muljaz 2129 Napisano Februar 18, 2016 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan U toku je sredjivanje jednog Urala. Zanima me ko je dobar majstor za balansiranje tockova, posto za ove zicane ovde nemamo nikog. Da li ima mozda neko sa foruma ko bi bio raspolozen da to odradi? Slao bih tockove jedan po jedan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8727 Napisano Februar 18, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam na MZ balansirao točak u dobrom bicikl servisu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strider 333 Napisano Februar 18, 2016 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: NBGD Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Šalji to Đunti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Februar 18, 2016 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nama u Cacku radi jedan nas drugar Zeko 063 342-292 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Februar 18, 2016 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan U toku je sredjivanje jednog Urala. Zanima me ko je dobar majstor za balansiranje tockova, posto za ove zicane ovde nemamo nikog. Da li ima mozda neko sa foruma ko bi bio raspolozen da to odradi? Slao bih tockove jedan po jedan. Djunta i ne trazi dalje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2129 Napisano Februar 18, 2016 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vidis Djuntu sam zaboravio. Znam da sam ranije negde citao neku temu, ali nisam mogao da se setim o kome je bila rec. Hvala vam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Februar 18, 2016 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Hvala prijatelji. Balansiranje je jedano, težinsko uravnoteženje, a centriranje drugo, dovođenje geometrije u tačan položaj i uz jednaku zategnutost svih žica na prpisanu jačinu, u engleskom jeziku se koristi reč "true", što se može prevesti kao istinitost ili dovesti u pravac, upraviti itd., mi nemamo adekvatan pojam baš, no nebitno. Biciklistički pristup uglavnom nije prihvatljiv kod moto točka, kod pojedinih i poguban, al (ne) dobro. Plet kao što je Uralov točak je arhaik i meni lično nezgodan za rad jer svaka žica se ponaša bukvalno ko riba u vodi jer naleže na oblinu, al napravi se kako treba uz malo više strpljenja. Ne znam šta si zamislio, predpostavljam da je sve čelično i u tom slučaju predlažem da se svuče sve do čistog metala, izvrši osnovno galvanizovanje radi zaštite a potom adekvatnim postupkom ofarbati ili plastifikovati, kod legura aluminijuma plastifikacija nije prihvatljiva. Ovde je restauriran par gvozdenih točkova sa sličnim žicama u fabričko stanje: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/34674-restauriranje-zicanih-felni/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2129 Napisano Februar 18, 2016 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je ofarban (kao i tockovi koji ce posle balansiranja verovatno morati ponovo) grubo, kako bi ostao najblizi originalu. Na njemu nijedan spoj nije peglan ni ulepsavan. Nije polirana nijedna peckica prasine... Znaci sve je kako je bilo fabricki samo osvezeno. Sto se tockova tice, cilj je da tehnicki budu ok. Oni sad ne deluju krivi i mozda tu i nema mnogo posla, ali opet zelimo da ih doteramo koliko je to moguce.Ti Djunta ako bi imao volje sibni mi broj u inbox, pa da se dogovorimo za dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Februar 19, 2016 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Od-oka-tivna šac metoda je samo to. Točak može da bude prav po komparateru na stalku, kao preduslov, ali ni to ne znači mnogo jer je bitno kako će se ponašati pod opterećenjem u vožnji, naročito u nagibu. Redovno se krivkasti obruči ispravljaju natezanjem nekog broja žica čak i do granice kidanja uz istovremeno odpuštanje suprotnih, stacionarno deluje u redu a u radu se ponaša kao sa ispumpanom gumom il ko da se igra fudbal sa nekoloko brojeva većom patikom. Posao je uvek isti manje više, ono, "samo 2 žice" je na izvolte sami. Imaš pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...