dzoni tattoo 91 Napisano Januar 16, 2018 zajebant, 81 postova Lokacija: beograd Motocikl: ducati streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan drugari,necu puno daviti...evo jedne simpaticne ture od 4 dana,lagana,za preporuku... Vasa masa i ja smo googlali gde bi mogli da opalimo djir i ovo nam je delovalo interesantno. pocetak je bio malo dosadan,jer smo opalili auto put do prve stanice-Bec,preko Budimpeste,gde smo svratili na klopu i kafu. alternativa je bila Bg-zg pa gore,ali opet auto put...proslo je brzo. Bec kao Bec,nasli smestaj preko Airbnb-a, super,50e za obojicu u centru,prespavali,ujutro klopa,promuvali se malo po Becu i klissss ;-) odatle smo magistralnim putevima (onim lepim kroz prirodu,vijugavi,sa dve trake) nastavili ka Gracu , Lincu i Salcburgu(ili obrnuto ) kafa na suncu i brrrrrmmmm dalje... uvece smo dosli u sledeci smestaj u mestu Anger, na granici Austrije i Nemacke,opet airbnb,50 keka za nas dvojicu ali top smestaj,sprat kuce,u predivnoj Bavarskoj. odatle smo se ujutro uputili u mesto Behtesgaden (izgovara se tako,pise sa tri puta vise slova) gde se,na izlasku iz mesta,penje na vrh brda ,nekih 1600-1800m,gde je netaknut Hitlerov letnjikovac,poznat kao Orlovo gnezdo. Behtesgaden je bio nesto kao dedinje kod nas, tu su od 1935 pa na dalje ziveli Hitler i ekipa, mesto je bilo zatvorenog tipa i cuvao ga je ss garnizon,postojala je kasarna na cijem mestu je sad a lux hotel,a zivi su i tuneli i bunkeri...od kuca gore pomenute gospode nema vise na kamenu :-) neverovatan je osecaj biti na mestu koje ima ovakvu istoriju...inace,celo je samo zato sto su saveznici 1944 kada su krenuli da sravne sa zemljom ovaj kraj ,leteli u oblacima,ispod visine Orlovog gnezda i prosto...promasili :-) Nastavak ture je bio kroz nacionalni park Bavarske,kroz neka divna mesta,cijim imenima Vas necu zamarati,sa ogromnim jezerima...kao sa razglednica,dalje kroz sloveniju,Krsko,Radece,sve van autoputa,predivnim magistralnim putevima kroz sume,bas smo uzivali sve vreme... na kraju smo svratili u Terme Catez i kao deca blejali po toboganima :-) neka Vam slike docaraju... i dalje.... sve u svemu drugari,tura za svaku preporuku,fina kilometraza,videli smo desetak gradova,3 noci spavali na putu,na kraju se izbanjali u termama,uzivali u domacoj hrani,puni utisaka...ako neko zeli,dobice preciznije sta gde kako i koliko ;-) veliki pozdrav svima ! 24 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Januar 17, 2018 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1428 Napisano Januar 17, 2018 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepa tura ali putopis deluje kuso zbrzao si ga nekako daj jos malo slika i jos neku informaciju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano Januar 17, 2018 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Još jedna destinacija dodata na "todo" listu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
delimba 26 Napisano Januar 17, 2018 U prolazu, 59 postova Lokacija: ravno selo Motocikl: pulser 125,er6n Prijavi odgovor kao problematičan smanji gas kad pises,tura je top 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Januar 17, 2018 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Tura je super ,za obići obavezno ali imam jedno pitanje. Nisam nikad koristio air bnb pa mozes li mi reci ima li prednosti nad booking- om i moze li se rezervisati danas za veceras ? Po cenama koje si naveo cini mi se da nije preskupo .brmmm,brmmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Januar 17, 2018 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno, tura za respect kojom otvaram ovogodisnju sezonu. Bravo za izbor i voznju. Nit kraceg putopisa nit veceg utiska koji je ostavio na mene. Verovatno, kao sto si i sam rekao, neverovatan je osecaj biti/posetiti mesto koje ima takvu istoriju. Ono sto mene zanima je koliko keka kosta ufur u kompleks/muzej. Za gorivo se ima, jos da se usteka za ulaznicu i put pod tockove sa dolaskom prvih prolecnih dana. Retko, gotovo nikada ne komentarisem ali jos jednom BRAVO za izbor destinacije ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzoni tattoo 91 Napisano Januar 17, 2018 zajebant, 81 postova Lokacija: beograd Motocikl: ducati streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan ufur je 25 keka, u toj ceni je prevoz do gore busom i poseta muzeju holokausta u podnozju. prevoz je obavezan busom jer je tako organizovano posto je put do gore jedna traka koja se na pola puta siri gde se mimoidju busevi,kola i motori bi napravili haos. treba dodati koji euro za pivo gore ili eventualno kobaju na kupusu ili krompiru ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzoni tattoo 91 Napisano Januar 17, 2018 zajebant, 81 postova Lokacija: beograd Motocikl: ducati streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan i hvala svima na lepim recima,imam jos par lepih tura koje bih toplo preporucio,uskoro cu ih postaviti.... pozz :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Januar 17, 2018 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tura kolega... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lepi Dzov 230 Napisano Januar 17, 2018 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Skroz dobra tura. Naravno da zelimo preciznije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Januar 17, 2018 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ko ove tatoo majstore pusta na forum??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zivko 299 Napisano Januar 17, 2018 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Lepo lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Januar 18, 2018 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Džonika, mogli ste ti i Vasa da se javite pa da ide i čika Pera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pismiga 20 Napisano Januar 18, 2018 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Negotin Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan extra tura,moze samo malo vise slika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano Januar 18, 2018 Ne silazi, 5548 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, peratrap said: Tura je super ,za obići obavezno ali imam jedno pitanje. Nisam nikad koristio air bnb pa mozes li mi reci ima li prednosti nad booking- om i moze li se rezervisati danas za veceras ? Po cenama koje si naveo cini mi se da nije preskupo . brmmm,brmmm Aj' da ja odgovorim ovo za airbnb, pošto i sam izdajem apartman tako... Na airbnb postoje smeštaji koji imaju takozvani "instant booking" i sve funkcioniše veoma slično kao booking.com...to uglavnom prihvataju hostovi koji imaju tu mogućnost (mogućnost trenutnog primanja gostiju). Kod ostalih smeštaja mora da se pošalje poruka hostu, i tek onda se pravi rezervacija. Hostovi mogu da podese na koliko dana unapred je potrebno poslati poruku (ja sam npr. postavio 7 dana)...a može i da se postavi minimalni broj dana za rezervaciju. Inače, na nekim mestima je jeftiniji smeštaj preko bookinga, a na nekim preko airbnb-a. Na moto turama mi je omiljena varijanta da rezervišem danas za večeras, pa uglavnom za to koristim booking. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...