VuleTigar 140 Napisano Avgust 14, 2015 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan U decembru sam nabavio kombinovanu kartu za Exit i Seadance kao i svake godine. U međuvremenu saznajem da dolazi Prodigy a čije sam sve koncerte u Srbiji uspeo da propustim. Greška se ovog puta ne sme ponoviti. Uzimam nedelju dana odmora, spajam vikend Exit-a i rešavam da se malo prošetam do bratske nam države. Posle 4 dana na Đavi, ponedeljak mi je dan za odmor. Naspavan, na brzaka se pakujem, stiže i lepša polovina pa popodne krećemo za Loznicu gde ćemo prespavati kod drugara. Oni sutradan kreću kolima preko Bosne do Budve a mi idemo do Herceg Novog, pa rešavamo da putujemo sa njima. Svraćamo na kratko i u Banju Koviljaču pa odlazimo na spavanje, čeka nas rano ustajanje i polazak u 5 ujutro. Prebacujem kofere u kola, rasterećujem motor i avantura kreće. Utorak 14.07. oko 5 ujutro mi smo na motoru i gazimo prve kilometre, prelazimo u Republiku Srpsku, adrenalin raste polako, sunce tek izlazi, vetar, mirisi puta mi opet izazivaju onaj poznati osećaj u stomaku. To je to, ušao sam u zonu i sad je samo put ispred mene, nirvana koja me čeka. Ruta : 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Avgust 14, 2015 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Stižemo u Trebinje. Prelep gradić, čuveni platani i pauza u hladovini koja je baš prijala pošto je taj dan temperatura bila blizu 40c. Tu je i mala pijaca sa sjajnom ponudom sireva i pršute pa ko voli da se osoli eto prilike. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Avgust 14, 2015 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Herceg Novi je moj omiljeni grad posle Beograda, tu mi živi kuma kod koje ćemo biti smešteni. Kuća u prvom redu na šetalištu Pet Danica odmah pored mora, mir, tišina, uživanje. Popodne malo šetamo po starom gradu, a sutradan u sredu 15.07.2015. idemo da obiđemo Lušticu, Plave Horizonte i naravno moje omiljene Žanjice i Rose. Nakon toga uveče se vraćamo na tuš i večeru i onda put Jaz-a na dugo čekani Prodigy. 4 puta smo prešli trajektom taj dan, malo su nas čudno gledali Dugačak dan počeo ujutro u 8 a završio se oko 5 ujutro narednog dana 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Avgust 14, 2015 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Četvrtak 16.07.2015. Njegošu u pohode. Dolazimo sebi tek oko 12, Prodigy je uzeo danak Lagani doručak i polazak, idemo opet na trajekt pa vozimo od Lepetana ka Kotoru i usput prolazimo kroz Stoliv, Muo i Prčanj. Put sa ove strane zaliva je uzak, dosta krivina, lagana i oprezna vožnja je preporučljiva jer lokalci uđu u F1 trip pa vole da mu ga daju po gasu. Od Kotora kreće rokenrol. Stari put Kotor-Cetinje, nema reči koje to mogu dočarati. Serpentina za serpentinom, fenomenalan pogled, miris mora i borova koji se mešaju, Boka kao na dlanu, vozim 40 na sat i uživam i upijam ove prizore da bih kasnije kad zima pritisne svom svojom težinom imao šta da premotavam po mislima Za ljubitelje adrenalina ispred samog skretanja za Mauzolej nalazi se zip-line, 10e vožnja preko fine litice u dužini od oko 800m, naravno ova moja nije odolela pa se provozala Idemo kroz Nacionalni park Lovćen, ulaz kroz rampu je 2e po osobi. Stižemo do Mauzoleja. Ulaz je, čini mi se 3e po osobi. Penjemo se stepenicama kroz tunel, impresivan je osećaj kad čovek stoji na Lovćenu. Njegoš i Lovćen, ništa manje nije zaslužio ovaj veliki čovek. Ovde treba malo sedeti i pustiti misli da odlete, odmoriti mozak pa kad se utisci slegnu lagano nazad. Spuštamo se i prolazimo čuvena Ivanova Korita, stanite na izvoru, umite se i natočite ledene vode. Lagano pijte jer trnu zubi Prolazimo Cetinje, spuštamo se ka Budvi, tu već malo dodajem gasa, kroz Budvu samo prolazim, jednostavno to mesto je za mene simbol nekih loših stvari, masovnog turizma, prekomerne gradnje i uzurpacije prostora, ljudi ko u mravinjaku, gas da što pre prođem. Skrećemo pre Tivta pa kroz tunel ulazimo opet u Kotor, idemo da obiđemo prelepi stari grad. Mega kruzeri samo dolaze i odlaze, turisti u buljucima sa vodičima špartaju, penzioneri uglavnom, rmbali ceo život pa sad uživaju, no ja bih radije da uživam dok sam mlad Posle Kotora svraćamo u magični Perast, ovo mesto ima neku neobičnu lepotu, svaki put me opčini i da mi neku pozitivnu energiju. Skoro 200km kasnije evo nas opet U Herceg Novom, lagana šetnja i večerica pa spavanjac. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vjeko 178 Napisano Avgust 14, 2015 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Karađorđevo-Bačka Palanka-Kraljevo Motocikl: Suzuki gsx 750f Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Prelepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
caparin 225 Napisano Avgust 14, 2015 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Umcari, Srbija Motocikl: Yamaha Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Bravo!!! Omiljeni Herceg Novi! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Avgust 14, 2015 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Petak provodimo na lokalnim plažicama u Herceg Novom, odmaranje, brčkanje, uživanje. Punimo baterije i spremamo se za povratak u realnost i završetak ovog kratkog ali dinamičnog i slatkog odmora. Subota 18.07.2015. Rano ustajanje, čeka nas dug put, idemo preko zaliva pa nastavljamo za Nikšić, zatim ne idemo glavnim putem na Šavnik i Žabljak no pičimo na Plužine i pivsko jezero i odatle kroz tunele za Trsu i durmitorski plato. Ovu rutu preko Trse meračim baš odavno i konačno sam je provozao Sjajno, bajno, mega dojajno kako drugačije opisati tu lepotu, planine, mala jezera, livade i proplanci. Durmitor je nestvarno lep, eh Crna Gora tako mala površinski a toliko lepote. Ko god je pravio ovu našu planetu, nije štedeo kad je Montenegro došao na red Posle uključenja na glavni put prolazimo Žabljak, spuštamo se na Đurđevića Taru i čuveni most, zatim idemo do Pljevlje pa preko Jabuke ulazimo u Srbiju tj u Prijepolje. Dalje dobro poznatim i prelepim putem preko Kokinog Broda i Zlatibora džiberskom magistralom ka Beogradu. Na Kokinom Brodu pravimo pauzu na jezeru u hotelu, teleća čorbica, šopska salata i super ukusne domaće lepinje kao i litar kisele dižu me i daju dodatnu snagu. Najeden, odlučujem da promenim prvobitan plan o spavanju na Zlatiboru, tako da u cugu vozim do Beograda. Posle Čačka idem preko Knića do Kragujevca izlazim do autoputa i nastavljam ka Beogradu. Posle 12 sati na motoru i pređenih preko 600km stižemo u Beograd, umorni ali sa osmehom na licu. Osećaj kad sam u jednom trenutku na moru, u sledećem na 2000m visine na planini pa zatim u gradu, to je nešto zbog čega volim motor. Ta sloboda i neograničenost, punjenje baterija i dobra energija koju imam nakon putovanja vredni su svakog umora, bola u dupetu, rukama i vratu Najbolje od svega je što nas je cela tura (1550km ukupno) koštala oko 150e. Smeštaj nismo plaćali, prodali narukvice posle Prodigy koncerta za 20e, usput u šetnji našli još 20e, tako da sam imao 40e gratis na gorivo Hranili se u varijanti, pica, pekara, sladoled, voće, sendviči i jedno veče je morala da se overi hobotnica i mušlje, ipak smo na moru Prošli vikend smo došli iz Rumunije posle 4 predivna dana no to je već tema za neki drugi putopis 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Avgust 14, 2015 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimi018 13 Napisano Avgust 14, 2015 U prolazu, 60 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajne slike i predeli!Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2561 Napisano Avgust 14, 2015 ODUSTO OD DIJETE, 2636 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Odlične slike i lepa tura, nešto slično žena i ja planiramo uskoro da odvozamo . Ove slike su mi dali dodatni gas da ne odustanem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Avgust 14, 2015 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Sjajne slike i lepa tura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tocak... 17 Napisano Avgust 23, 2015 Svrati ponekad, 82 postova Lokacija: Kotor Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 807 Napisano Avgust 23, 2015 Zainteresovan, 780 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo pročitah sam pa sam pozvao i ženu da pogleda slike. Prije 3 dana se vratismo sa gotovo identične ture ( identične u dijelu BiH, CG i put do Zatibora). Dobre slike i lijepa tura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milx 129 Napisano Octobar 10, 2015 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznja, lepe slike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cunami 62 Napisano April 13, 2016 U prolazu, 41 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: SUZUKI GSF 650 S Prijavi odgovor kao problematičan Lepe slike,prelepa tura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano April 13, 2016 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano April 14, 2016 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Bravo. Svake godine vozim po bivšoj nam zemlji. Vremenom je sve lepša i lepša. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kesha 18 Napisano April 14, 2016 U prolazu, 24 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Lijepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano April 15, 2016 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Ljepota. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...