Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god da je tvrđava veličanstvena, toliko je i radno vreme "egzotično". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Sreli smo brojne turiste koji se popodne "motaju" oko tvrđave jer ne mogu da uđu. Neke Engleze koji ne mogu da veruju da je u 6 popodne zatvorena. But why? Išćuđavaše se..... Mi smo mnogo konkretniji: pokušavamo da preskočimo ulaznu kapiju. Ne ide, nikako. Može da se pređe, ali su problem oštri vrhovi, i to što nema oslonca sa druge strane. "Ogradu su znali kako da nameste da ne može da se preskoči, a da rade posle ručka nisu znali?", čujem komentar.... Meni pak nije jasno zašto bar nisu ostavili otvoreno, ako moraju da dremnu popodne.... Jer, videće se uskoro - tu stvarno nema šta da se stavi u džep i ponese, odnosno ukrade.... Međutim naš pustolovni duh nas tera da nađemo mesto gde može da se uđe: Nemamo strah od vlasti, jer smo lokalce već dobro upoznali: I policija, i "video surveillance", i svi eventualno zainteresovani, su takođe - na siesti. U to se čovek već može pouzdati..... Tragamo za mogućim prolazom i shvatamo da je osnovni koncept ovakvih građevina praktično onemogućavanje ulaska, bilo kuda osim kroz kapiju . I da čak ni vekovna zapuštenost ni visok stepen oronulosti, nisu tu ništa promenili.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Desno od ugaone kule tvrđave na gornjoj slici, vidimo mali otvor u zidu: To je prolaz, a do tog prolaza može da se popne uz zid, koji se, izgleda, redovno i koristi za te svrhe od strane turista neprilagođenih grčkom radnom vremenu.... Penjemo se i ubrzo ulazimo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan I dok sam ja oduševljen što smo ipak uspeli da uđemo, jer je za naredni dan planiran odlazak iz Metonija, drugi član ekipe komentariše: Za ona dva Evra što naplaćuju mogli su bar travu da pokose! Što jeste - jeste: Zapušteno je da više ne može da bude. Treba dosta mašte i "razumevanja" da se u glavi prevaziđe taj krš i lom i dočara puna lepota i grandioznost ove građevine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1382 Napisano Jun 23, 2016 prisutan, 1169 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Grci su mi nejasni totalno..,imas istoriju,imas more..,samo moras nesto da odrzavas i da se trudis da to prodas ljudima,i njima se jednostavno neda..,sta prokomentarisati vise,i kakav zakljucak izvuci,to sam vidjeo i u Crnoj Gori na par mjesta.... Lijep provod i hvala na slikama i putopisu!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Grci su mi nejasni totalno..,imas istoriju,imas more..,samo moras nesto da odrzavas i da se trudis da to prodas ljudima,i njima se jednostavno neda..,sta prokomentarisati vise,i kakav zakljucak izvuci,to sam vidjeo i u Crnoj Gori na par mjesta.... Lijep provod i hvala na slikama i putopisu!!! Tamo gde je Bog bio toliko "izdašan" prema ljudima, oni postanu lenji. Prosto - znaju da je sve jednostavno i lako dostupno, pa prestaju da se trude. Može im se. To se i geografski može pratiti sa severa na jug Evrope. Pa i ovi, Grci sa juga, su daleko više lenji od onih "severnijih"..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Na jugu Peloponeza se dosta bave i poljoprivredom i stočarstvom, a maslinjaci su u pojedinim predelima, kao na primer između Pirgosa i Pilosa - nepregledni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 23, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Jun 24, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Квалитетан одмор свака част хвала за слике нисте штедели 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Jun 25, 2016 Drug član, 2109 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Na mnogim messtima u Grckoj sam na isao na situaciju da postoji kutija za prilog (ulaznicu) u mnoga sveta mesta. Na pr. Kakovo metoh manastira Hilandar, Crkva u Panagiji na Tasosu. Tako nesto bi moglo da bude I ovde. Seti me nesto: Dodjemo u Skoder (Skender) vozimo prema tvrdjavi I na pola puta stajemo, parkiramo na suncu umeto dole u ladovini. Sasa ima zelju da pobidje tvrdjavu. pentra se u bike opremi na 27 u ladudo tvrdjave I tamo mu traze da plati ufur. Ne mrzi ga da trci dole do motora uzima pare I trci nazad da plati I obidje tvrdjavu. Mislim stvarno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1396 Napisano Jun 27, 2016 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Predivan putopis i prelepe slike,bas uzivancija citajuci,zbog svega navedenog Metoniju sam vec metn_o na spisak za obavezno posetiti,a mislim da smo se sreli u onoj koloni-krkljancu na izlazu iz Budve na raspevanom bmw-u,ako se nevaram dobro si iskoristio pred kraj suprotan smer da se izvuces iz guzve,ja krenuo za tobom ali me poklopi sleper pa ostadoh da se krckam jos malo,pozdrav i hvala na ekstra putopisu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 29, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Predivan putopis i prelepe slike,bas uzivancija citajuci,zbog svega navedenog Metoniju sam vec metn_o na spisak za obavezno posetiti,a mislim da smo se sreli u onoj koloni-krkljancu na izlazu iz Budve na raspevanom bmw-u,ako se nevaram dobro si iskoristio pred kraj suprotan smer da se izvuces iz guzve,ja krenuo za tobom ali me poklopi sleper pa ostadoh da se krckam jos malo,pozdrav i hvala na ekstra putopisu Verovatno se jesmo sreli, paklena je bila ta gužva na izlasku iz Budve, a zbog kofera smo se teško provlačili, pa smo koristili i suprotan smer i trotoar, gde je bilo moguće... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 29, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 29, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Ulaz sa isturenom kulom, pozicionirani ka otvorenom moru, su u mnogo boljem stanju, odnosno po svemu sudeći skoro restaurirani. Ta, najisturenija kula praktično štiti ulaz u zaliv i luku. More na tom delu je veoma plitko, pola metra - metar sa izuzetno oštrim stenama, što je tvrđavu činilo teže osvojivom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 29, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHeLLe 850 Napisano Jun 29, 2016 Zainteresovan, 698 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha fz6r Prijavi odgovor kao problematičan Ti si promasio struku, bolje da si bio fotograf :р Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 29, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Ti si promasio struku, bolje da si bio fotograf :р Sent from my iPhone using Tapatalk Zahvaljujem na komplentu, sve mislim da nisam preterao sa fotkama tvrđave...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHeLLe 850 Napisano Jun 29, 2016 Zainteresovan, 698 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha fz6r Prijavi odgovor kao problematičan Nisi. Taman posla Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 29, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Jun 29, 2016 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Ti si promasio struku, bolje da si bio fotograf :р Sent from my iPhone using Tapatalk Zahvaljujem na komplentu, sve mislim da nisam preterao sa fotkama tvrđave...... nisi nikako. Odlicne su fotke. Ako mogu da primetim, voleo bih da vertikale nisu konvergentne. Ljudsko oko i mozak to peglaju i prija oku kad vidi vertikale koje su vertikalne Zahvaljujem na sugestiji! Konkretne preporuke su uvek dobrodošle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...