Jump to content

Moto Zajednica

ponovo udes 24.04.2008

Recommended Posts

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ponovo udes motorcikliste  sa jamahom r 1..,u svilajncu,znam licno coveka,,,,decko se prikucao u zadnji deo traktorske prikolice,,vozio je bez  opreme ,samo sa kacigom ,,selo crkvenac odmah pored svilajnca,,kazu da ima jedan otvoren prelom,na svu srecu nema teze povrede glave,,i tako...kolko sam cuo da ima prelom rebra i nagnjecenje pluca,kolko sam saznao on je  je u bolnici.....skoro je isto imao pad to jest prosle godine tad je povredio ruku....

neka bog bude uz njega da se zaleci i izleci...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

uh evo uz malo izvinjenje i vesti iz prve ruke,,

Simonovic Zlatko motorom udario u traktor koji je vozio Simonovic Dragoslav (nisu u srodstvu). Traktor izlazio iz dvorista na glavni put. Motociklista po izjavi svedoka imao kacigu, a zadobio prelom ruke i prebacen u bolnicu. Protiv traktoriste bice podneta krivicna pijava

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

ponovo udes motorcikliste  sa jamahom r 1..,u svilajncu,znam licno coveka,,,,decko se prikucao u zadnji deo traktorske prikolice,,vozio je bez  opreme ,samo sa kacigom ,,selo crkvenac odmah pored svilajnca,,kazu da ima jedan otvoren prelom,na svu srecu nema teze povrede glave,,i tako...kolko sam cuo da ima prelom rebra i nagnjecenje pluca,kolko sam saznao on je  je u bolnici.....skoro je isto imao pad to jest prosle godine tad je povredio ruku....

neka bog bude uz njega da se zaleci i izleci...

Da me ne shvatite pogrešno, žao mi je dečka i želim mu da se što pre oporavi. Al' ovo podebljano... ::)  Imao udes prošle godine sa povredom, pa i dalje vozi bez opreme. Koji mu je izgovor ovaj put; vruće, smeta, ma ne treba to meni?  Šta treba da mu se desi da se nauči pameti? Aj' bar je nosio kacigu ako ništa drugo...

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision
vozio je bez  opreme ,samo sa kacigom

Zakonski gledano imao je opremu; samo da me ne shvatite pogresno jakna, pantalone i cizme ne stite od direktnog udarca, tako da mu udarac u grudi jakna ne bi sprecila. Garderobna oprema pomaze samo ako se nadjete na asfaltu i eventualno ublazi pad sa motora (protektori) a to je nekih manje od 1metar visine. Ne treba se zavaravati da smo oklopljeni ako ako smo kompletno odeveni. Prvenstvena namena garderobne opreme je zastita od vetra, kise i hladnoce, a protektori u njima su smesni za situacije gde se direktno udara u prepreku.

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

vozio je bez  opreme ,samo sa kacigom

Zakonski gledano imao je opremu; samo da me ne shvatite pogresno jakna, pantalone i cizme ne stite od direktnog udarca, tako da mu udarac u grudi jakna ne bi sprecila. Garderobna oprema pomaze samo ako se nadjete na asfaltu i eventualno ublazi pad sa motora (protektori) a to je nekih manje od 1metar visine. Ne treba se zavaravati da smo oklopljeni ako ako smo kompletno odeveni. Prvenstvena namena garderobne opreme je zastita od vetra, kise i hladnoce, a protektori u njima su smesni za situacije gde se direktno udara u prepreku.

1. Zakonski minimum nije dovoljan

2. Nisam video udes pa ne znam dal' bi pomogla ili ne, ali sigurno ne bi odmogla.

3. Jakna, pantalone, čizme i rukavice su mnoooooooogo više od zaštite od vetra, kiše i hladnoće. Tu su da spreče spoljne povrede od klizanja niz asfalt (jakna, pantalone, rukavice), i da u nekim situacijama spreče lomljenje kostiju (čižme, štitnici...). Da nije tako, onda oprema ne bi bila potrebna uopšte.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja