Biker Q 1638 Napisano April 7, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je GPZ500S koji je dugo stajao, karburatori nisu profesionalno ocisceni ali su "produvani" malo , na svecicama ima varnice i vlazne su posle 2-3 verglanja ali ni da se javi. Kapiram da treba karburatore lepo servisirati ali su svecice vlazne znaci ima nekog goriva, jedino ako ga ima previse. Leva svecica je vise vlazna a desna manje. Probao i sa drugim svecicama ali isto (polovne ali skinute ispravne nekada). Bez povucenog sauha znatno brze vergla, sa povucenim sauhom ili sa dodatim gasom a vracenim sauhom znatno uspori verglanje. Nemam cime da izmerim kompresiju a ne znam ni da proverim da nije prezubio, neki savet sta da pogledam? Hocu da ga upalim samo da vidim da li je ziv, lupa na radilici, zveci itd, mesa vodu i ulje ili tako nesto pa ako nista od toga ne radi da ga odvezem na servis, u suprotnom ne bih ulagao vec krcmio u delove ili tako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8463 Napisano April 7, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Previše goriva. Čim uspori sa saughom. I probaj sa trećim svećicama. A i gurni ga malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8463 Napisano April 7, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan i probaj na kablove. Hoće on da vergla ali mu cdi i ostalo nema dobar napon da radi dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 7, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Na kablove probao jedino nisam na guranje. Kao sam podesio nivo na plovcima da ne prelevaju, ali to je pitanje da li je dobro. Najvise me cudi ova razlika sa sauhom i bez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano April 7, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Na kablove probao jedino nisam na guranje. Kao sam podesio nivo na plovcima da ne prelevaju, ali to je pitanje da li je dobro. Najvise me cudi ova razlika sa sauhom i bez. Guši se, mučenik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 7, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Treba smanjiti smesu ili nivo goriva u soljama? Smesa je bila na 3 kruga. Kako se okrece zicica na iglici ona sto se kaci na plovak? Upalio na jednom klipu, ovaj drugi ipak izgleda ima manje goriva a ne vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8463 Napisano April 7, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pusti ga da radi na jedan koliko može. povući će i drugi. Završava mi posao za par minuta, ajd sa srećom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 7, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Opet sam sve rasturio.Iz pocetka sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8463 Napisano April 8, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan I? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 8, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Juce opet rastavio karbove i znatno bolje ocistio, axal i topla voda, znaci nije vrhunski ali sti kanali i dizne prohodni i upalio je na bum. E sad nikako nisam uspeo da podesim nivo u soljama, skidao sam ih hiljdadu puta. Tako ostalo juce sve jer sam morao na posao, danas ako nema kise pogledacu jos malo i da ga probam u voznji. Kada je upalio desni cilindar posle ko zna koliko godina nismo se videli od dima ni ja ni motor. Problem ce mi biti prljav rezervar vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano April 8, 2016 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Juce opet rastavio karbove i znatno bolje ocistio, axal i topla voda, znaci nije vrhunski ali sti kanali i dizne prohodni i upalio je na bum. E sad nikako nisam uspeo da podesim nivo u soljama, skidao sam ih hiljdadu puta. Tako ostalo juce sve jer sam morao na posao, danas ako nema kise pogledacu jos malo i da ga probam u voznji. Kada je upalio desni cilindar posle ko zna koliko godina nismo se videli od dima ni ja ni motor. Problem ce mi biti prljav rezervar vidim. Proveri iglice, proveri i očisti sedišta, proveri ˝jezičak˝ plovka da li ima oštećenja. Ako ima oštećeneje na istom mozeš da se igraš sa podešavanjem visine do sutra i ništa nećeš uraditi(lično iskustvo) sve dok ne zameniš plavak ili ne nabudžiš. Pogledaj možda bude od pomoći http://www.blasterforum.com/threads/easy-and-almost-free-way-to-stop-leaky-carbs.33335/page-2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 10, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj link mi ne otvara. Inace opet mrtav, cini mi se da sporo vergla a kad prespojim nista se posebno ne ubrza, mislim da je alnaser usporio, mozda su cetkice, sutra skidam njega. Mada pocinjem i na struju da sumnjam, na bravu ili tako neki prekid negde, kao da izgubi negde kontakt ali kad skinem svecice imaju varnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8463 Napisano April 11, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan uspori zbog viška goriva, tako radi taj dvocilindrični agregat. Ne stiže da izbaci višak i zaguši se, ima neka fora ventili kada otvaraju, kada zatvaraju... nešto je specifično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 11, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Jutros upalio, prvo desni pa i levi cilindar, radio neko vreme, vratio sauh, podesim ler na 1500 negde ali vidim temp ode preko pola a ne ukljucuje ventilator, ugasim, pokusam opet a on jos teze vergla i nece da upali. Izgleda da ga benzin udavi ne znam, mozda i ne puni akumulator. Tu sam ga ostavio, imam neke obaveze, inace ugasem hoce samo u prvu i kvacilo ne odvaja, upaljenog nisam probao jos je rasturen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8463 Napisano April 11, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan filter za vazduh, začepio, zato brzo diže temperaturu, bude mu prejaka smeša. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 11, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan filter za vazduh, začepio, zato brzo diže temperaturu, bude mu prejaka smeša.Mozda, cist je ali nije original. Znas li kada pali ventilator, na koliko od crvenog? Meni se ucinilo da nece da upali vent pa sam ugasio na 5-6 mm od crvenog na satu, kao racunao sam da malo preko polovine zelene skale na satu treba da upali, posto nije ja nisam smeo da cekam vise da ne prokuva. Ali tako zagrejan jos teze vergla, tu je verovatno problem sa ventilima, ili je na leru nakupio previse benzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 13, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Ne uspevam da podesim nivo benzina. U manualu pise 0,5+-1 mm iznad izice tela karubatora, pretpostavljam da se misli u polozaju karburatora kako stoji na motoru, znaci blago nagnuti napred. Iglice deluju ok, ne primecuju se ostecenja vrha, kada malo pomerim limcic na plovku ne prima benzin u solju uopste, kada vratim limcic malo onda prelije tj ne zatvori. Znaci iglice mogu da zatvore i drze zatvoreno, cak toliko da benz uopste ne udje u solju, mozda tu gresim jer pokusavam sa malo benzina u infuziji, mozda je potreban odredjeni potisak koji bi recimo napravila vece kolicina benzina iz rezervoara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 13, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Neradi to na pritisak nego na prirodan pad od 10cm, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 13, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Neradi to na pritisak nego na prirodan pad od 10cm, Tako sam i pokusavao, cudi me da tako malo pomeranje limcica na plovku toliko menja da li preleva ili na prima benzin uopste, jedino ako nesto nije original, ali gledao sam slike na netu i iglica i plovak deluju original. Ima li uticaja kako se okrene ona zicica na iglici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano April 13, 2016 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan http://www.blasterforum.com/threads/easy-and-almost-free-way-to-stop-leaky-carbs.33335/page-2 evo ga ponovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 13, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Karb sredjeni koliko za probu, morace to neko strucan da odradi, ali bio sam u pravu da ima jos ponesto . Lamele zalepile kao zavarene, nece da odvoji ni malo... Ima li tu leka, neka gurka nesto ili mora da se rastura, kako se to inace razlepljuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 17, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Lamele se 'malo' bila zalepila, srafcigerom sam je razdvajao. Korodirala jedna ploca uzas zivi. Imam cudan problem, u mestu ne dize temp ukljucuje ventilator, u voznji dize temp i ne ukljucuje ventilator, sta to moze da bude. Ne znam sta je u njemu ali izgleda voda, da nije zbog toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 17, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Je`l ti u motoru imas ulje ili vodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano April 17, 2016 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Motor je radio kod prethodnog vlasnika na jednom cilindru, vozen tako malo i ostavljen 10 godina da stoji. Prepostavljam da je kondenzacija ucinila svoje. U uglovima unutar masine bile su bele naslage original kao svinjska mast, verujem da je to posledica loseg i mesanja ulja jer da je ulje i voda ne bi bilo gusto kao mast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 17, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mjesanjem vode i ulja ulje postaje bijelo kao svinjska mast. Stajanjem motora voda je isparila, a ostala je "bijela mast" u motoru koju opisujes, tako da je u tom motru sigurno bila prisutna voda. Ja bi na tvom mjestu masinu komplet rastavio i pregledao radilicu ( lezajeve ) , mjenjac, sve kuglicne lezajeve i uljnu pumpu u kakvom su stanju. Sve dobro oprao u nafti i zamjenio, ako je sta osteceno ili dotrajalo da bi znao na cemu si i bio miran. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...