Walter 3 Napisano Mart 25, 2016 U prolazu, 22 postova Lokacija: Bg Motocikl: Kancelarijska stolica iz JYSK-a Prijavi odgovor kao problematičan Veliki pozdrav svima sa foruma! Da vam se prvo svima zahvalim sto ovaj forum postoji i sto ste ga ucinili tako korisnim i dostupnim jednom pocetniku, kome je svaka informacija i iskustvo merljiva u zlatu! Zovem se Luka i imam 27 godina, zivim u milom nam i autima krcatom Beogradu. Odavno gajim ljubav prema coperima, a odnedavno sam odlucio da kupim jednog, sto iz prakticnih razloga, sto da bih sebi ispunio dugo neostvareni san. Sa motorom bih isao najvise po gradu, ponekad sa curom do Novog Sada na kafu ili izlet. Odlucio sam se da za pocetak pazarim nekog kineza, bacio sam oko na Sprint Prince model od 250 kubika. Koliko kapiram, to su vrlo solidni motori za pocetnike, po pristupacnim cenama. Uskoro krecem sa obukom za A kategoriju, a u medjuvremenu merkam svog buduceg ljubimca. Za pocetak sam se odlucio da kupujem polovno zbog poprilicne ustede. E sad, da ne bih pravio novu temu, trazio bih savet ovde. Po oglasima nailazim na dosta razlicite cene, a tu pocinje i moja prva glavobolja: kako uociti u kakvom je stanju motor. Naime, ne znam koliko tacno godine uticu na motor, kapiram da se mnogo manje vozi od automobila, ali nemam predstavu u kakvom prosecnom stanju bi bio motor iz recimo 2009. godine. Takodje, ono sto me isto zanima je i kakve sve kvarove bih mogao da ocekujem na toliko starim kineskim motorima. Koliko bi kostale "worst case scenario" popravke? Primera radi, video sam na oglasima jednog princa od 250 kubika, prodavac tvrdi da ,,pomalo pusta ulje na semeringu radilice". Pretpostavljam da to ne mora biti ogroman problem, da se resava zamenom semeringa, ali da verovatno moze biti i nesto ozbiljnije? Moje mehanicarsko znanje dolazi iz sveta automobila, i mnogo stosta je primenjivo i na motore, mada su oni zverka za sebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3366 Napisano Mart 26, 2016 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i tebi, i srećno sa kupovinom ja bih ti samo napomenuo da kod motora nije toliko bitna godina proizvodnje, bitnije stvari su u kakvom je realnom stanju motor i da li je imao neku havariju.. treba proceniti i šta ima od ulaganja u njega odmah po kupovini (registracija, gume, akumulator, lanac...) čisto da znač u startu na čemu si i da se ukalkulišeš u budžet, tako da bi najbolje bilo da povedeš nekog ko ima nekog iskustva sa motorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velvetwolf 465 Napisano Mart 28, 2016 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Kop Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...