john314 626 Napisano Jun 25, 2017 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan pa koje ulje ide u menjac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 25, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan U fabričkom upitstvu piše da u menjač ide ulje GL 60 . Pretpostavljam da to " 60 " označava gradaciju. Verovatno je pravljeno samo u bivšoj DDR. Ja sam u moj MZ uvek sipao SAE 90 i lepo je radio i leti i zimi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madeforexport 80 Napisano Jun 25, 2017 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: UE Motocikl: ER- 5 Prijavi odgovor kao problematičan U fabričkom upitstvu piše da u menjač ide ulje GL 60 . Pretpostavljam da to " 60 " označava gradaciju. Verovatno je pravljeno samo u bivšoj DDR. Ja sam u moj MZ uvek sipao SAE 90 i lepo je radio i leti i zimi . Takodje SAE90,leti,zimi i uvek jednako bez trunke problemaПослато са Lenovo P70-A уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Jun 25, 2017 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan To oko ulja je uredu slažem se da je najbolje sipati menjačko ulje u menjač. Sta se dešava sa kvačilom na mz-u dali je moguće namestiti ga da 100% odvoji ili nije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 25, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da može da se namesti, treba samo to da ti pogleda neko ko zna i poznaje MZ - a . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Jun 26, 2017 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Neću za sad ništa da diram,vozim ga i ovako. Danas sam pregazio 180 km. Izgleda da i nije neki potrošač,nisam tačno merio al ovako odokativno je negde oko 4 litre na 100 km. Kvačilo ću rešavati sigurno al mi se ne skida zbog onog konusa. Po malo i zvecka,nekad manje nekad više zavisi od obrtaja. Razmišljao sam da poradim nešto i po tom pitanju,klip cilindar. Zimus je sve to izgledalo onako solidno. Ako preživi do zime da se ne pokvari voziću ga pa onda mašinu na sto i detaljan pregled. U ns često dolazim,ako je majstor Lale raspoložen možemo se naći da oslušne rad motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 26, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem da oslušnem motor, samo se najavi bar dan ranije ( da ne odem negde ). A što se zveckanja tiče, u principu svi MZ - i 250 po malo zveckaju ( uglavnom na leru ), po tome su poznati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Jun 27, 2017 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Nemaš brige najaviću se. Radim u NS tako da sam tu skoro svaki dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Jun 30, 2017 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Jul 31, 2017 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se javim,etz me fino služi. U početku nisam obraćao pažnju na sitnice al sad mi tako neki nebitni detalji smetaju. Čep rezervoara mi je noćna mora,čim malo jače plikočim ili napravim neki nagli pokret motorom prolije se gorivo na sve strane po rezervoaru i naravno nakon svake voznje sam mastan i mirišem na mešavinu benzina i ulja. Dali postoji u prodaji kvalitetan čep rezervoara koji 100% diftuje ili treba da se pomirim sa tim i da vozim tako. Od kad sam registrovao mz-a potrošio sam 2,5 litre ulja. Mešavinu pravim 2,5% pa sad računajte koliko sam km prešao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 31, 2017 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sa MZ-ovim čepom obično nema problema. Imaš li ti na čepu diht gumu sa donje strane, ja bi reko da ti ona fali ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Avgust 1, 2017 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Čep je kompletan,umesto gume tu je plutani dihtung. Lepo zategne kad ga zavrnem al pušta. I to baš onako curi kao da sam samo poklopio rupu bez dotezanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madeforexport 80 Napisano Avgust 1, 2017 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: UE Motocikl: ER- 5 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je obicna pluta ,to nema sanse da drzi usled cestog natezanja i rotiranja otvori zatvori. . .Ja koliko se secam tu stoji diht guma. . .Послато са Lenovo P70-A уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Avgust 2, 2017 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Tako je , gumeni dihtung na cepu bolje radiposao . Plutani su bili na bas jako starima ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Avgust 17, 2017 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se pohvalim novim auspuhom. Zvuk mu nije za pohvalu al zato izgleda fantastično. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Novembar 28, 2017 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Ovi zimski dani mi ne daju mira,planiram da sredim točkove na mz-u. Glavcine bi peskario i farbao u crnu kako je i sad,zbice nove. Bilo bi dobro kada bi se javio neki majstor koji ume da dovede u pravac točkove. Zadnja felna je kriva,nju planiram novu da uzmem ili neku polovnu dobru. Na krosu sam uspeo da centriram točkove,al tu je to lako bandaz je jako tvrd i nije moguće ukriviti ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano April 27, 2018 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam imao vremena da malo pregledam MZ-a. Uglavnom je sve ok pali radi ide. Podmazao sam lanac,dotegao ga. Stavio malo ulja na onaj filc sto podmazuje breg koji otvara platinsku dugmad. I najvaznije resio sam skakanje skale km sata. To me je izludjivalo,problem je bio u sajli koja je na jednom mestu zapinjala. Cistace na stapovima prednjih vila sam pre par dana zamenio,oni koje sam montirao prosle godine su se bukvalno raspali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano April 27, 2018 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano April 29, 2018 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO ! Fino ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano April 29, 2018 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Hvala jigoro cano,trudim se da mi motor pristojno izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Maj 12, 2018 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Provozao sam se do Sombora,odavno nisam isao na tu stranu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10505 Napisano Maj 12, 2018 Hronični Motociklopata, 7328 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kolega Nebojsa, prelep ti je eMZejac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Maj 12, 2018 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Retkost je u danasnje vreme videti ispravnog mz-a ili jawu. To su davno prevazidjeni motori mada meni to ne smeta nekako sam se pronasao u tome vozim taj motor sa uzivanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevanče 6 Napisano Maj 13, 2018 Stevan, 59 postova Lokacija: Bajevac Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan MZ je neprevazidjen motor nemoj tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsa887 45 Napisano Maj 13, 2018 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Parage Motocikl: MZ 251,suzuki rmz 250,cf moto 450l i naravno tomos automatik Prijavi odgovor kao problematičan Odlican je on,sutra idem da produzim registraciju bas me zanima kakva nas sudbina ceka kad uvedu ove eko norme i katalizatore. Izbacice nas iz saobracaja,ice mz u muzej ☹️ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...