srle69 56 Napisano April 25, 2018 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u svom KLE-u uvek imao G11 i taj sam i sipao, to je onaj plavi, ne crveni G12 za aluminijumske blokove i nikada nisam imao nikakvih problema niti sa hlađenjem, niti sa pumpom, niti sa bilo kakvim curenjem. Menjao sam ga na 3-4 godine iako sam mu pre zamene proveravao gustinu i bio je dobar i tad, ali sam ga menjao preventivno čisto zbog starosti antifriza i njegove antikorozivne zaštite i taloga. Na visokim temperaturama i pri laganoj vožnji, recimo po gradu, umeo je često da pali ventilator, ali nikada mi nije upalio lampicu za temperaturu. Po mom mišljenju za KLE je dovoljan G11 i nije potrebno kupovati i sipati nešto drugo kao što je G12, mada razlike u ceni antifriza su zanemarljive i nije to neka stavka za održavanje, naročito što se on ne menja često kao ulje. Na mnogo mesta sam čuo i pročitao da je period zamene čak i do 5 godina, a ja sam ga, eto, menjao na 3 godine. Ja ti savetujem da sipaš G11. Ja sam koristio Febi 100% (mešavina sa običnom vodom sa česme 50%-50%), pakovanje od 1L u belim plastičnim okruglim flašama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12879 Napisano April 25, 2018 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Agregat je ceo ALU pa u skladu sa time. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 73 Napisano April 28, 2018 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Почетничко питање, замјењене су предње плочице, а кочница је тврда. Шта чинити? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Maj 15, 2018 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se neko upuštao u akciju montiranja bolje/kvalitetnije prednje kočnice (čeljusti+cilindar) na KLE-a? Od kog modela motora tražiti a da prepravke budu što je moguće manje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kravec 0 Napisano Maj 18, 2018 U prolazu, 1 post Lokacija: Podgorica Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Eto i mene kao ponosnog vlasnika!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miisa BG 62 Napisano Maj 18, 2018 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Nemacka / Stuttgart Motocikl: BMW F800GS/Honda NT650 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/22/2018 at 8:25 AM, mradomir said: @Miisa BG Šta je rekla policija? Proveri da li imaš pravo na odštetu zbog povreda. Pas je lutalica, tako da se to racuna kao propust grada. Posavetovao se sa advokatom i to prepustio njima da vode. Kazu da mogu da se uzmu lepe pare ali o tome tada nisam razmisljao. Evo posle mesec dana jos uvek se nisam osposobio kako treba, jos uvek kolena zezaju, a pete ubijaju i dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moto servis JOCA 92 Napisano Maj 18, 2018 U prolazu, 41 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Samo BMW e39 520i :-) Prijavi odgovor kao problematičan Brz oporavak druze,bas mi je zao ali bitno da nije nista ozbiljnije.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ppavle 3 Napisano Maj 30, 2018 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prolom Banja, Beograd Motocikl: Yamaha DT 125, Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Juče mi je pukla sajla km sata, gde uraditi, reparirati, uzeti drugu? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Maj 30, 2018 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mehanika "Grada" , ugao Ruzveltove i Cvijiceve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ppavle 3 Napisano Maj 30, 2018 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prolom Banja, Beograd Motocikl: Yamaha DT 125, Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Arakis je napisao: Mehanika "Grada" , ugao Ruzveltove i Cvijiceve Hvala puno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6732 Napisano Maj 30, 2018 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan @ppavle Siguran si da je sajla crkla, ne pinjon, na KLE-u redovna pojava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Maj 31, 2018 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pinjon ima neki fabrički zez, ili ga zeznemo mi lošom montažom prilikom vraćanja točka. Meni su se pre koju sezonu polomile one "ušice" na glavi točka koje pokreću puž. Prvo sam mislio da je do prekratke sajle brzinomera (neposredno pre toga sam podigao prednji kraj motora). U međuvremenu je stavljena duža sajla a problem na glavčini točka je kolega Nimmin () sanirao. To je trajalo par hiljada km pre nego što je puž brzinomera opet polomio te ušice na glavi točka. Nedavno sam nabavio nov (povni) točak i kompletan puž brzinomera. Poređenjem brzinomera jasno je da je moj originalni brzinomer imao oštećenje. Naime, onaj spiralni zupčanik je nekako napravio brazdu na osovini oko koje se okreće. Ta brazda je bila dovoljna da ponekad oteža okretanje zupčanika, a ponekad i da ga skroz spreči. Pošto su svi zupčanici u pužu čelični a ušice na glavi točka su aluminijum pogađate šta prvo strada Na žalost stari puž mi nije pri ruci da bih slikao to oštećenje o kom pišem. Oštećenje je zapravo brazda koja ide spiralno sa spoljašnje strane osovine. Savet za kolegu, naravno ako se ispostavi da mu nije stradala sajla već su se polomile te ušice na glavi točka: obavezno proveri puž brzinomera, očisti sve od masti i izvadi zupčanik koji može da se izvadi. Na spoljnoj strani osovine oko koje se taj zupčanik okreće ne sme biti nikakvih tragova. Kada sastaviš puž probaj da prstom vrtiš mehanizam, ne sme da se oseća nikakav otpor ili zapinjanje. Sve ovo pišem kako bi na vreme rešio uzrok problema, a ne samo posledicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ppavle 3 Napisano Maj 31, 2018 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prolom Banja, Beograd Motocikl: Yamaha DT 125, Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Nimmin je napisao: @ppavle Siguran si da je sajla crkla, ne pinjon, na KLE-u redovna pojava? Pa kada otkacim sajlu kod pinjona, vidi se da je ona otisla, ne znam kako, ali uspela je da pukne kod onog metalnog dela koji ulazi u pinjon. Hvala svakako Gligo i tebi na savetima! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Jun 1, 2018 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Evo sajla https://motobikeshop.rs/sr/product/sajla-kilometar-sata-kawasaki-kle-500-91-07-vicma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rastkojokic 1687 Napisano Jun 1, 2018 Drug član, 2286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Pokusavam da nadjem desni plasticni pokrivac za KLE-a. Nasao sam ovo:https://www.motorcyclespareparts.eu/en/kawasaki-parts/2005-kle500-off-road/decals-titanium Ali nisam siguran koja je titanium boja... Je l' zna neko na koju tacno boju se odnosi? Moj KLE je ove boje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Jun 1, 2018 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Po slici i ponuđenim bojama rekao bih da je tvoj baš titanijum (druga je ona crno-narandžasta). Obrati pažnju na činjenicu da si poslao link za nalepnice. Tebi, na žalost (zbog cene), treba ovo: https://www.motorcyclespareparts.eu/en/kawasaki-parts/360011459740 Inače, taj sajt je odličan za nabavku originalnih, novih delova. Najpovoljnije što sam ja ikada uspeo da nađem. Druga je stvar što su delovi sami po sebi jako skupi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ppavle 3 Napisano Jun 1, 2018 U prolazu, 39 postova Lokacija: Prolom Banja, Beograd Motocikl: Yamaha DT 125, Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, SADAN je napisao: Evo sajla https://motobikeshop.rs/sr/product/sajla-kilometar-sata-kawasaki-kle-500-91-07-vicma Hvala puno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rastkojokic 1687 Napisano Jun 1, 2018 Drug član, 2286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Gliga said: Po slici i ponuđenim bojama rekao bih da je tvoj baš titanijum (druga je ona crno-narandžasta). Obrati pažnju na činjenicu da si poslao link za nalepnice. Tebi, na žalost (zbog cene), treba ovo: https://www.motorcyclespareparts.eu/en/kawasaki-parts/360011459740 Inače, taj sajt je odličan za nabavku originalnih, novih delova. Najpovoljnije što sam ja ikada uspeo da nađem. Druga je stvar što su delovi sami po sebi jako skupi... Uf hvala ti na ispravci... Bas bih se zeznuo Cena je stvarno 'vrhunska' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Jun 2, 2018 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko neki predlog za modifikaciju auspuha? Nesto sto bi mu dalo malo mocniji zvuk i nesto bolje performanse u odnosu na fabricki. Ne mislim na nesto da grmi i puca, vec cisto malo da ulepsa osecaj u voznji. Ovaj fabricki je bas tih i dosadan :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Jun 2, 2018 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Stani pored upaljenog motora bez kacige i zavrti na 5-6 hiljada obrtaja pa reci da li je tih To što mi u vožnji ne čujemo ništa od vetra je druga stvar. A dobro, to da nije naročito lep zvuk prosto stoji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Jun 2, 2018 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, donadog said: Ima li neko neki predlog za modifikaciju auspuha? Nesto sto bi mu dalo malo mocniji zvuk i nesto bolje performanse u odnosu na fabricki. Ne mislim na nesto da grmi i puca, vec cisto malo da ulepsa osecaj u voznji. Ovaj fabricki je bas tih i dosadan Za bolji zvuk dovoljno je da odseces ovaj unutrasnji kraj cevi,koliko to utice na perfomanse nezna ali zvuk je definitivni bolji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Jun 2, 2018 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan nemoj da diras auspuh,pokajaces se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jun 3, 2018 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Marphi je napisao: nemoj da diras auspuh,pokajaces se ...naročito kad je vruć Ljudi, promašili ste model motora za dranje iz auspuha. Ovo je enduro za putovanje i vožnju, a ne neki street bandit koji drečanjem iz auspuha služi za skretanje pažnje lezilebovićima i besposličarima koji bleje po letnjim baštama. Modifikuj auspuh i kad kreneš na neku vožnju dužu od 50 km glava će ti biti kao košnica. Na otvorenom putu ili u vožnji po nekim lepim predelima, za šta ovaj motor i služi, najmanje što ti treba je da ti se dere auspuh. Neki ljudi jednostavno ne znaju za šta kupuju ovakav motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavle3 3 Napisano Jun 3, 2018 U prolazu, 40 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Qingqi 200GY Prijavi odgovor kao problematičan Na koliko su vam "naduvani" prednji amortizeri? Ja sam danas naduvao na ~ 0.8 bara i manje propadaju pri kočenju, a i skroz su izvučeni kada je motor na nožici. Da li sam mnogo naduvao? Sent from my E6653 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Jun 3, 2018 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Fabrika kaže da ti ventili služe za ispuštanje vazduha, tj da je preporučeni pritisak 0 bara. Ako se dobro sećam ljudi su bili zadovoljni pumpanjem na oko 0.5 bara. Ja sam samo jednom, nekada davno, probao i nije mi odgovaralo (KLE nove generacije, ima drugačiju prednju viljušku od starih, promena je od 2005. tj. od modela sa novim farom). Dosta lošije je upijao neravnine tako da sam brzo sve vratio na fabričko podešavanje. Sada vozim viljušku od starijeg modela koja ima osetno mekšu (i kraću, i kraće distancere na vrhu viljuške) oprugu i drastično više propada prilikom kočenja. Ja sam to "rešio" produživanjem distancera unutar viljuške (ona cev skroz na vrhu viljuške). Trenutno su mi distanceri 18cm, fabrički su valjda 12 (na modelu posle 2005. su 15cm), i to je predugačko (15cm je bilo prekratko...). Takođe sam se igrao visinom tj. količinom ulja. Na žalost nigde nisam uspeo da nađem tačan podatak za modele pre 2005. godine tako da sam koristio vrednosti za KLR (ima istu viljušku) Čekam da mi narednih sedmica stignu Race-Tech emulatori za prednju viljušku. Poskupa investicija ali po rečima korisnika drastično poboljšava ponašanje prednjeg kraja... Videćemo kada stignu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...