Malonj 41 Napisano Mart 14, 2017 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Derventa, Novi Sad Motocikl: DR-Z400, Benelli Trek 1130 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko radio uvoz motora iz EU radi dijelova ili ima neku konkretnu informaciju koliko je to izvodljivo i isplativo? Pogledah na nekom drzavnom sajtu (zaboravih kojem) da postoji procedura za uvoz dijelova, u slucaju da carinik procjeni da je ispod 3000 evra onda ide po nekoj brzinskoj proceduri, ali bi me i to kostalo oko +30% na procjenjenu vrijednost. Nesto se usput pitam da li se sada u Hrvatsku moze uvesti bez carine (od kada su u EU), pa da onda sebi prenosim dio po dio kako mi zatreba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14407 Napisano Mart 14, 2017 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Naj isplativije je da motor udje registrovan u tom slucaju obilazis carinu,posle vratis tablice a motor kupusas. Ukoliko ima vazeci tehnicki registruje se pa kada vlasnik odjavi dobija povrat novca za ne iskoristeno vreme polise. Ovo znam da vazi za CH. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...