Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 439 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350

'07 goste, 115km od Panceva do Srebrnog jezera, saputnica i ja, plus malo stvari 4,65l. 1aha.gif

Takodje ako te zanima KLE, prodaje otac od mog drugara, ne znam mnogo detalja, javi se na pm ako te zanima da ti dam broj.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• čeka dobru titulu, 1376 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Staro proširenje ćopave mi otpalo u vožnji, nije bilo dobro pričvršćeno. Na novom (takodje samogradnja) sam osigurao tako što sam originalnu stopu probušio i sve zajedno prišrafio.

To sad ovako izgleda:

post-7581-0-56300300-1368998946_thumb.jpg

• Ljuti bankar, 507 postova
  • Motocikl: Motora bez....

Stigoh kući upravo, nije loše noću voziti, slab je saobraćaj...xenon radi...onako 1ups.gif ....nisam baš zadovoljan, ali bolje je nego što je bilo. Izvozali smo preko 450km u subotu i nedelju, SM-Bečej-Palić-Segedin-Bečej-SM. Kle je dobio crvene refl.trakice na felnama i strašno mi se sviđa kako je ispalo. Ono što mi se manje sviđa je sedište tj ona odvratna tapacirana neudobna daska na kojoj se sedi, guzica mi se pokočila neviđeno i još kako ove nedelje će da ide na preradu samo majstora da navatam. Potrošnja 5,8l u dvoje, malo sam cepao auto putem ali kontam da i to može da se spusti još. Nakon ugradnje Robertovog topa moraće i čiščenje i štelovanje karbova da se uradi, e da i na dalji put bez db killera više ne idem. Sve u svemu lep vikend, išao sam malo da se uvozam pošto se spremamo za obilazak Slovenije i Julijskih Alpa početkom juna, ali biće još reči o tome. Evo par sličica dok smo se igrali sa felnama i odoh spavati.

post-13775-0-91001200-1369004422_thumb.jpg

post-13775-0-42068500-1369004428_thumb.jpg

post-13775-0-24201200-1369004430_thumb.jpg

Sediste je opste poznata stvar. Mada nemoj, previse da se nadas, jeste dosta komfornije, ali opet nije Bog zna sta... Boli dupe malo od sedenja, ali moze da se odvoza 100-injak killometara, pa onda pauza, barem je tako u mom slucaju. 0takoje.gif

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Kawasaki zrx 1100

I ja se juce provozao malo do placa u Mladenovciu.Posle stelovanja karburatora,ventila osnovnog servisa,menjaja antifriza potrosnja se svela na oko 4,5lit.sam na motoru nisam.isao brze od 90km.uzivao sam u brdskim predelima.Sediste novo tapacirano ali vec blizu Mladenovca pocele nelagodnosti u donjem delu ledja nakon 80km.voznje.Takav je kle nemoze to bolje ai da sedimo u fotelji posle jednog sata sedenja osetis nelagodnost

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

Nema motora na kome posle nekog vremena ne zaboli ...sedalni deo :takoje: Ja nisam elegantno popunjen :jee: pa izdrzim par stotina km bez preoblema,ali kolege sa vecom kilazom vrlo brzo osete "cari" KLEovog sedista.Do mora stignem ali poslednjih 50tak km :staa: .Sve u svemu zadovoljan.Na GPZu sam imao vise problema i sa ledjima,kolenima a i vratom zbog polozaja sedenja tako da mi ovo malo oko "sedalnog dela" uopste ne smeta :moto3:.Zamislite scenu,GPZ natovaren ko magare,ja sa 191cm i suvozacica iza mene.Ljudi sa strane vide nas i stvari ali motora nigde :lol:

Ma ne žulja mene sedište, nego RAZVALJUJE 1lol.gif, kad siđem sa motora ne mogu sebi da dođem evo boli me repna koska dok sedim za kompom i kuckam, Bandolero je to objasnio u dve reči http://www.youtube.c...h?v=dA4B9igQ44w 1oda.gif

Prepravljam ga sto posto do juna, jeste ono skoro presvučeno i super je na oko, ali mi ne odgovara nikako, a bajs vozim baš često...bio sam do majstora da zakažem sređivanje karbova, naručio štitnike ručki i ne pipam više ništa...samo vožnja1aha.gif

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N

Ja imam preradjeno sediste i mogu ti rec da je razlika velika u odnosu na staro.Ako imas vremena da cekas da ti se uradi sediste onda ga radi.

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

ja sam moje isto uradio i preporodio se, Bulja isto utrne ali posle pet minuta pauze sedam kao da tek sedam dok sa starim odnosno fabrickim mi treba dva dana oporavka

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Kawasaki zrx 1100

Sve je stvar navike i utreniranosti dok sam bio dosta mlađi vozio sam apenca ćale kupio novog milina jedna vozao sam se po ceo dan.Do placa sam stizao u jednom cugu bez odmora a tih 80-tak km putovalo se i putovalo.Sve živo te prestiže a ti se samo sklanjaš bežeći sputa o sicu i njegovoj udobnosti uopšte nerazmišljaš. E sad, prošle su godine i posle mnogo raznih motora snage i veličina i raznih siceva došao je kleov na red i gledaj čuda skoro isti kao svi ostali nakon jednog sata možda malo više ista ukočenost . Šta god vozili i kakav god bio sic-sedište isto nas čeka nepomaže nikakva prepravka osim pređenog puta koji je naravno veći ako se brže krećemo.Zato nekukajmo već se vozimo i uživajmo u životu i vožnji :takoje:

• Podržavam 6

Ja zamenih danas antifriz, izgleda da nije menjan za ovih 6 godina nikad, filter je bio uzasan, crno da crnje ne moze biti, sve je oprano i nasuto opet, sad sam miran narednih godina. :)

Na redu su prednje kocnice, tj plocice. pa kociono ulje, da vidimo da li popravlja kocenje stvarno koliko kazu. :)

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Najveci problem kod kleovog sedishta je zato shto je usko , kod TA, AT, ST je mnogo udobnije bash zbog te shirine.

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: Yamaha xv535 virago Kawasaki KLE 500

Registracija(nova tablica, saobraćajna) 13550 dinara Čuvajte tablicu skupo je sve raditi iz početka.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Najveci problem kod kleovog sedishta je zato shto je usko , kod TA, AT, ST je mnogo udobnije bash zbog te shirine.

Istina, mada i položaj kormana utiče na bolove u leđima (gornjim i donjim).

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Istina, mada i položaj kormana utiče na bolove u leđima (gornjim i donjim).

Tako je, polozaj kormana na ledja a usko za buljanfer :lol:

Drugar (na Dominatoru) i ja planiramo prvu nedelju juna ali na zapad, podravskom magistralom pa hoćemo Sloveniju da obiđemo koliko god može za par dana i jedan dan da odvojimo za Austriju (Louis prodavnica u Filahu) i neki planinski prevoj u Alpima.....dupe već trne na pomisao :moto3:

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

Drugar (na Dominatoru) i ja planiramo prvu nedelju juna ali na zapad, podravskom magistralom pa hoćemo Sloveniju da obiđemo koliko god može za par dana i jedan dan da odvojimo za Austriju (Louis prodavnica u Filahu) i neki planinski prevoj u Alpima.....dupe već trne na pomisao :moto3:

ako se uklopimo ,da li bih mogao i ja sa vama?to sto sam naveo bosna-crna gora i nazad u srb je jedna od mogucnosti gde bih mogao da odem...ali iskreno,smor mi je da idem sam...planirao sam i ja sa drugarima da idem bosna-hrvatska-slo-italija-austrija-madjarska ali dva drugara koja su hteli da idu su odlozili put zbog obaveza...koliko dana planirate taj put? sta planirate za smestaj?ja sam na godisnjem od 24og ovog meseca do 07.jun-a,ako se uklopimo i izdogovaramo...mozemo da se vozamo zajedno...

Meni je odmor od 1-9 juna...i sve se vrti u okviru ta dva vikenda, verovatno ce se ici cetvrtak do nedelje mozda jos eventualno jedan dan plus(tanki smo s lovom:-) )....smestaj sam planirao kod kumovske familije,ali ako nas je vise nije problem naci prenociste,pogledaj maxi scooter pohod na alpe ima dobrih konkretnih predloga...

• Svrati ponekad, 305 postova
  • Motocikl: KLE 500

Da li neko od Vas planira odlazak krajem juna u Gospić na III KLE meeting?

U nedelju sam po prvi put u ovoj sezoni bio na vožnji i još uvek sam pod utiscima, 230 veselih km po krivudavim putevima Istočne Srbije i delom dunavske magistrale.

Međutim po povratku sam na dekli sa one strane gde se nalazi slavina rezervoara primetio slivanje neke lepljive materije koja mi je najviše podsećala na ulje kojim sam nauljio filter vazduha. Ispoštovao sam celu proceduru na način koji je to opisao Libero na 89strani ali nisam koristio isto ulje već bardahlovo ulje za tu namenu. Pošto sam još kasno jesenas nauljio filter vazduha a stavio ga tek pre 10 dana bilo je dovoljno vremena da dođe do sleganja pomenutog ulja u niže delove istog što je po kriterijumu Mladera pokazatelj lošeg ulja za ove namene o čemu je pisao na 85str. Po njegovim rečima ulje je trebalo da se stegne i svojom voskastom strukturom sprečava prodor nečistoća u agregat. Napominjem da sam primetio ulje na dekli sutradan po povratku kada je motocikl bio parkiran na nožici preko noći.

Mene sada interesuje da li ikako višak ulja iz filtera može da napusti airbox i da se slije na mesto gde sam ja primetio tragove istog?

Kakve su moguće posledice?

Hvala drugari!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja