Patriota 663 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Da ne smaram previse ovde,sam sistem kacenja je polu retardiran (po meni)ima 4 aluminijusmka pina koja se savijaju i drze el motor,ako bilo koji od njih popusti,tj ako je iko ikad dirao ABS moguce da nije vratio kako treba,moguce da je i to uzrok problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano Jun 25, 2023 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, koliko moze da bude skupa igranka oko abs sistema na r1200gs-u 2004-2007 god? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Jun 26, 2023 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Darkoniii je napisao: Drugari, koliko moze da bude skupa igranka oko abs sistema na r1200gs-u 2004-2007 god? 2004-2006 je jedan sistem, servo ABS, a 2007-2013 je drugi, klasičan ABS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano Jun 26, 2023 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, đunta je napisao: 2004-2006 je jedan sistem, servo ABS, a 2007-2013 je drugi, klasičan ABS. Mislim na taj 2004-2006 servo ABS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Jun 26, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dva drugara iz Mladenovca, jedan inzenjer elektrotehnike, drugi inzenjer masinstva, su se zainatili da prouce BMW ABS uredjaje do poslednjeg delica. Cak i plocice sa elektronikom, svaki ventil, sve je prouceno i nadjen nacin da se popravi ili zameni. Mislim da su jedini u Srbiji koji mogu da rese bas svaki kvar na ABS 2004-2006 uredjajima, za koje tvrde da su najbolji kocioni sistem. Dakle, ukoliko neko ima problem sa BMW ABS uredjajima bilo koje generacije: 063216379 Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano Jun 26, 2023 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, lalajko je napisao: Dva drugara iz Mladenovca, jedan inzenjer elektrotehnike, drugi inzenjer masinstva, su se zainatili da prouce BMW ABS uredjaje do poslednjeg delica. Cak i plocice sa elektronikom, svaki ventil, sve je prouceno i nadjen nacin da se popravi ili zameni. Mislim da su jedini u Srbiji koji mogu da rese bas svaki kvar na ABS 2004-2006 uredjajima, za koje tvrde da su najbolji kocioni sistem. Dakle, ukoliko neko ima problem sa BMW ABS uredjajima bilo koje generacije: 063216379 Nenad. Ovo me ohrabruje da predjem na R1200GS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Jun 26, 2023 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, lalajko je napisao: ABS 2004-2006 uredjajima, za koje tvrde da su najbolji kocioni sistem. Ne mogu da se složim sa ovim nikako, kao prvo, samo kočenje čini kočioni disk, pločica i hidraulika klješta, to je isto u suštini kod svih modela vazdušnih boksera još od serije R1100. Ono što se misli da je bolje je u stvari što se pipom komande ostvaruje doviljno jak komandni pritisak na radna klješta, umesto potrebnog jačeg stiska šakom, a previđa se da servo sistem čini kočnicu posrednom, ili indirektnom, što praktično smanjuje osećaj. Činjenica je da je taj sistem BMW potpuno napustio 2007. godine i nikad ga nije više ubacio, to je dovoljno za zaključak, a imaju verovatno najnapredniji kočioni sistem danas, ali bez serva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...