Dr@g@n 345 Napisano Avgust 13, 2017 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Konacno je stiglo ulje i filter, ja se vratio sa odmora i sada moze da se krene sa zamenom ulja i stelovanjem ventila. Nasao sam na youtub-u strani snimak gde covek pokazuje kako steluje ventile na GS-u R1150. Zazor na usisu 0.15mm, a na izduvu 0.30mm. E sad pitanje: Da bi spustio ulje iz hladnjaka mora termostat da otvori, sto znaci da motor moram da zagrejem. Zanima me jel motor posle mora da bude 100% hladan kad stelujem ventile, ili moze cim se zameni ulje da se predje na stelovanje ventila ?? Jel su dati zazori po vama u redu ili predlazete neke druge ?? Zanima me jos i sledece: Sta mu znaci "end float adjustment" i cemu sluzi ?? Na snimku pocinje na 5:43, sta se tu steluje ?? Pise da zazor ide od 0.05 - 0.40mm, od cega to zavisi ?? Koji zazor uzeti ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surla85 687 Napisano Avgust 13, 2017 Zainteresovan, 342 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Aprilia ETV Prijavi odgovor kao problematičan Zazor klackalice levo-desno na osovini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Avgust 13, 2017 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan https://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/73515-bokseri-podesavanje-ventila/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2429 Napisano Avgust 13, 2017 Andragog, 4995 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ne brini se za to, samo zazor ventila i vozi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Avgust 13, 2017 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na brzim odgovorima, radovi su zavrseni. Filter i ulje je zamenjeno, zazori svi podeseni i bembara prede kao mace. Pre je se culo na prvom palenju na desnoj strani neko cudno sveckanje dok se ulje ne digne, toga sada vise nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...