Maximus1 204 Napisano Avgust 25, 2015 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Danas oko 10 h ujutru, dogodila se saobracajna nezgoda u ulici Djure Danicica u Smederevu. Nepregledna dvostruka krivina, ogranicenje brzine kretanja 30 km/h, puna linija, uspon 8 %. Kamion za pranje ulica radi svoj posao, autobus ide niz nagib i naravno boli ga ki*a da ceka da prodje nepreglednu krivinu nego obilazi kamion. Posto je dugacak i gabaritniji treba mu jos vise vremena da izvrsi obilazenje i vrati se u svoju traku za razliku od automobila, ali to nije ni bitno jer svakako na nepreglednom mestu ne sme u tudju traku.U tom trenutku uz nagib nailizi neka Gillera, (50 ili 125 ccm), nisam najbolje video, dva klinca na njemu, (Vozac sa kacigom, suvozac bez) , ulaze u krivinu i u trenutku kada su uocili da je bus delom u njihovoj traci i da ne mogu proci, ispravljaju krivinu, preko ivicnjaka prelaze i udaraju u betonski zid pored zgrade. Brzina udara nije bila velika jer nema neke stete na motociklu osim pocepane plastike, momci su ok, vozac je prevezen u urgentni na pregled, malo krvarenje na kolenu i to je to. Sve u svemu, najjace mi je to sto je vozac autobusa izjavio da su se oni kretali sigurno najmanje 90 km/h (ima covek bre moc zapazanja razbija, inace kroz ovu krivinu tesko moze da se prodje autom brze od 60 km/h), i da su se oni nasli na njegovoj traci(a njemu bus preprecen u obe trake ). Sramota za jednog profesionalca, bolje priznaj, jesam pi*ka sam, pogresio sam. Evo i par slicica sa lica mesta. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17365 Napisano Avgust 25, 2015 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3699 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pa autobus je u obe trake verovatno iz razloga što ga je zaneo (zabacio) udar vazduha kad je motor proleteo pored njega. Nažalost, laganje ili bežanje sa mesta udesa je postala uobičajena praksa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Avgust 26, 2015 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Super sto si ovo okacio da nas podseti sta moze da nas ceka iza bilo koje krivine, a ja kroz ovu recimo uvek volim da prodjem malo brze tj oborim malkice vise, da mi se na izlazu nasao autobus ja bih bio na mestu tih momaka, a to 90kmh je smesno... znam je ko svoj dzep, teoretski je nemoguce da se prodje sa 90kmh PS komso zaustavi me slobodno kad vidis crnu FZRku ako ti prvi ne prepoznam motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Avgust 26, 2015 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Iz pravca Carine ka gradu...moze malo brze...kroz spoljasnju stranu..... (secam se vrlo dobro , jos kad je kaldrma tu bila da su bili cesti udesi na toj krivini), a da se iz pravca grada naidje sa 90 km/h... nema sanse sa tim motorom u dvojke..i jos da obilazi cisternu. Mislim da je greska i klinaca sto se nisu uverili, nego verovatno nije spustao gas, jer bi posle jako tesko krenuo uzbrdo sa 50 ccm (vidjam neku crvenu Gilleru - 50 ccm , izgleda kao mali enduro) i dvojcom na motoru....pa tako krenuo odmah u preticanje i to preko pune. Sve u svemu, bitno da nema stradalih.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Avgust 26, 2015 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Super sto si ovo okacio da nas podseti sta moze da nas ceka iza bilo koje krivine, a ja kroz ovu recimo uvek volim da prodjem malo brze tj oborim malkice vise, da mi se na izlazu nasao autobus ja bih bio na mestu tih momaka, a to 90kmh je smesno... znam je ko svoj dzep, teoretski je nemoguce da se prodje sa 90kmh PS komso zaustavi me slobodno kad vidis crnu FZRku ako ti prvi ne prepoznam motor Iza svake krivine vreba potencijalna opasnost, zato uvek treba prilagoditi brzinu. Komso kad te vidim sledeci put zaustavljam te Ti ces mene tesko da vidis na 2 tocka,ovu sezonu sam preskocio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Avgust 26, 2015 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Iz pravca Carine ka gradu...moze malo brze...kroz spoljasnju stranu..... (secam se vrlo dobro , jos kad je kaldrma tu bila da su bili cesti udesi na toj krivini), a da se iz pravca grada naidje sa 90 km/h... nema sanse sa tim motorom u dvojke..i jos da obilazi cisternu. Mislim da je greska i klinaca sto se nisu uverili, nego verovatno nije spustao gas, jer bi posle jako tesko krenuo uzbrdo sa 50 ccm (vidjam neku crvenu Gilleru - 50 ccm , izgleda kao mali enduro) i dvojcom na motoru....pa tako krenuo odmah u preticanje i to preko pune. Sve u svemu, bitno da nema stradalih.. Jeste to je ta Gillera, najbitnije sto kazes da nisu bile teske posledice hvala Bogu. Zajbano je u krivini kad se desavaju ovakve stvari, i kad prilagodis brzinu moze da se desi sranje zbog neke budale, sporije je definitivno sigurnije, al i na 40 km/h da spustis u ovoj krivini pitanje kakav bi scenario bio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...