zidar 31 Napisano Octobar 21, 2016 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, neznam dali se pisalo o dihtungu glave pa zato moram da pitam. Ako na cilindru nema kanalica niti rupice kako da postavim dihtung glave ? Gledano odozgo ( cilindar je u poziciji kao na rami motora ) sa koje strane mora biti reper, sa leve ( do slavine ) ili sa desne strane ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 21, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Hm. .meni nista tu nije jasno, Za koji motor ti pitaš. . . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Octobar 21, 2016 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan @bokilic Vidis da je covjek "zidar" pa se ne razumije u mehaniku, a ni pitanje da pravilno formulise. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Octobar 21, 2016 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Pitam za qm250. Moram da mu menjam skoro sve unutra. Sad na cilindru gde dolazi dihtung glave nema tog kanalica a ni te rupice. Stari skinuo ali nisam obratio paznju na kojoj strani je bio reper dihtunga. Pa a verovatno da ima kako bas mora da se postavi dihtung. Pa zato pitam sa koje strane mora biti taj reper dihtunga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 21, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aj ti to slikaj deder,dihtung nema reper,nego nesto drugo. al ok,zvacemo ga reper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Octobar 21, 2016 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Ja stvarno ali stvarno nemogu da postavljam slike... Taj mali hm pravougaoni deo sa dve rupice, sa koje strane mora biti kad se postavi dihtung glave, sa leve ( na strani do slavine rezervoara ili ) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Octobar 21, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan posalji slike meni na viber pa cu ja postaviti ako ne mozes da se snadjes. 0638361252 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Octobar 22, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Evo Zidar mi poslao ovu sliku pa da okacim. photo hosting sites Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 22, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa pobogu. .dali je moguce tu pogresiti. . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Octobar 22, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan On konta da ne pomesa levu i desnu stranu zbog neke oznake na dihtungu, a ocigledno je da su iste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 22, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nije,dihtung je iz komada,i zna se koja strana ide ka cilindrima koja ka glavi motora... je metalan ili klingerit... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Octobar 22, 2016 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Dihtung je metalan. Pa da znam nebih pitao...ali nemoze covek sve da zna. Ovo mi je prvi put da radim motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Octobar 22, 2016 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto se vidi na slici, nema kanalica ani rupice. A na dihtungu ima taj mali deo sa dve rupice. Pa sam pitao sa koje strane bi trebale one biti, sa leve do slavine goriva ili sa desne.? Na osnovu toga sam i pitao da ne pogresim prilikom stavljanja dihtunga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Octobar 22, 2016 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Slikaj i taj dihtung pa nek neko ubaci Kakvi kanalici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Octobar 22, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Послато са Telenor Smart Pro 2 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 22, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno su napravili dihtung da pasuje na vise modela motora, pa ti kanalici su za drugi model . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 22, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa pise ti. . Pogledaj kolka slova. . Sta ti je najasno. .imas izrezbarena slova UP. .i nemozes da pogresis. .bas tako kako drzis.ako okrenes naopako ta slova ce biti naopako.Uvek pise sam treba da procitas. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 22, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan A te dve rupice sluze da nitne drze tih par slojeva dihtunga u komadu. .posto su stegnuti nitnama. .A slova up kad prevedes znaci gore ⬆ gornja strana. . 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Octobar 22, 2016 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Pa iskreno nisam obracao paznju da je to "up", mislo sam da su to te dve rupice koje sam spominjao. A inace dihtung je troslojni i da drze ga te dve nitne sa strane. Hvala svima na pomoci. Sad jos da stigne i radilica i da ga napokon sklopim. Uzgred kad sam vec tu da pitam mozda nekom ispadne glupo ali... Dali prilikom sastavljanja i ubacivanja delova u bloku. Dali se to sve radi na hladno ILI moraju pojedini delovi i da se ugreju.?. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2434 Napisano Octobar 22, 2016 Andragog, 5005 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Sklapaj i ne pitaj ništa više. Budi srećan što nema 12 cilindara ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Octobar 23, 2016 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ok je sve to ali, pa dobro "mozda " previse pitam. Ko pita ne skita. Ko nezna pita jer ga to "nesto" interesuje. Ali... Koga interesuje neka pogleda procita : zavrsno sklapanje motora Dane restorations U svakom slucaju hvala svima koji su mi pomogli. Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Octobar 24, 2016 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Dal sam ja lud, ali ako ovako sklapa motor da ne zna kako ide dihtung, dal treba delovi da zagreva ili ne, mozda ce i hilzne da menja pa pita. Druze odnesi to kod nekog ko se razume dok jos nije kasno, po tvojem pisanju ne vidim da imas iskustva, treba to sve lepo da se upasuje, da se uzupci, ne verujem da imas znanja za to. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Octobar 24, 2016 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Pa iskreno da ti odgovorim. Majstor mi je i pokvario motor i to samo zbog jedne male operacije. I nedam vise nikom da mi radi motor. Ja sam ga vec rasturio i sklopicu ga sam, samo da mi stigne radilica. A sto se znanja tice verujem da toliko znam. Jbg, pitam samo sto mi nije jasno i to sto mi promakne. Mozda su to gluposti za pojedine ali verujem da ni ti nisi znao sve iz prve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AWT 23 Napisano Octobar 24, 2016 U prolazu, 50 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600 Prijavi odgovor kao problematičan Druze nemoj da se ljutis ali to kako se dihting okrece je najosnovnija stvar u mehanici. Nek je sa srecom sklapanje..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Octobar 24, 2016 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne ljutim se. Srecom jos uvek ima dobrih ljudi koji pomognu odgovorom. Hvala tim osobama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...