Jump to content

Moto Zajednica

GSX 750 F cudan zvuk

Recommended Posts

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Na suzukiju gsx 750 f  1999 god. tacno na 4000 obrtaja cuje se se neki rezak zvuk. ispod i iznad 4000 normalno radi. Cuje se, cini mi se ispod poklopca motora. To se cuje bez obzita da li se vozi ili je na leru , bez obzira da li je stisnuto kvacilo ili nije. Da li neko ima ideju sta moze da se tako cuje. Postavio sam isto pitanje i na forumu suzuki gsx 750 ali racunam da nije vezano samo za ovaj motor i da ce vise vas da vidi ovo.

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2856 postova
  • Motocikl: strom 650

Jel možeš da snimiš nekako.Kada su pregledani ventili i lanac bregaste.Lanac bi se čuo na hladno verovatno i u leru.Ili možda banalno koliko goriva imaš u rezervoaru da li je pričvršćen preko gumica ili na metal,možda on pravi neki rezonantan zvuk.

Evo snimka zvuka negde na sredini se cuje taj zvuk i na kraju snimka i tacno pocinje oko 4000 obrtaja i na 4500 vec ga nema

Nisam uspeo da okacim snimak kaze Error You aren't permitted to upload this kind of file

zvuk sam snimio u mp4 formatu a izgkeda da ne podrzava slanje takvih fajlova

• Ih što volem testo s makom.., 583 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc

Ja bi rekao da se neki delovi dodiruju i prave ovaj rezonantan zvuk...

Probaj da rukom pritiskas sve redom da vidis hoces li pronaci krivca...to mozes brzo da probas i eliminises to kao uzrocnika..

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Ma da, to nesto rezonira (pogadja se sa frekvencijom motora na tim obrtajima) ne bih rekao da potice iz agregata, odvrnulo ti se tu nesto, Jefta ti dade dobar savet, pregledaj rezervoar, vidi srafove izduvne grane, a mozda ti je i lonac poceo da gori iznutra i da celije mrdaju.

Nista, Ja ga vozim on zazuji na 4000. Ne mogu da nadjem sta se cuje. Skinucu mu rezervoar pa da vidim gde se cuje, za sada neme vremena, lepo vreme treba da se iskoristi,

pozdrav

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Ne mogu da cujem.zvuk, da li se.cuje.da.zazvecka, kao recimo metalne kuglice jedna o drugu?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

• Drug član, 1710 postova

Ja bi prvo proverio to lepo, da je nesto negde labavo prestajalo bi povremeno i javljalo bi se i na drugim obrtajima, u krivinama itd. Da je rezervoar ne bi se culo kada sedi na motoru itd, ako se cuje iz gornjeg dela proveri oko ventila, bregastih...

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Meni se ovako cuo far na odredjenim obrtajima, ona podloska gde se steluje far je bila olabavljena. Mislim da ovo nije nista strasno, Probaj kad motor udje u ovu rezonancu da stiskas kablove, pritisnes rukom far, rezervoar, plastike, svuda gde bi moglo nesto da zveci. Ja sam tako pronasao za far.

• Svrati ponekad, 313 postova
  • Motocikl: Yamaha Thundercat

I meni je tako na GSXF600 1999 god cangrljalo nesto, nerviralo me sacuvaj Boze!! Sta je, gde je....odlabavio se zatezac lanca ne desnoj strani! Zato i pitam jel dolazi od motora? 

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600 F , Honda Transalp 600 V

Evo i ja se javljam sa identicnim problemom ne mogu da provalim odakle dolazi isti zvuk tako je negde ispod rezervoara i pocinje da se cuje od 4000 rpm pa do 5000 rpm i onda prestaje. Da napomene da motor katana 1999 god. Kad provalite sta je napisite, ja ne mogu vec mesecima da provalim gde je zapelo :)

Sa zakasnjenjem se javljam, zvuk prestao sam od sebe i sada se ne cuje, ko zna sta je bilo

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja