Jump to content

Moto Zajednica

Pijani za motor?

Recommended Posts

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

tu nema kometara...pre par godina sam dobio takve batine od drugara zbog toga....nace mi vise pasti ta ideja na pamet... ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1854 postova

dokle god ne pocnu da mi se prividjaju dve isprkidane linije na kolovozu koje se razilaze u daljini sve je ok! ;D  a kad mi se to desi onda gledam desnu ivicu kolovoza i jos malo usporim.

• Drug član, 1854 postova

a sad malo ozbiljno. :)

motor vozio samo jednom pijan, banuo sam kod drugara kad tamo neko slavlje i jbg. kola sam dosta puta vozio pijan, da li vozim pazljivije ili ne ne znam ali vozim dosta sporije (a i ovako ne prelazim 100km/h) ne odobravam i ne podrzavam voznju u pijanom stanju ali jebi ga. kriv sam, znam.

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Aaaaa, pa ovde ima nepopravljivih ! ::)  Ajd`  javite kad naidjete da se sklonim !  ;D :D :D

Nema tu mnogo da se prica !?!  U nedaj-Boze situaciji, a djavo nikad ne spava, uvek je kriv onaj ko je 'naduvao' preko  .00 !!!

Necu da pominjem eventualne kazne, al`  sam siguran da niko od nas ne zeli da ima nocne more do kraja zivota.

Aj`  ziveli...  ja cu sokic. ;)

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006

Najveći problem sa alkoholom je GRANICA ! (iliti ajd znaj ti granicu gde je dosta kad si pod gasom)

Ne postoji na svetu čovek koji je pio i koji može precizno da kaže za sebe koliko ima alkohola u krvi. I ja sam za sebe mislio jedanput u stilu ma nije mi ništa, a u stvari sam bio malo više pijan.

Naša čula nisu precizna ni kada si trezan, a kamoli kada si pijan. Naprimer ako ste se vozili nekad preko 200km/h pa smanjite brzinu na recimo 60km/h, čini vam se kao da možete da se nogom dočekate ili da otvorite vrata od kola pre nego stanete. Čitao sam nedavno da se neki lik upravo tako i izlomio.

Elem da ne filozofiram puno, generalno sam protiv vožnje pod dejstvom alkohola, ali obzirom da zakon kaže da je 0.05 promila dozovljeno (čašica rakije, pivo,...) ponekad i ja sednem na motor posle piva ili čašice.

Međutim da ne bi sad nagađali bezveze, za 20ak evra može da se kupi ručni merač alkohola (brethalyzer) koji će vam reći tačno koliko ste pijani.

http://cgi.ebay.com/Safe-Mate-Personal-Alcohol-Detector-Breathalyzer-NEW_W0QQitemZ280218888458QQihZ018QQcategoryZ58037QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Ovde zakon govori da prve tri godine nakon položenog vozačkog nivo alkohola mora biti 0.00 promila, dok za motor ide ekstra godina dana (ukoliko ste preko 21).

• Drug član, 1372 postova

Ja ipak mislim da onaj "balon" ipak nije naj bolji nacin za testiranje. Koliko se secam, cuo sam od nekih sa foruma da se u Americi npr. hoda belom linijom ili se azbuka prica u nazad (ovo drugo ni kad sam trezan ne mogu ;D). Pa ako ste jeli grozdje, od vrenja se stvara alkohol i onda ona sprava pokaze alkohol?! Sta onda, a ove nase pandure ne interesuje dal si pio juce ili prekjuce, jer za detoksikaciju koliko znam treba vise od 24h ;)

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Ja ne znam kako mozete da sedate na motor pijani manje ili vise?!?!?!? Jednom sam imao tu nesrecu da se kolima vracam kuci mrtav pijan jer sam bio JAKO GLUP! Na svu srecu sam preziveo tu voznju (postedecu vas detalja) i za volan ili bajk, pijan nikad vise. Naucio sam svoju lekciju na laksi nacin i zahvalan sam na tome. Nemojte da se zajebavate sa svojim i tudjim zivotom! Ako vam se bas toliko pije onda se unakazite pa taxi i kraj, a ako ne, onda na makinu i eto zabave. Nije vredno rizika zbog par pitja, zaista  ;)

• Mistik, 297 postova
  • Motocikl: Honda CBF1000A 2007

Don't mix grandma's and frogs  ;D

Jedno sa drugim ne ide .

I ja sam par puta vozio cirke, a najbolje je bilo kad smo se i

cale i ja usikali pa smo sutradan gledali kako su nam kola lepo izgrebana sa strane  :D

Kad resim da pijem, onda nema voznje a kad vozim onda nema pica .

Prosto .

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Don't mix grandma's and frogs  ;D

Jedno sa drugim ne ide .

I ja sam par puta vozio cirke, a najbolje je bilo kad smo se i

cale i ja usikali pa smo sutradan gledali kako su nam kola lepo izgrebana sa strane  :D

Kad resim da pijem, onda nema voznje a kad vozim onda nema pica .

Prosto .

To je to  ;)

Grandmas and frogs xaxaxaxxaxa Vuk je kralj  :D :D :D :D

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Pre 4-5 godina prevrnem auto na Avalskom putu na krov - naravno pijan.

Pre 3 godine krenem sa broda na Sajmu po pljeksavicu i prevrnem Eskorta cabrio na krov. Umalo sletim u vodu. Srecom bio sam vezan pa nisam ispao iz automobila koji NEMA KROV! Naravno pijen (naduvao sam 1.47)

Na Kipru sam '99 pao sam motorceta posle pola flase tekile...

Sebi govorim da sam se promenio.. Da sam sada zreo (25 godina imam sadda tako da sam bas bio mlad u vreme nesreca).

Prvi put su bila tri moja dobra prijatelja samnom...

Na motoru - devojka samnom...

Ja misim da sam svoje kredite ispucao...

LJUDI VOZNJA I PICE JEDNOSTAVNO NE IDU... SVE OSTALO SU GLUPI IZGOVORI I NASA SLABOST DA SE SUOCIMO SA ISTINOM! To je moje misljenje/iskustvo...

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ja ljubazno zamolim prolaznika da mi pomogne da se popenjem na motor, dalje mogu i sam... Potom otvorim vizir da me otrezni ladan vetar, vozim polako i sve propuštam :)

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Jednom prilikom vracam se sa zurke, zaustave me, naduvam 0,87 secam se. Znam sigurno da sam imao teskoca pri kretanju, malo se krivudalo, ali kako se ubrza nije problem, plavci mi se prisunjali s ledja na semaforu. Vreme negde oko 2-3 po ponoci, do tog momenta sam vozio polako i oprezno. To je onaj nedostatak kontrole kada te jedna sitnica iznervira, moglo je to biti bilo sta drugo jer pripito govedo nema moc rezonovanja. Besan zbog prijave, mislim zamislite to, raspalio sam od Bulevara Beogradskom prolazeci punom brzinom na zuta svetla, punim gasom preko Slavije bez ikakvog kocenja. za sekundu sam se stvorio kod McDonalda a vec druge sekunde na raskrsnici sa Bircaninovom...  Stanovao sam na Banjici, tim tempom u Bul Jna negde na pola kod Vojne Akademije stane mi motor, popnem ga na trotoar, razmisljajuci sta bi moglo da bude  misli mi malo odlutaju od ludila izazvanog alkoholom. Pogledam goriva ima, pogledam kabal na svecici, kad ono spao. Vrati mi se osmeh na lice upalim ga i lagano odem do kuce. Sutradan,film se polako vraca, savest radi, razmisljam koliko sam uopste bio u stanju da vidim ista oko sebe sem sarenila svetlosti, belu liniju i drvorede oko sebe. Ima tome dobrih 15 godina, vozio sam tada etz 250, nije nesto brz ali po gradu izuzetno brz, i od tada nikada nisam popio i seo na motor.

• Svrati ponekad, 307 postova

osobno nepijem(eventualno malo i to MORA biti nesto sto se nepropusta)

ali kad vidim ove "moje" da sjeda na motor a popio...brate pridjes s ledja, potapses po ramenu, kad se okrene s druge strane mu maznes kljuc pa nek se vozi  ;D jednostavno se u masi izgubiti ....

nije sto ces se ubit(ili nekog sastrane),nego kako ce biti onome ko ce otic kod tvoje zene ili majke( ILI NJIMA)  i reci da si pao ili nedaj boze da si mrtav?

jok,danas ne...

nema voznje kad si pijan!

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS

Auto sam vozio pijan mnogo puta, motor nikad nisam i necu. Dobro je samo sto nemam onu "zicu" koja tera pijane ljude da udare po gasu cim sednui za volan, nego vozim polako, sporije nego kad sam trezan.

Kod mene je identicna situacija.

• U prolazu, 2 postova

nebitno je kako vozite kad ste pijani brzo ili sporo svaki put kad ste stigli kuci motorom pijani cista je sreca sto ste citavi dosli        vozio sam auto pijan 100 puta i ne ponosim se time ali motor nikad mi nije ni palo na pamet          po meni bi trbalo svakom pijanom vozacu uzeti dozvolu bar na 5 godina      VOLAN I ALKOHOL NIKAD ZAJEDNO         

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Honda CB600F Hornet PC36

Treba biti malo iskren!!! Samo ljudi koji nikako ne piju nisu vozili pijani, makar malcice!! Ja se maximalno trudim da ne vozim pijan ali ponekad se nadjem u takvoj situaciji da je neizbezno!

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Treba biti malo iskren!!! Samo ljudi koji nikako ne piju nisu vozili pijani, makar malcice!! Ja se maximalno trudim da ne vozim pijan ali ponekad se nadjem u takvoj situaciji da je neizbezno!

Jes' vala, meni za 8 dana ističe 3-mesečno oročenje B kategorije i ne mogu da kažem da mi je ovo prvi put ("muzičari koji piju nikad nisu patili od treme"). Do duše, jeste prvo "oročavanje" iako sam mogao da se izvučem na mali procenat (0.061) i prehladu, ali sam ranije znao i da preteram pa ovo shvatam kao  poslednju opomenu (3 mes.+8.000 din) i naplatu prethodnih sranja. Kada vozim motor izbegavam piće i može da mi se desi da popijem max. 1 što je u propisanim granicama i tada ne ostajem dugo u društvu da me ne povuče ona naša čuvena: "ma daj, doš'o si na dve noge" - jer može da bude mnogo skuplje od kazne...

• Drug član, 1359 postova

U nemackoj su drugaru uzeli dozvolu i morao je ponovo da polaze testove zato sto je sedeo sa pijanim vozacem u kolima . ??? ??? ??? Iako nije vozio zamerili su mu sto je sedeo sa njim a to nije trebao da uradi vec da , odbije i zovne policiju i njega prijavi . Potpuno podrzavam ovako glupe a efikasne zakone ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja