stilgarbg 2 Napisano Januar 19, 2018 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5 Prijavi odgovor kao problematičan Cvaje su iskorenjene jer nisu profitabilne za proizvodjace, nema sta da se kvari, radilica klipnjaca klip cilindar i glava motora. Nema ventile gumice bregaste lanac bregaste nema elektronike...kako da ti uzmu pare vodis racina o mesacu il sam pravis mesavinu i teraj samo vodis racuna da se ne pregreje i traje kolko oces uz minimalna ulaganja. A isporuka snage zadivljujuca. Ko je vozio cvaje zna ko nije ne zna sta je propustio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Januar 19, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Pa kazem zato mozda je pomesao 2t i 4t... ne znam kako mu 4t nema zvuk kad su 99% motora vece kubikaze 4t... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Januar 19, 2018 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Cvaje su iskorenjene jer nisu profitabilne za proizvodjace, nema sta da se kvari, radilica klipnjaca klip cilindar i glava motora. Nema ventile gumice bregaste lanac bregaste nema elektronike...kako da ti uzmu pare vodis racina o mesacu il sam pravis mesavinu i teraj samo vodis racuna da se ne pregreje i traje kolko oces uz minimalna ulaganja. A isporuka snage zadivljujuca. Ko je vozio cvaje zna ko nije ne zna sta je propustio.To da nema sta da se pokvari je tacno, ali sve te cvaje 125 malo starije su sve skarabudzene, ja jednu ocuvanu nisam naso, izbacene su iz drugih razloga, zbog zagadjenja i sto su neekonomicne.Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10567 Napisano Januar 19, 2018 Hronični Motociklopata, 7348 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, hard_rock je napisao: Pa kazem zato mozda je pomesao 2t i 4t... ne znam kako mu 4t nema zvuk kad su 99% motora vece kubikaze 4t... Verovatno je mislio na jednocilindricne 4T motore, njihov zvuk jeste sranje, bar meni, sa dva cilindra je vec dobar zvuk, da ne govorim za ostale sa 3, 4, 6 cilindara...brutalnost A slicna recepat vazi i za 2T motore, sto vise cilindara to brutalniji zvuk, mada i jednocilindricna visokoturazna masina tipa RS, NSR, Mito, RG... ima super zvukic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Midjo 108 Napisano Januar 19, 2018 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, stilgarbg said: Cvaje su iskorenjene jer nisu profitabilne za proizvodjace, nema sta da se kvari, radilica klipnjaca klip cilindar i glava motora. Nema ventile gumice bregaste lanac bregaste nema elektronike...kako da ti uzmu pare Ali zbog oskudne lubrikacije se brže troše, tako da dosta često treba generalka, karike i klipovi, kao i honovanje cilindra. Najveća mana za korisnika je što puno troše, imaju duplo više radnih taktova po obrtaju u odnosu na 4T, a i izbacuju živo gorivo jer nemaju ventile, tako da nisu ni ekonomični ni ekološki prihvatljivi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1268 Napisano Januar 19, 2018 Drug član, 833 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Midjo said: Ali zbog oskudne lubrikacije se brže troše, tako da dosta često treba generalka, karike i klipovi, kao i honovanje cilindra. Najveća mana za korisnika je što puno troše, imaju duplo više radnih taktova po obrtaju u odnosu na 4T, a i izbacuju živo gorivo jer nemaju ventile, tako da nisu ni ekonomični ni ekološki prihvatljivi. pricamo o 125 kubika gde je potrosnja 2Tu odnosu na 4T veca za 50-60 posto. Ako 4t trosi 2l pri normalnoj voznji bez napinjanja 2t nece preci 3l. Al uzmi recimo yamahu xt 125r koja je 4t i yamahu DT125 koja je cvaja pa u sumu. Gde izadje cvaja tu 4t moze samo da se gura ne treba generalka ako vodis racuna najbitnije kod cvaje je ne zavrci hladan motor i ne dozvoli da se pregreje. Vozio sam suzuki 125 TSR i nisam kukao ni na potrosnju ni na ekologiju, jer kad udje u sumicu zagrebe ko macka p.s. lepo je kad imas komp pa ko u folksvagenu isprogramiras u fabrici da pise sta god prodavac hoce i za potrosnju i za ekologiju da bi kupcu bilo lepo kad pogleda ocitavanja. Kola su u pitanju al isto je i sa motorima. Fabricka deklaracija pada u vodu cim krenes malo ostro da vozis. p.p.s. tomose jawe i mz necu da pominjem ni sam ne znam koliko sam ih promenio i ni na jednom nisam radio generalnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kis Torma 2 Napisano Januar 20, 2018 U prolazu, 14 postova Lokacija: Nis Motocikl: Tomos t12 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, perlx je napisao: Odlican motor. Preporuka za stariji (Belgarda), sa cevastim ramom i žbicanim točkovima. Kvalitetne izrade, dugovečne mašine, sa odličnim kočnicama. Jedina "mana" je prednji točak od 18" zbog koga izbor guma nije prevelik. Hvala bogu neko da mi odgovori. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kis Torma 2 Napisano Januar 20, 2018 U prolazu, 14 postova Lokacija: Nis Motocikl: Tomos t12 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro gospodo definitivno sam ja pomesao lončiće oko 4t i 2t motora, nemojte zameriti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 12 Napisano Januar 22, 2018 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Razlika izmedju 4t I 2t motora je ta sto: 4t motori imaju lepsi zvuk, dugotrajniji su, manji potrosaci, ali skuplji za odrzavanje dok 2t motori imaju kraci vek trajanja, vecu potrosnju, jeftiniji su za odrzavanje, zujalice. Posto vidim da gledas motor koji moze da se vozi sa A1 kategorijom odnosno 125 kubika moja preporuka ide za 2t. Zasto bas za 2t ? 2t motori od 125 kubika su mnogo zabavniji nego 4t koji su tromi nemaju ubrzanje, manjak snage, oseti pogotovu kada sedne jos jedna osoba na motoru jos kada je neki uspon na ravno se i drze nekako, tezi su uglavnom u odnosu na cvaje odnosno 2t motore, skuplji za odrzavanje ... Tako da moja topla prepruka 2t motor. Jeste da vise trose, ali ako hoces da uzivas ne treba gledati na potrosnju. Ako biras enduro preporuka ide yamaha dt/tdr , honda crm/mtx, suzuki Ts, od sportaka aprilia Rs, cagiva mito, yamaha tzr, honda nsr, suzuki rg... Nadam se da sam ti bar malo pomogao u odabiru motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kis Torma 2 Napisano Januar 30, 2018 U prolazu, 14 postova Lokacija: Nis Motocikl: Tomos t12 Prijavi odgovor kao problematičan On 22.1.2018. at 13:02, djole majstor je napisao: Razlika izmedju 4t I 2t motora je ta sto: 4t motori imaju lepsi zvuk, dugotrajniji su, manji potrosaci, ali skuplji za odrzavanje dok 2t motori imaju kraci vek trajanja, vecu potrosnju, jeftiniji su za odrzavanje, zujalice. Posto vidim da gledas motor koji moze da se vozi sa A1 kategorijom odnosno 125 kubika moja preporuka ide za 2t. Zasto bas za 2t ? 2t motori od 125 kubika su mnogo zabavniji nego 4t koji su tromi nemaju ubrzanje, manjak snage, oseti pogotovu kada sedne jos jedna osoba na motoru jos kada je neki uspon na ravno se i drze nekako, tezi su uglavnom u odnosu na cvaje odnosno 2t motore, skuplji za odrzavanje ... Tako da moja topla prepruka 2t motor. Jeste da vise trose, ali ako hoces da uzivas ne treba gledati na potrosnju. Ako biras enduro preporuka ide yamaha dt/tdr , honda crm/mtx, suzuki Ts, od sportaka aprilia Rs, cagiva mito, yamaha tzr, honda nsr, suzuki rg... Nadam se da sam ti bar malo pomogao u odabiru motora Jesi pomogao, hvala drug! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole majstor 12 Napisano Februar 3, 2018 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Negotin Motocikl: KTM LC4 690 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu drugar, pitaj sve sto te interesuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeblade 1 Napisano Jul 23, 2018 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi da li je neko imao problem slican mom? Yamaha xmax 125 presla oko 8000km godiste 2010. Problem je da sve savrseno radi i pali hladna "kao mina". Pali i kad je topla ali posle sat i duze voznje i forsiranja kad je vruc motor ugasim i onda upali opet na pola kljuca i radi 3-5sek ugasi se sama. Drugi pokusaj zavergka i kao da bi upalila ko krene na sekund i nista. Posle samo vergla kao da nema dovoda goriva. Sacekam 20-30min opet upali kao mina. Svecicu promjenio isti je problem. Sta bi moglo biti uzrok? Inace vuce super i na leru radi isto odlicno sve. Znaci samo kad je ja na kljuc ugasim kad je motor vruc onda uvjek tako kako sam opisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...