prelaza moj dugar je sa 17 presao sa honde NSR125 na ZX-9 i nije imao nikakvih problema,osim jednog(moze se reci) manjeg udesa ali je sam krivc!Ali je on veliki divljak sto se tice voznje!!! Naravno svakog moze da prevari brzina,to je kao droga,ali ja mislim da je sve u glavi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Maj 10, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan dirty vidi ovako' date=' ja decku dajem savet iz svog ugla a ti slobodno iz svog, nemoj samo da ti meni objasnjavas o motorima i da me ispravljash. Bez ljutnje naravno, imas ovde klinaca koji jos nisu seli na motor pa ce im zatrebati saveti )[/quote'] Ne ,ne drzim ti predavanja, slova mi sama naviru iz tastature od 15000 - 20000 km po sezoni.Od tri slomljene kljucne kosti, operisane ruke i oba skocna zgloba na desnoj nozi. Taman posla da se ljutim ja decku dajem savet , posto sam nekada imao i ja 17 godina i sa 17 godina imao takmicarski cross motor.I posle gomile kilometara na raznim motorima mi se govno smrzava u dupetu kad uhvatim priliku da sednem na pravi motor koji ne prasta. Naravno , da ne bude zabune nisam u tripu kako momentalno posedujem takav motor P.S. Asfalt boli u picku materinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengur 0 Napisano Maj 11, 2006 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: beograd/SRBIJA Prijavi odgovor kao problematičan P.S. Asfalt boli u picku materinu Da znam......! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Maj 11, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan P.S. Asfalt boli u picku materinu Da znam......! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Maj 12, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ok ok Dirty sve u redu, takav mi temperament. Nema nikakve ljutnje naravno. Svako iz svog ugla. Sto se ovog tice ja tu imam slicno vidjenje al mislim da te i malo bog ponekad dotakne po ramenu. Ne mislim da se treba zavuci u misiju rupu ali ne treba biti ni hazarder. Ipak , na kraju, samo oni koji extremno reskiraju imaju extremno dobre rezultate. Da ne idem u off... nema vrhunskog sporta i vrhunske voznje bez malo lude glave..nikad bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheDoctor99 0 Napisano Maj 13, 2006 U prolazu, 45 postova Lokacija: Lapovo, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Ja jesam mlad ali sam vozio i R6 i ZX-6, R6 je lepsa ali ZX-6 mnogo bolje ide(bar ova sto sam je ja vozio)! Da, Da moj stric mi je pricao da sadasnje 600-ice idu kao nekadasnje hiljadarke(pre 20-ak god.)!!! Koliko za mito? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Maj 13, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan ok ok Dirty sve u redu' date=' takav mi temperament. Nema nikakve ljutnje naravno. Svako iz svog ugla. Sto se ovog tice ja tu imam slicno vidjenje al mislim da te i malo bog ponekad dotakne po ramenu. Ne mislim da se treba zavuci u misiju rupu ali ne treba biti ni hazarder. Ipak , na kraju, samo oni koji extremno reskiraju imaju extremno dobre rezultate. Da ne idem u off... nema vrhunskog sporta i vrhunske voznje bez malo lude glave..nikad bilo.[/quote'] Tu se potpuno slazem sa tobom.Nisam ni ja bas devojcica, ali ono je bio samo savet jednom momku koji treba samo jednu stepenicu da napravi.Pa on tek za tri godine ima 20 .Ima dosta vremena jos :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengur 0 Napisano Maj 13, 2006 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: beograd/SRBIJA Prijavi odgovor kao problematičan Pa on tek za tri godine ima 20 .Ima dosta vremena jos Zivot je kratak,vreme leti,teba ga pametno trositi...!!! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Maj 13, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Pa on tek za tri godine ima 20 .Ima dosta vremena jos Zivot je kratak' date='vreme leti,teba ga pametno trositi...!!! :wink: [/quote'] Onda rodjeni pun gas pa kako ti Bog da. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengur 0 Napisano Maj 14, 2006 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: beograd/SRBIJA Prijavi odgovor kao problematičan Ali ne bas svuda...!!! :wink: :wink: :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Maj 14, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Ali ne bas svuda...!!! :wink: :wink: :wink: Bas tako :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...