grof 630 Napisano Maj 17, 2016 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drušvo, drugar mi je doterao kinesko sokoćalo u nadi da ćemo zajedničkim snagama reštiti problematiku. Naime kupio je motor od čoveka kod kog je stajao dve godine na dvorištu, kočnice smo razradili ali motor i izgleda kao da je bio kod nekog ko ga ni malo nije voleo. Najveći problem je kvačilo, poluga vuče sajlu i sajla povlači polugu na bloku tako da je spolja sve ok. Ali kvačilo ne odvaja, menjač šalta sve brzine ali kvačilo čak i kada je stisnuto do kraja ne daje znakove života. Štel šraf je na ručici odvijen do kraja ali ćorak što se tiče odvajanja... Jel neko imao ovaj problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10662 Napisano Maj 17, 2016 Hronični Motociklopata, 7397 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da su zapekle lamele od stajanja?Ne gine rastavljanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6156 Napisano Maj 17, 2016 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Zalepile su se lamele. Otvori deklu i izvadi sve napolje (lamele i razdvojne ploče), operi i vrati nazad. Pazi na opruge, podloške... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Maj 17, 2016 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan zalepile lamelice od stajanja, moraće na rasturanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Maj 17, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Дај мало информација , да ли сте га упалили ? да ли је у брзини или леру ? какав је статус уља ? Хоће да се залепе ако дуже стоје , постоји варијанта и да одлепе да се нерастура ако се мотор тј. уље загреје и да се притисне полуга квачила мало истурира од центрифуге се одлепе у већини случајева . У мом случају се догоди само у зимском периоду ако се не пали дуго времена . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 630 Napisano Maj 17, 2016 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam levu deklu i lamele su se slepile.... razdvojio sam ih i vratio kako sam zatekao... sa svim platnama itd... no nešto sam igleda u procesu rasturanja zajebao pa sada moram opet da skidam deklu jer se izgleda polužje raskačilo.... nemam više za danas živaca .... sutra nastavak... previše me boli kičma i kolena.... P.S. Ulje i filter izgledaju kao da nikada nisu promenjeni. Koje ulje ide u ovo sokoćalo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnny55 13 Napisano Maj 18, 2016 U prolazu, 49 postova Lokacija: Mužlja Motocikl: Suzuki GSF 600s Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego sto ponovo skines lamele, preporucujem ti da prvo proveris u kom je stanju poluga na koji se kaci sajla. Skines LEVU deklu ( lamele su ti sa desne strane) ovaj zadnji gde je zupcanik lanca i tu kod poluge videces jedan sraf ( glava od 10 mm), odvrnes i samo izvuces polugu. Tu se nalazi semering pa nemoj cupati. Proveri donji deo u kom je stanju. Po specifikacijama proizvodjaca ide 10w40 mada cuo da lepse se ponasa sa 20w50 za V-twin motore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DekiBiker 2 Napisano Maj 18, 2016 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Sprint Challenger Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno za taj motor 20w50 ulje sipaj najbolje za vazdusno hladjene v motore kao sto je keeway supershadow. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Maj 20, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5100 15w-50w oд првог дана , нема шта да се размишља замена на 2500 км и терај Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 630 Napisano Maj 26, 2016 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Skupio živce i rešio kvačilo donekle, tj sada odvaja, ali mi se čini da klizi. Sipao sam Ipon 20w50, promenio filter ulja, stavio nove sveće jer se jedna polomila dok sam je vadio, pukla sajla gasa pa sam i to menjao .... usput se pojavilo milion drugih problema, crkao fraj lauf, karburator je zabetonirao, prednja kočnica glavi, izgleda da je i pumpa goriva crkla..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 630 Napisano Maj 26, 2016 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan P.S. Gde kupujete delove za Keeway? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Maj 28, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Агрегат ти је исти као Sprint Challenger тако да код Спринта имаш делова или Keeway ovlašćeni servis - Dinamik - Paraćin Adresa: Carice Milice bb. Telefon: 035/568-597 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Maj 28, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan То је баш запуштен моторин штета , уз мало пажње може да тера још ихајјјјј Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 630 Napisano Jun 25, 2016 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Motorin manje više rešen, zamenjen radni cilindar prednje kočnice- montiran od Sprint Chalangera a čeljust razrađena, rešen fraj lauf - montiran isto od Sprinta, nameštena zadnja kočnica koja je zapekla, karburator sredjen kod Bokilića i montiran i radi ali je propala injection dizna koju neznam gde da nabavim - u Sprintu imaju sam kompletan karburator koji košta fantastičnih 40000din, t.j. imali su ga pre požara. Zamenjene su dotrajale svećice, ulje koje nikada nije zamenjeno (kontam) i filter ulja, sipao sam IPONE 10w50, i stavio nov akumulator -morao sam promeniti kleme jer su stare satrulile do neprepoznatljivosti. Trebalo bi zameniti još tu diznu, staviti neke pismene gume - na njemu su trenutno prve kineske o kojima nemam neko mišljenje , proveriti ulje u vilama ali ja to nemam ni volje ni vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 26, 2016 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan "Инџекшн дизна"? Је л' то оно што штрцне додатно гориво када навијеш гас? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Jun 27, 2016 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ма то је , нема друге Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 630 Napisano Jun 27, 2016 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Da baš to..... i meni se učinio nakaradan naziv ali jbg to mi je bilo najlakše za objasniti... P.S. naziv sam pokupio od prijatelja/majstora kom sam pokušavao da objasnim šta mi treba i da li ima slučajno polovno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 27, 2016 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan "Accelerator pump" или "ускорительный насос". Нисам знао да карб на том мотору има и ту ситницу, а не знам ни како је то решено на том карбу. Ако је у питању нешто месингано што може да се извади из тела карба, онда можеш и да се надаш да нешто средиш. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 630 Napisano Jun 27, 2016 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Jeste mesingana pumpica sa komtra strane gde se kače sajle, defakto kada naglo dodaš gas polužje stisne pumpicu i ona štrcne gorivo i nema "knedle". Ovako može da se vozi ali gas mora postepeno da se dodaje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1081 Napisano Jun 27, 2016 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Taj karburator je veoma slican da ne kazem isti kao na yamahi virago 250 pa mozda mozes da nesto iskopas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 27, 2016 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan А шта конкретно код тебе је отишло у аут? Који део читавог тог склопа? Успут, читав карб може да се нађе по кинеским онлајн продавницама - http://www.aliexpress.com/item/Aluminum-Carburetor-Assy-For-Yamaha-Virago-250-XV250-Route-66-1988-2014-2010-09/32309053110.html?spm=2114.01010208.3.118.mgt5aM&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_2_10017_405_404_10040,searchweb201603_7&btsid=4fbfb836-3424-4b16-b00e-233b5279a853 Капирам да то није неки прост карб као клонови PZ серије карбова, па можда ова цена са линка и није баш превелика. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 630 Napisano Jun 27, 2016 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Probaću u Platneru da nadjem Yamahinu diznu , našao sam je na Yamahinom sajtu za oko 30eura. Inače ceo karburator za 80 eura je skroz ok. Dizna prosto ne stvara pritisak, tj gorivo ne štrca. Kontam da se pojela ili zalepila neke elemente u sebi od stajanja. Nemogu da je otvorim , mogu samo da je izvadim iz tela karburatora i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jun 27, 2016 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Види да ли можеш да нађеш замену 100%, па отварај тај склоп кога имаш. Можда можеш, да у пионирском духу поправки "Кинеза", направиш дефектан детаљ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...