Jump to content

Moto Zajednica

Приче из радионице - Мали Ћаћа

Recommended Posts

• Integrisan, 9284 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Uhh taj kaiš vrlo brzo bi pukao.

Pre godinu dana ili dve pitao drugara koji je tad radio u Platneru da li imaju alat za merenje nategnutosti kaiša?

Kaže dal si lud, nemaju gotovo ništa od specijalnog alata, podesavaju odokativnom metodom.

Ranije, kad alat nije postojao a ima veze sa kaišem alternatora gde nema automatskog spanera istog već se rucno podešava...

Napred-nazad treba da ima hod za svoju debljinu, na uvijanje treba da dosegne 90° kako ne bi bio napet.

Čim je napet više no što treba, ležajevi alternatora su prvi koji će stradati.

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4744 postova
Na kom principu radi taj uredjaj__ meri frekvenciju, oscilovanje kaisa?
Да, мери титрање кајша у секунди. Ако је број вечи кајш је више затегнут, ако је нањи, обратно. Нешто као код жичаног инструмента.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Podržavam 1

• Drug član, 4387 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
Pre 16 sati, Satelis je napisao:

Pre godinu dana ili dve pitao drugara koji je tad radio u Platneru da li imaju alat za merenje nategnutosti kaiša?

Kaže dal si lud, nemaju gotovo ništa od specijalnog alata, podesavaju odokativnom metodom.

Ranije, kad alat nije postojao a ima veze sa kaišem alternatora gde nema automatskog spanera istog već se rucno podešava...

Napred-nazad treba da ima hod za svoju debljinu, na uvijanje treba da dosegne 90° kako ne bi bio napet.

Ово је оригинални алат за мерење зупчастог каиша. Долази са додатцима да би се користио у више различитих апликација агрегата из тог времена.

20241114_132157.jpg

20241114_132203.jpg

20241114_132216.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 2974 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
On 11/14/2024 at 9:02 AM, Satelis said:

Kad ga brka s cigarom u uglu usana dovati, pa nategne, pa izgovori sudbonosno "teraaaaj"... Kakvi bre uređaji... Stradivari, Amati, Guarneri da crknu od muke.

• Haha 1

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Да, да веома учестала појава да се не полаже пажња специјалним алатима. Свако ради како му је драго 😀

Моментално радим у сервису Европског типа, опремљен алатом којег можеш само да пожелиш, и свакодневно се набавља нешто што мањка.(не смем ни гласно да поменем јер веч сутрадан ме чека на сто) Али, кад се клиенту саопшти цена радног саата баш му постане неугодно, па често се онима који раде у подруму опрашта све. Балканци би ако може, Европско/Светска услуга али џаба. Е то једноставно није могуче, како и да га окренеш није.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 2974 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
2 hours ago, Krokodilo said:

Моментално радим у сервису Европског типа, опремљен алатом којег можеш само да пожелиш, и свакодневно се набавља нешто што мањка.(не смем ни гласно да поменем јер веч сутрадан ме чека на сто) Али, кад се клиенту саопшти цена радног саата баш му постане неугодно, па често се онима који раде у подруму опрашта све. Балканци би ако може, Европско/Светска услуга али џаба. Е то једноставно није могуче, како и да га окренеш није.emoji41.png

...i ja radim u servisu, i uvek svima kažem ja šta god treba ću da platim, kolko zineš ja se ne cenkam... Zubar, pekar, svi.. Ali kad dođeš kod mene na kanal, nemoj da čujem da je skupo... 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

@Andrej_Hotstepper то је можда палило пре 30-40 година кад ду људи имали основно поштовање према старијим особама и мајсторима у овом случају. Нажалост данас нас уче, а и нашу децу да се неко поштује само ако имаш користи. Оног момента кад немаш користи само дрвље и камење по њрму или њом. 🤷‍♂️

• Sviđa mi se 1

@Andrej_Hotstepper то је можда палило пре 30-40 година кад ду људи имали основно поштовање према старијим особама и мајсторима у овом случају. Нажалост данас нас уче, а и нашу децу да се неко поштује само ако имаш користи. Оног момента кад немаш користи само дрвље и камење по њрму или њом. 
Калијуга маестро, калијуга, ко чита Ведске записе, њему јасно, ко не одмах да почне

• Podržavam 1

Настљвак ...

MALICACA.COM

Пошто сам скинуо клипњаче са радилице, прво их добор оперем и издувам да би их могао прегледати...

• Sviđa mi se 4

Онај исти ГТ1000  издувни отварајући зазор 0.00мм на верикалном ( горњем) цилиндру. Мерни листић 0.03мм не може да измеру зазор. Поред онако затегнутих каишева још и ово. Стварно незнам како је радио!

20241113_172217.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Још један наставак...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja