Jump to content

Moto Zajednica

motocross za pocetnike

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav ljudi, uh srece moje sto nadjoh ovaj forum :D . Inace, zovem se Nina,iz Beograda sam i imam 21 god. Na zalost nemam iskustva sa motorima, sem malo voznje skutera i moljenja ocuha da mi objasnjava kako motor funkcionise,ali eto, ni to se nije oduzilo, jer smo previse daleko. Iz dana u dan mi raste zelja za voznjom krosera, ali ,kao sto sam vec rekla, nemam nikoga ko mi je blizak a da ima dodirnih tacaka sa ovim motorima. Interesuje me  off road voznja , pa ako neko ima zivaca i vremena da mi malo pomogne da se orjentisem za pocetak :) . Da li neko zna ima li negde da se iznajme kroseri, i kako se pocinje? 

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Pitanje ti je veoma skakljivo , pa predpostavljam da zbog toga jos niko nista nije ovde pisao . 

Moja preporuka bi bila da nabavis ( kupis ) neki mali enduro motor 50 cc , tipa : Derbi senda , Moto-hispania - talijan ili japanac , nikako kinez .

Zatim se uputis put polja i livada , atarskim putevima . Za pocetak nikako u sumu .

Moze i preko i kroz oranje , naravno ako nije nesto zasadjeno ili niklo pa da unistavas . Kada steknes umesnost voznje po neravnom terenu , uz sta naravno slede prethodno i neke pripreme fizicke snage i kondicije ( pozeljno trcanje ) , mozes traziti drustvo za voznje u grupi .

Dobra je opcija na cros stazi .

Za sada toliko od mene , Zeli ti srecu , treba ce ti :)

• U prolazu, 0 postova

Pitanje ti je veoma skakljivo , pa predpostavljam da zbog toga jos niko nista nije ovde pisao . 

Moja preporuka bi bila da nabavis ( kupis ) neki mali enduro motor 50 cc , tipa : Derbi senda , Moto-hispania - talijan ili japanac , nikako kinez .

Zatim se uputis put polja i livada , atarskim putevima . Za pocetak nikako u sumu .

Moze i preko i kroz oranje , naravno ako nije nesto zasadjeno ili niklo pa da unistavas . Kada steknes umesnost voznje po neravnom terenu , uz sta naravno slede prethodno i neke pripreme fizicke snage i kondicije ( pozeljno trcanje ) , mozes traziti drustvo za voznje u grupi .

Dobra je opcija na cros stazi .

Za sada toliko od mene , Zeli ti srecu , treba ce ti :)

huh, znam   , ali gledala sam da opisem svoj trenutni polozaj kako bi me lakse posavetovali sta da radim  :D . Razmisljjala sam o nekoj maloj kubikazi za pocetak,logicno, jer bi me jaca masina ''pojela'' s obzirom da nisam imala ranijeg iskustva sa ovim motorima,i ako bih iskreno skocila odmah na 125cc,ali ne ide to tako... E sad,kako nabaviti,ja bih pre iznajmila nesto za pocetak,pa probala sa nekim ko vec zna, kako bi mi objasnio\la te pocetnicke korake  :D . ako postoji ta opcija uopste  :). Sto se tice fizicke spreme,tu nemam problema,u sportu sam od svoje seste godine ^^.  I da, zasto ne full cross vec enduro? inace,hvala ti na svim informacijama , sada mi je sve od velike koristi  :takoje:

• U prolazu, 0 postova

Sviđa mi se kako razmišljaš.

Hmm ... mogle bismo i neku zajedničku akciju da iskombinujemo u nekoj perspektivi, što da ne .. ne da ja prštim od iskustva, mada na njivi bar nema murije sa radarom ..

• U prolazu, 0 postova

Apsolutno!

Naletela sam na interesantan sajt pa da podelim, bavi se ovom temom.

www.mickextanceoffroad.com

Lik organizuje motocross za idiote, u neku ruku, to jeste za ljude koji bi samo hteli da se provozaju iz fazona par puta. I svi srećni.

Doduše ovo je u Engleskoj.

Možda je neko negde bliže smislio nešto slično .. ?

• U prolazu, 0 postova

A evo, komšije u Bugarskoj su uradile nešto slično i mislim da su se jako fino organizovali. Čak mislim da bih mogla da ih posetim sledeće godine.

Organizovali su i off-road i motocross školicu.

Cene mi i ne deluju previše nabrijano ali moglo bi to i malo povoljnije mada kapiram da im se ne mora.

http://www.balkansorangeadventures.com/en/home/

Eto.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja