Jump to content

Moto Zajednica

Koja je bolja...?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 117 postova

Posto sam nagovori matorog da mi da pare za sesticu,da preko zime mi ujak doveze nesto iz svabije,zanima me koji motor je bolji ZX-6 model od 2000do 2002 god ili R6 od 2000 do 2002???Prvenstveno koji je kvalitetniji...!!!

Naravno moracu da podnesem zrtvu da prodam cagivu da kupim skutercic,ali 600 je 600........

Ko ima iskustva sa ovim modelima neka pise....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest diRRty

Trebao si odma da kupis R1 , glupo je da vozis sesticu slabo ide 8)

Kazi tati da pogleda malo hrvatski forum i vidi koliko je tvojih vrsnjaka sa iskustvom na biciklima poput tvog Mita nastradalo.

Budi pametan i vozi dugo motor dok god si ziv i ostari na motoru, a za to je su presuslov kilometri i postepeni prelasci sa motora na veci motor.Ovo ti je moj prijateljski savet. :wink:

Slazem ja sa tobom da je to dosta jak motor,ali ja sam na motoru od svoje nepune 7dme godine a samo proslog leta sam presao oko 15000km.Nisam ja lozana da se glupiram i dokazujem drugima ali jednostavno volim da imam ispod sebe dovoljno konja kada zatreba i nekim situacijama.Mita moram dosta da vrtim da bi mi to zadovoljstvo priredio a to je poprilicno veliko mucenje za njega i dosta se trosi pri takvoj voznji,a delovi nisu ni malo jeftini.....taj motor bi uzeo za sledecu sezonu i kubikazu ne bih menjao dosta dugo......!

Guest diRRty

Vidi posto si tu u godina kada kita ceo dan stoji uspravno tesko ces moci da se kontrolises, ali kao sto rekoh to je bio samo moj prijateljski savet, svako radi sta mu je volja

Veruj mi video sam mnogo sjeb...ih stvari zbog kojim sam naucio dosta toga da mogu da se iskontrolisem,ali naravno ima jos dosta toga da naucim i vidim!Odrastao sam uz iskusne bajkere koji su me usmeravali u pravom smeru,i naravno i dan danas se vozimo.Jak sam karakter i znam svoje granice.

Zbog motora sam se odrekao mnogih stvari i ne bih dozvolio da ostanem bez njega ili u gorem slucaju bez zivota!Bilo je tu velikih odricanja.

U svakom slucaju hvala na savetu!

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Kupi sinu raketu pa posle sedi i kukaj... :? Da li bi i ti tvome raketu medj noge? Karakter je jedno a brzina je droga! :roll:

• Zainteresovan, 837 postova

Slozicu se sa Dexterom i Dirty-jem.

Napravi neki prelaz izmedju Mita i te sestice sto bi uzeo, cisto da osetis razliku.

To da vozis nekih godinu dana pa posle kupi sta hoces.

To ti je moj najiskreniji prijateljski savet.

• Vlasnik sajta, 5358 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Mislim da se lako covek predje kad kaze 'eh to je samo 600 kubika'... Danasnjih 600 kuba su toliko jaki da je pitanje dal vecina od nas ovde to moze da iskoristi. Pa pogledaj samo ubrzanja do 100 i finalne brzine tih motora.

Ako vec hoces da predjes na neku vecu kubikazu, neka bude. I neka bude 600 kuba, al nemoj da na najjacih 600 kuba. Pogledaj neku stariju cbr600f ili mozda gpz500 ili cb 500 hondu. Ti motori bi ti ucinili da osetis kvalitativni pomak, a opet ne bi bili toliko nervozni kao R6 i takvi motori.

Naravno da je cool voziti novu R6 ili ZX6R ili sta vec, ali je jos vise cool voziti malo manje cool motor ali godinama u sreci i veselju...

• Rashodovani bajker, 1731 postova

U potpunosti se slazem sa Dirty-jem i ostalima... pa nisu Nemci blesavi sto strogim zakonskim ogranicenjima sprecavaju mlade i neiskusne vozace da odma' uzjasu besne R-ove (kamo srece da se i kod nas uvedu takvi zakoni).

A kad smo vec kod nemackih zakona , eto moguceg resenja za Kengura ( mada sam siguran da ce on to sa gnusanjem odbiti ) ...naime , u Nemackoj se moze naci takav motor koji ti zelis (R6 ili ZX-6R) , ali sa snagom ogranicenom na 34ks/25kW...

U pravu ste vi i ja vas u potpunosti kapiram,ali necu da kupujem star motor i da ulazem u njega.A sto se tice prelaza kupio bih noviju 600f Hondu ali necu da uzimam nista ispod 2000god....

Eventualno bih uzeo nesto '98 '99 ali to samo ako mi ujak nadje u svabiji extra ocuvano!

A sto se tice onih 34konja ja bih pristao na to...!Ako se ne varam tada motor vrti nekih 6,7hiljada obrtaja sto je meni sasvim dovoljno...

Meni je najbitnije da se meni motor ne muci na uzbrdici i u prestizanjima,ali i kad me sedne devojcica...! 8):D :wink:

Hvala Dirty...

I meni se vise svidja yamaha ali me zanima koja je kvalitetnija....

Zanima me prvenstveno kvalitet jer mi nije bitno koja bolje ubrzava i koja je brza...Dali je 3 ili 5 ili 6 sekundi totalno mi je nebitno....

Guest diRRty

Upravo na to i mislim.Znam pouzdano da Kawe pre 10000km pocinju da trose ulje, i nikako mi se nesvidja kako im rade menjaci.Mislim da je Yamaha daleko kvaletetnija i daleko slabija

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)
Da ne bude savetovanje' date=' ja bi licno pre vozio Yamahu[/quote']

E od tebe se ovome nisam nadao. U srce me pogodi. Veruj mi brajla, kawa je ipak bolja :D:D Mnoooogo bolja.

636 2003 je potpuno druga prica!!!

A sto se tice honde uzeo bih 600 F4.....

Nije meni bitno da li ce on da puni 3 sekunde do 100 ili 6.....Naravno necu neku nepokretnu kravu,hocu dobar i siguran motor koji kada zatreba moze da potegne.......

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja