Jump to content

Moto Zajednica

MZ custom bobber -epizoda 2

Recommended Posts

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Drugari, danas svecano krecem sa sklapanjem mog MZ custom bobber-a, evolution II :D :D

Delovi su poredjani (radi kontrole jel' te ), radionica ociscena, i sve je spremno za pocetak...

Na zalost, rezervoar (nov), zadnji blatobran i far su na farbanju kod majstor Jokera, koga cu morati da pricekam...malo  ???

Ukoliko sve ide kako treba, Boze zdravlje bobber ce izaci na svetlost dana do kraja meseca-eventualno pocetkom marta!!

post-2435-12879020133746_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

Vidim na tabli sa alatom,makaze cuvenog majstora Pere Muse

Mislim da ne postoje bolje za lim,Ja imam jedne,ali jurim da nadjem bar jos jedne

Sav alat je od pokojnog mi oca, koji je bio masin-bravar...S' obzirom da poznajes ko je pravio (jos ako je taj Pera iz Svilajnca) moguce je da je moj stari od njega kupio te makaze, stvarno nemam pojma. Imam jos jedne, iste takve!!

Sav alat je od pokojnog mi oca, koji je bio masin-bravar...S' obzirom da poznajes ko je pravio (jos ako je taj Pera iz Svilajnca) moguce je da je moj stari od njega kupio te makaze, stvarno nemam pojma. Imam jos jedne, iste takve!!

Pogledaj dal pise na njih pera musa ;)

Pogledaj dal pise na njih pera musa ;)

Hahaha...u pravu si Darko, pise "PeraMusa"...Na ovim drugim pise "D(nejasno) Mir" jel' to trebalo da pise Damir, Demir ili...?

Jel' taj PeraMusa bio iz Svilajnca??

post-2435-12879021617641_thumb.jpg

post-2435-12879021618187_thumb.jpg

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Vido ja makinu juce, napreduje, samo ti farbari "farbaju" cudo jedno!! ;D ??? ::)

Pera musa je bio najbolji kovac u okrugu,i mislim da je iz svilajnca.Znam samo da nikom nije uspeo da prenese svoj zanat.Njegove makaze,koje su stare ko zna koliko godina,ni moj cale,a ni ja nikad nismo ostrili,a secu kao nove.Imao sam prilike da koristim makaze od raznih proizvodjaca,unior,facom,ali ni jedne nisu ni priblizne ovim,a covek je koristio samo,vatru,cekic i nakovanj,pa ti vidi kolko je to tesko bilo,da se tako precizno naprave.Inace,pravio je makaze i za papir,koje secu,neverovatno lepo

Toliko o Musi ;)

Bobber zavrsen sve, postavljen na tockove-struja povezana-masina namestena i startovana-sve je zavrseno...

Ali kao i prosle godine cekam farbara...Ostalo je da mi majstor ofarba rezervoar, prednji i zadnji blatobran i far!

Dakle, cekam, cekam, cekam, cekam, cekam...uostalom kao i prosle godine :)

Bobber zavrsen sve, postavljen na tockove-struja povezana-masina namestena i startovana-sve je zavrseno...

Ali kao i prosle godine cekam farbara...Ostalo je da mi majstor ofarba rezervoar, prednji i zadnji blatobran i far!

Dakle, cekam, cekam, cekam, cekam, cekam...uostalom kao i prosle godine :)

Pa kad se obratis na pravo mesto ;D ;D ;D

Dok cekam dok farbar zavrsi plehove, rekoh sam sebi da prekratim vreme pa da polomim klip!!

Jes' vala...

hlTkQ_dscf1562resize.jpg

Kako sam to uspeo, pa lepo... :-\

Kada sam skinuo motor jesenas sa rama, u usis sam stavio malu krpicu kako ne bi ulazila prasina i vlaga u cilindar. Na krpicu sam zaboravio i prilikom prvog kurblanja, motor je uvukao u cilindar i usled jakog pritiska klip je pukao... Izvadio ja krpicu, pokusavao da ga upalim nista...Sumnjao da je u pitanju platinsko dugme, zvao TS Chopper-a da se posavetujem, ma nista...Prilikom stelovanja dugmeta cujem ja neko cudno skripanje u cilindru, onaj zvuk (metal o metal) od koga ti se najezi koza...Nastelujem ja platine, na kurblu MZ se javi samo na prvi takt i to je to...

Pozovem ja Bokilica doktora za motore koji me je odmah pitao "da ti nije nesto uvukao u cilindar??" Kako je bre znao sta da me pita??E stvarno je bre doktor za motore!!

CMnZU_dscf1557resize.jpg

Kada smo skinuli cilindar videli smo da je klip pukao... :(

Eto da malo prekratim vreme dok farbar ne zavrsi plehove  >:( >:( da zamenim klip i karike... E jesam maler!!

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

E jesi ga polomio ' svaka ti cast !

Priznaj da si to namerno uradio da bi imao izgovor sto stavljas nov klip  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja