Guest gordanmg Napisano April 23, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan problem tj nisam ni ja sveznalica. Daklem ovako, prodao sam coveku motor i normalno na ime kupca je tj covek registruje motor na svoje ime. Interesuje me gde se nalazi broj motora, ja sam nasao uz pomoc nasih forumasa broj koji se nalazi na bloku motora ispod papucice zadnje kocnice. E sad covek otero motor na tehnicki u Vrsca posto je iz Vrsca i oni mu kazu nije to taj broj nego neki drugi koji se nalazi iza zadnjeg amortizera ??? ??? ??? Broj motora na njemu je ispupcen ili prevedeno kucan iznutra a nije utisnut spolja kao na ostalim motora. Ajmo saveti i obavestenja!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 23, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Jel' govoriš o serijskom broju motocikla, onaj što počinje sa WB...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano April 23, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Jel' govoriš o serijskom broju motocikla, onaj što počinje sa WB...? ne, nego ovde jos traze broj mashine! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 23, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Jel' govoriš o serijskom broju motocikla, onaj što počinje sa WB...? ne, nego ovde jos traze broj mashine! Hmmm... pa to ti je taj broj ispod papučice kočnice koji si pomenuo... Piše "Rotax, Made in Austria", i broj agregata... Utisnut je u sam blok motora... Evo sad sam gledao na mom, ima iza zadnjeg amortizera i neka nalepnica sa bar kodom, al' to je kod mene umazano uljem od lanca pa nemogu da vidim šta piše... A i na nezgodnom je mestu... Ajd' pogledaću opet pa da probam da ti pošaljem fotografiju da vidiš gde se nalazi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano April 23, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Da to je to bato al neki pametnjakovic kaze kao nije to to na tehnockom pregledu u Vrscu. Ma zabrinuo sam se, ko velim eto sranja prepravljanje papira na carini i do mojega zajebancija. Mnogo si mi pomogao posto znam da imas istu masinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 23, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan s obzirom da je to slican agregat kao na mojoj bivsoj apriliji,,gotovo isti,,broj ti pise kod zadnjeg amortizera,,bar je tako na apriliji,,mozda je kod tebe isto tu,,probaj da nadjes user manual,u njemu pise gde je broj,,a na kraj krajeva nek proba covek na drugom tehnickom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 23, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan OK, evo ovako... Ne može da se vidi odpozadi gde je amortizer, nego uradi sledeće: 1. Na desnoj strani motora imaš ovaj plastični poklopac ispod filtera za ulje. Uzmi skini ga; ima tri šrafa jedan gore i dva dole ispod (imaš u alatu koji je stigao uz motor one male torx šrafcigerčiće): 2. Pogledaj unutra, iznad lanca, i videćeš nalepnicu koja je verovatno skroz umazana uljem i prljavštinom pa se možda čak i ne vidi: 3. Evo nalazi se tačno ovde; ako je ne vidiš isprskaj sprejom za čišćenje kočnica ili obriši papirom i alkoholom: 4. Evo izbliza posle čišćenja: Možeš da klikneš na ove slike gore da ih uveličaš. Nadam se da će ti ovo pomoći... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano April 24, 2008 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan problem tj nisam ni ja sveznalica. Daklem ovako, prodao sam coveku motor i normalno na ime kupca je tj covek registruje motor na svoje ime. Interesuje me gde se nalazi broj motora, ja sam nasao uz pomoc nasih forumasa broj koji se nalazi na bloku motora ispod papucice zadnje kocnice. E sad covek otero motor na tehnicki u Vrsca posto je iz Vrsca i oni mu kazu nije to taj broj nego neki drugi koji se nalazi iza zadnjeg amortizera ??? ??? ??? Broj motora na njemu je ispupcen ili prevedeno kucan iznutra a nije utisnut spolja kao na ostalim motora. Ajmo saveti i obavestenja!!! A što će ti broj motora za registraciju? Treba ti samo broj šasije, jedino ako kod vas u Srbiji nije drugačije ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano April 24, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A što će ti broj motora za registraciju? Treba ti samo broj šasije, jedino ako kod vas u Srbiji nije drugačije ??? E kljucna rec je u onom jedino Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano April 24, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan A što će ti broj motora za registraciju? Treba ti samo broj šasije, jedino ako kod vas u Srbiji nije drugačije ??? E kljucna rec je u onom jedino To "jedino" nas uvek je.e u zivotu. Ocemo u EU a neke stvari ostaju iste a ko nije carinio motocikl nezna koje muke i peripetije trpimo da sve bude OK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano April 24, 2008 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan A što će ti broj motora za registraciju? Treba ti samo broj šasije, jedino ako kod vas u Srbiji nije drugačije ??? E kljucna rec je u onom jedino To "jedino" nas uvek je.e u zivotu. Ocemo u EU a neke stvari ostaju iste a ko nije carinio motocikl nezna koje muke i peripetije trpimo da sve bude OK. A koja je tu logika? Npr, udariš dekl i pukne, kupiš drugi i zbog toga moraš mjenjati papire?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano April 24, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan A što će ti broj motora za registraciju? Treba ti samo broj šasije, jedino ako kod vas u Srbiji nije drugačije ??? E kljucna rec je u onom jedino To "jedino" nas uvek je.e u zivotu. Ocemo u EU a neke stvari ostaju iste a ko nije carinio motocikl nezna koje muke i peripetije trpimo da sve bude OK. A koja je tu logika? Npr, udariš dekl i pukne, kupiš drugi i zbog toga moraš mjenjati papire?? Bas tako i moras imati papir od tog bloka motora inace poseres se na posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano April 24, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj broj urezan u blok motora ispod papučice je broj agregata koliko znam. Ovo na nalepnici ne znam šta je, a šta je da je lako bi se falsifikovalo (samo se promeni nalepnica), a ovaj broj urezan (odnosno ispupčen) u sam blok malo teže... Tako da ne kapiram zašto insistiraju na tom broju na nalepnici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano April 24, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa broj motora mora da bude urezan na agregatu. Ova nalepnica je samo "bar kod", to nema veze sa brojem motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...