Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem fabrički alat ili ključ za svećicu za Hondu PC31

Recommended Posts

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Ko je menjao ovde svećice zna kakav je ses da se zamene bez adekvatnog alata,tako da kupujem isključivo FABRIČKI set alata za moj motor(CBR 600 F3 1997) ili ključ za svećicu.

Razlog je taj što staje ispod sedišta i za ne daj bože(da se nađe) mogu bilo gde da promenim neispravnu lako i za kratak vremenski period,dok ovako samo mogu da sednem pored motora i posmatram saobraćaj. :)

Ponude na 065 576 12 04 

HVALA! 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Izvini na komentaru, ali ako treba da cackas oko svecica svaki cas...tu nesto drugo nije u redu.

Ima na Youtubetu raznih saveta kako da napravis alat.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Evo kako sam ja napravio da bude kao fabricko, menjao sam tad svecicu bez dizanja rezervoara ili diranja slavine sto mi je bilo bitno. Kostalo me 180 dinara.
http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/42945-kljuc-svecica-brza-zamena-en-gpz-er-kle-500-moze-i-na-druge-moto-da-se-primeni/?hl=%2Bkljuc+%2Bsvecica

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Ma kod majstora sam imao zajeb skoro mi crkla pumpa goriva i pri vraćanju je nesvesno kontra okrenuo filter goriva kroz koji je prošlo par hiljada litara goriva i eto igranke... :grr:

A inače sam perfekcionista pa se na 12k kilometara,što kod mene brzo prođe menjaju svećice i kada dođe do toga diže mi se kosa na glavi.

Mada sada sam ušao u fazon ajde kazaću kako ja to radim,možda nekom zatreba savet(ja nisam imao od koga da ga dobijem) za ovaj model,pošto je svećica baš duboko a prostora ima tek toliko da može šaka da se zavuče,pogotovo ako imate veliku kao ja.

Znači velika račna,kratki nastavak za nju i dugačka gedora 16mm u koju nabijem onu gumicu sa rupicom u sredini za česme kako bi mogao da smestim svećicu na mesto ili nakačim nastavak dok je gedora u motoru.A kada vadim gedoru ili svećicu "pecam" ih sa magnetom od hard diska koji stavim u neku krpu uvijem i obmotam trakom sigurno postoji neka vrsta alata za ovo ali ajd može i ovako. :P

E sad pošto je cela ova aparatura malo komplikovana da se spakuje ispod sedišta a svećice potrošna roba pogotovo kada se još muški vozi mislim da vam je jasno zašto tražim fabrički set alata,mada ako ne nađem moraću da zbudžim nešto samo da uhvatim nekog da mi to namesti. :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja