GoranTini 319 Napisano Mart 20, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Osvanuo je lep i suncan dan kao stvoren za voznju. Kao po obicaju, odlucujem u trenutku a i steta je ne iskoristiti ovakav dan. Pocinjem sa brzom pripremom a u isto vreme trazim drustvo na forumu. Posto mi se niko nije javio osim Pauka, koji je bio poslovno sprecen,krecem sam. Na brzinu planiram da krajnji cilj bude Golubac, sto zbog voznje a delom i izvidjanje terena za pecanje. Pauk mi je pruzio par saveta vezanih za odrone na putu koji su mi dobro dosli. Krecem iz Mladenovca ka Smederevskoj Palanci, put dosta dobar sredjen pre dve godine, pa kroz Mihajlovac stizem do Pozarevca. U Pozarevcu, na obilaznici prema Velikom Gradistu primetim i putokaz, koji vodi u Viminacijum, rimski grad i vojni logor. Put odlican za enduro voznju, pun krivina ali sa dosta dobrim asfaltom. Sam ulazak u grad i vojni logor ne predstavlja neko posebno odusevljenje ali samo dok ne udjete u sam logor. Onima koji to nisu videli preporucujem da pogledaju a ujedno se i provozaju. U samom logoru, u sredini je grobnica u kojoj je sahranjen sam imperator,a u drugom redu su pokopani clanovi njegove uze porodice. Tek u trecem redu su sahranjivani obicni gradjani odnosno vojnici tzv. Pagani. Iza mene se vide uska vrata koja vode u sam "grad mrtvih" kako rece devojka koja je vodic i kustos u samom muzeju, i vode u unutrasnjost pomenutih grobnica. Sledeci sator je udaljen od prvog nekih 300m i takodje ima zanimljivih gradjevina. U njemu se mogu videti takozvane Terme, odnosno kupatila iz II veka Nove ere. Mozda zvuci neverovatno ali po objasnjenju vodica ljudi su i tada znali za podno grejanje sto se i dokazuje iskopanim kanalima kroz koje je prolazila voda koja se na ulasku u grad grejala. Povratak iz Kostolca prema Velikom Gradistu i pravac Golubacki grad. Na samom ulazu u stari Golubacki grad pravim kratki predah i obavezno par fotki. Sama tvrdjava izgleda impresivno kao i staro pristaniste u okviru tvrdjave. Sa druge strane je Rumunija sa kojom nas deli Dunav. Uz fantasticne cevape i Coca colu odmaram nekih pola sata posmatrajuci ogromne barze koje plove Dunavom i krecem nazad. Lepa i zanimljiva voznja od nekih 250km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Mart 20, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Au,stvarno lepo,svaka cast,leti cesce idem za D.Milanovac tako ako budes raspolozem nastavicemo dalje od Golubca,po meni tek od Golubca ka Kladovu pocinje uzivanje za voznju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Mart 20, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Mart 21, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ....,po meni tek od Golubca ka Kladovu pocinje uzivanje za voznju ziva istina, mi odradismo ovu turu proslog vikenda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...