mr.ktmx 24 Napisano April 6, 2016 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Bugiman Žao mi je što pišem u tvojoj temi. Nijesam želio da zauzmem sav prostor ili trolujem. U istinu nijesam ni znao da je tvoja ili bilo cija druga tema. Jednostavno, tema je prodaja kompromitovane kacige za veliku lovu. Problem je u tome što vi ne želite pogledati istini u oči. Želio bih da svi mladi ljudi koji voze motor budu bezbedni, a da bi se to postiglo treba da se mnogo uči o saobraćaju,opremi,voznji....te mnogo da se vežba. Da li si ti ili neko od kolega koji su oštro odgovorili na moje postove nekad pohadjali kurs bezbedne ili napredne vožnje motora? @Savan Zahvaljujem druže. Danas mladi ljudi iskorištavaju latinsku maximu "Kad nemaš argumenata, vređaj protivnika". Smatram da bi svi motoristi morali biti najbolji znalci saobracaja, al na zalost to nije tako. Budite fer i korektni prema svojim kolegama bajkerima! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano April 6, 2016 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Ok ovo posteje tema kao i japan vs evrpa , bmw za i protiv..... nemojte više trolovati dečku oglas obe strane imaju svoj stav i neće ga promeniti..... Ako neko želi da kupi kacigu kupće je ako neko to ne želi, ne mora niko ga za brkove ne vuče, momak je izneo pravo stanje stvari i po meni korektnu cenu, kome se ne sviđa nek poljubi pa ostavi kome se sviđa nek skupi lovu i kupi i kraj. @mr.ktmx: Na motorima sam tek 25 godina i vidi čuda preživeo sam sa sve polovnim kacigama, nažalost ponekad i polovnim gumama, polovnim jaknama i pantalonama. kada sam mogao priuštio sam sebi novo kada nisam mogao kupio sam polovno. Znanje se nestiče samo na kursevima već i na kilometrima provedenim na motorciklu. Davnih 90-tih, moto oprema je bila egzotika po današnjim standardima a ljudi su se ipak vozili. Slušam ovde o slojevima odeće, isetim se kako smo navlačili sve što ima u ormanu samo da se vozimo kada je bilo hladno- daleko od toga da današnje vreme i moto industrija ne donose značajan napredak ali vozili smo se i pre i kao što rekoh preživeli. Sećam se svog prvog ozbiljnijeg udesa, kukanja moje keve kada sam kupovao SHOEI kacigu za 800 maraka, i kako je ista pukla kada sam aterirao na nju i spasla mi glavu. Ma previše sam se raspisao.... u svakom slučaju ono što ti smatraš za kacigu koj nije za upotrebu nekom drugom će godinama služiti bez problema za to stavljam glavu na panj. Ja sam sa mojo trenutnom HJC CS12 - najjeftinijom i naj lošijom HJC kacigom leteo sada već dva puta kada me je auto pokupio, ispala mi je milion puta a uzeo sam je polovnu i gle još sam živ. Da, kaciga je verovatno promenila svojstva od toga i sada ću je zameniti (verovatno) ali i dalje daje bolji konfor u vožnji i sigurnija je od gomile kineskih koje sam video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.ktmx 24 Napisano April 6, 2016 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok ovo posteje tema kao i japan vs evrpa , bmw za i protiv..... nemojte više trolovati dečku oglas obe strane imaju svoj stav i neće ga promeniti..... Ako neko želi da kupi kacigu kupće je ako neko to ne želi, ne mora niko ga za brkove ne vuče, momak je izneo pravo stanje stvari i po meni korektnu cenu, kome se ne sviđa nek poljubi pa ostavi kome se sviđa nek skupi lovu i kupi i kraj. @mr.ktmx: Na motorima sam tek 25 godina i vidi čuda preživeo sam sa sve polovnim kacigama, nažalost ponekad i polovnim gumama, polovnim jaknama i pantalonama. kada sam mogao priuštio sam sebi novo kada nisam mogao kupio sam polovno. Znanje se nestiče samo na kursevima već i na kilometrima provedenim na motorciklu. Davnih 90-tih, moto oprema je bila egzotika po današnjim standardima a ljudi su se ipak vozili. Slušam ovde o slojevima odeće, isetim se kako smo navlačili sve što ima u ormanu samo da se vozimo kada je bilo hladno- daleko od toga da današnje vreme i moto industrija ne donose značajan napredak ali vozili smo se i pre i kao što rekoh preživeli. Sećam se svog prvog ozbiljnijeg udesa, kukanja moje keve kada sam kupovao SHOEI kacigu za 800 maraka, i kako je ista pukla kada sam aterirao na nju i spasla mi glavu. Ma previše sam se raspisao.... u svakom slučaju ono što ti smatraš za kacigu koj nije za upotrebu nekom drugom će godinama služiti bez problema za to stavljam glavu na panj. Ja sam sa mojo trenutnom HJC CS12 - najjeftinijom i naj lošijom HJC kacigom leteo sada već dva puta kada me je auto pokupio, ispala mi je milion puta a uzeo sam je polovnu i gle još sam živ. Da, kaciga je verovatno promenila svojstva od toga i sada ću je zameniti (verovatno) ali i dalje daje bolji konfor u vožnji i sigurnija je od gomile kineskih koje sam video. Ne tražim ja nikome da promeni svoj stav. Neka svako zadrži svoj. Ono što ja tražim to je da se mladim ljudima objasni šta je to sigurnosna kultura, te da se ona podigne na viši nivo. To što ti za 25 godina voznje nisi naucio, a to je da rizici nisu prihvatljivi, ja bih želio da ovi mladi ljudi nauče. To što si ti bio srećne ruke, i uvek si izbegao nesreću, i šti si baš imao Šoju od 800 maraka na glavi kada si pao, a ne neku bzvz kacigu koje si inace nosio, ne znači da će i drugi tako proći, a znamo da su mnogi i nastradali. Donekle je prihvatljivo da mladi ne znaju nešto o sigurnosti, ali je potpuno neprihvatljivo da neko kao stari i iskusan vozač savetuje mladima da ne moraju nositi kacigu, zaštitnu odeću, rukavice, čizme, nisu potrebni kursevi vožnje....jer eto on to 25 godina nije nosio pa je eto živ i zdrav. Kakav je to izgovor? Podseća me to obrazloženje na ono tipa " Moj deda je pušio i pio ceo život pa je napunio 92 godine" ; " Ja varim ceo zivot i nikad nisam nosio zaštitne rukavice"; " Zaštitne naočare prilikom brušenja su za slabiće", " Ma daj, kakve zaštitne cipele? Pa ja radim ceo vek u tenisicama" i sl. Kulturu sigurnosti moramo graditi da bi bilo manje žrtava u saobraćaju, a posebno medju nama motoristima koji smo najugrozenija kategorija. Ne mogu da prihvatim ovo tvoje razmišljanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 651 Napisano April 6, 2016 drkadzija, 1229 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Ok, otvori temu i tamo možemo do 101 i nazad sukobljavati stavove a nije kulturno a ni kolegijalno u nečijoj temi o prodaji raspredati i širiti temu. U krajnjij liniji ako imaš nešto lično za to postoji i PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mr.ktmx 24 Napisano April 6, 2016 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok, otvori temu i tamo možemo do 101 i nazad sukobljavati stavove a nije kulturno a ni kolegijalno u nečijoj temi o prodaji raspredati i širiti temu. U krajnjij liniji ako imaš nešto lično za to postoji i PP. Slažem se sa tobom o korektnosti. Ponekad se priča otme kontroli. Ja neću dužiti. Sad je svima sve jasno, pa ko voli nek izvoli. Što se tiče PP, nije mi interesantno, ne poznajem nikog od vas. Nije mi cilj objasniti nešto tebi, ili bilo kome pojedinačno. Jednako kako nije korektno u nečijoj temi raspredati stavove, još je manje korektno i kolegijalno prodati potencijalno neispravnu kacigu nekom ko ne zna kako kaciga funkcioniše. Posebno ne za novac za koji se moze kupiti neka dobra kaciga renomiranog proizvodjaca. A ne vidim ni korektnost kod prodavca, koji nije znao da kaciga koju prodaje možda nije ispravna, ali ako sad zna, može da se ispravi. Problem je u tome što se od ljudi koji nijesu odgovorni prema sebi i svojoj porodici, ne može ni očekivati da budu odgovorni prema drugima (Ko svesno ne nosi kacigu nije odgovorna osoba. Ko svesno nosi polupanu kacigu nije odgovorna osoba, a ko isto takvu prodaje drugome kao ispravnu je još neodgovornija). Ko se prepoznaje u priči, njegov problem. Nadam se da je kaciga koja se prodaje i dalje ispravna, te da će zaštititi novog vlasnika. Srećna prodaja. Toliko od mene, i zadovoljan sam ako je bar i jedan mladi covek razmislio o ovome o cemu se govorilo i stekao neka nova saznanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...