Bojan82 8657 Napisano Maj 8, 2017 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Poz ljudi.Posto imam ogromnih problema sa rdjom u rezervoaru trazim neki spas dok jos imam rezervoar.Sta ces,star je 30 godina.Citao sam ovde i kojekude jos o elektrolizi ali zbog oblika rezervoara nemoguce je postaviti kakav flah u njega a da ne dodirne rezervoar.Drugo resenje je,ajde ocisti se rdja nekako pa da se unutra mucka onaj epoksi al to mi je nesto onako skupo da bi ja sam sa tim eksperimentisao i verovatno napravio jos vecu glupost. Onda dodjoh na ideju cinkovanja i nadjoh tu firmu koja se time bavi.U pitanju je toplo cinkovanje.Pitao sam ja sve njih al oni nesto onako,nisu bas ljubazni i samo vicu "da,da,radimo,ma moze,nema problema".Ja se tako obradujem,to jos nesto bagatela cena,5e po kg.I onda mi naidje ideja da kad potope taj rezervoar u cink na 400+ stepeni dal moze da se deformise?I kako ce taj cink da se izlije lepo iz rezervoara kad ga iscupaju iz one kade,posto je jedino rupa gde se sipa gorivo i ona za slavinu koja je zanemarljiva.Ako ostane negde predebelo posle ce da bude jos gore,ima mi otpadaju komadici cinka po gorivu. Prosto mi zvuci previse dobro da bi bilo istinito,za 1000 din pocinkuju rezervoar i miran si,sigurno ce sav motor pre da se raspadne posle nego taj rezervoar?Sto se onda ljudi maltretiraju sa epoxi bojama i smolama koje kostaju preko 2000din? Jel radio neko ovo uopste i kako se pokazalo,ima li nekih problema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8657 Napisano Maj 9, 2017 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pa ima li neko na ovom dunjaluku da je radio to,bem mu stub kicmeni niko da se javi a ovaj svaki dan sve crveni vise unutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Maj 9, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan A da pogledaš na ebay neki malo bolji?Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Maj 9, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Toplo cinkovanje, pretpostavljam da je hot dipped galva u pitanju gde u bazen sa istopljenim cinkom i još sto šta ubace materijal koji primi sloj na sebe. Rezervoar kao takav mislim da nije podoban jer u vreme dok sam radio u brodogradnji sve linije za dovod dizel goriva se nisu smele cinkovati (hdg). A verujem da bi se tako tanak lim i izvitoperio. Na stranu sto bi pre cinkovanja trebao da ispeskaris rezervoar od rdje. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8657 Napisano Maj 10, 2017 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan E to sam hteo da znam,oni ociste od rdje potapanjem u neku kiselinu pre cinkovanja al nekako mi izgleda da ce da se sav pokrivi od visoke temperature pri procesu cinkovanja.Iako kazu moze to znamo svi kako se kod nas radi. Savane ovaj rezervoar ako nadjes da kupis na e-bayu a neces ima da kosta preko 300e sigurno.Isto zardjao.Tamo su za ovaj motor ti delovi tipa rezervoar hladnjak maske papreni iako osteceni i u losem stanju. Stampar,ja cu sad onda da kupim sonu kiselinu neka to ocisti,a fosfatizaciju pretpostavljam da sipas antikorol da odstoji malo da uhvati sloj pa posle isperes?Sta posle?Da li bi mogao ti da mi pomognes dalje da se dogovorimo jer zelim da bude ovo kako treba i da ne brinem o koroziji par godina.Moze na pp ako nadjes vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
swush 0 Napisano Januar 24, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Suzuki Prijavi odgovor kao problematičan Budi dobar pa napisi u kom ducanu se moze naci rastvor, i kako odraditi da rezervoar bude tako cist.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 817 Napisano Januar 25, 2019 Zainteresovan, 783 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A da se pošalje rezervoar Štamparu da to čovjek uradi stručno i kako dolikuje. Jel' to nikako nije opcija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NoX2SR 520 Napisano Januar 25, 2019 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio Free (sa dusom zmaja), Yamaha XVS 650 Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ova tema moze da pomogne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...