Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume uzeti?

Recommended Posts

• Ne silazi, 2594 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
Zasto mislite da je lose da se stavi na takav motor GT guma? Mislim, na koji nacin ocekujete da se to negativno odrazi na voznju?
Ja zbog ovoga :

Vozio sam na novom Tracer 7 Road 6 gt nekih 4000 km.Za neku agresivniju voznju nisu.U toku vrelih dana hladnije vreme jutra i  večeri su ok ali a kada baš upekne ne drže kako treba.

Sent from my RMX3085 using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 283 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Zasto bi inace proizvodjaci pravili jednu te istu gumu u dve razlicite varijante, obicnu i GT.... Ja mislim da kad bi neko poput @Darko Mihajlovic stavio obicnu gumu na svoj motor, da bi je samleo za par hiljada km. 

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2908 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport

Moja prednja BT023 sa nekih 5000 km dosla do granicnika i toliko je trouglasta da vise ne moze da se obori motor normalno...🤬

Ja ne znam kako ljudima gume traju po 15-20k...dal' je do mene il' do motora...

Srecom pa imam jos dva seta u garazi...

Guma inace drzi bolesno al se trosi ko' puter...

IMG-20260410-074132.jpg

• Zainteresovan, 560 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

To sto se potrosnje tice najvise zavisi od vozaca i smese. Tu ne vredi polemisati. Ako drzi bolesno, mora i da se trosi :)

Ja sam postavio pitanje zato sto road 6 i 6gt imaju iste smese gazeceg sloja i kompletnu ostalu konstrukciju, sem sto gt ima dodatno platno koje ucvrscuje pneumatik i povecava mu nosivost.

Sad me zanima kako to ljudi prosecni vozaci kao ja, primete lose strane na laksem motoru. Trosenje je podjednako zbog smesa, razlike nema. Guma je malo teza sto znaci blago povecanje potrosnje, koje je manje od 3 posto, znaci neprimetno. Jedino sto se guma malo vise greje zbog tog dodatnog platna, a to moze da primeti neko dosta ekstremniji, na ulici tesko.

Promenio član Nightrider Z

• Ne silazi, 2201 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
Pre 11 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Pa ne menjam , ova mi se pokazala bas bas odgovarajuca ...

Michelin road 6 gt. 

Secam se jedne situacije , vracamo se iz Crne Gore , ja sa suprugom , sva tri kofera , i @ProMaster ( evo, moze da posvedoci ) ... Na nekoj pauzi ga pitam , kako izgleda moja voznja kad me gleda od pozadi , u smislu , sa zenom , jer ne izgledamo kao penzosi i to , a on izgovara "vidim da ne jebes belu liniju ni malo" ..to mi ostalo u glavi...

Hocu da ti kazem, bas se nisam osecao sigurno ni sa jednom gumom kao sada sa ovom...

Ne poznajem gospodina, ali sigurno laže.

• Haha 2

• Ne silazi, 2594 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 38 minuta, Nightrider Z je napisao:

To sto se potrosnje tice najvise zavisi od vozaca i smese. Tu ne vredi polemisati. Ako drzi bolesno, mora i da se trosi :)

Ja sam postavio pitanje zato sto road 6 i 6gt imaju iste smese gazeceg sloja i kompletnu ostalu konstrukciju, sem sto gt ima dodatno platno koje ucvrscuje pneumatik i povecava mu nosivost.

Sad me zanima kako to ljudi prosecni vozaci kao ja, primete lose strane na laksem motoru. Trosenje je podjednako zbog smesa, razlike nema. Guma je malo teza sto znaci blago povecanje potrosnje, koje je manje od 3 posto, znaci neprimetno. Jedino sto se guma malo vise greje zbog tog dodatnog platna, a to moze da primeti neko dosta ekstremniji, na ulici tesko

Nisam ti ja kompetentan da objasnim... A verovatno ni 99% ovde ljudi sa foruma , sem mozda gajosevojno i fjcharli ...

Ali , ako 99% planete kaze da je road6 vrhunska guma, ako svi moguci testovi pokazuju da jeste , ako je iz premium segmenta , ako je kraljica gume za kisu , ako na svim stranim forumima 99% ljudi je hvali, i onda neko ovde napise da "ne drzi kad se zagreje" , meni ostaje da pomislim da je ili lud ili je promasio gumu za tip motora ..

Jer , kao sto rekoh, nije u koleraciji samo sa mnom, vec sa milion drugih ljudi . 

Promenio član Darko Mihajlovic

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja